ΕΞΟΔΟΣ

Απόκριες στην Αθήνα: Τα parties κι οι εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ίσως το κρύο να είναι τσουχτερό και να μας κρατά εκτός εποχικότητας, πρέπει όμως να συγκεντρωθούμε. Γιατί οι Απόκριες είναι ήδη εδώ, κάποιες μέρες τώρα και θα 'ναι κρίμα να περάσουν αξόδευτες. Με αφορμή λοιπόν την Τσικνοπέμπτη, φοράς στολή ή απλά μια μουτσούνα- ή και τίποτα αν δεν είσαι φαν- αρκεί να κάνεις εμφάνιση στο πάρτι. Αν δεν έχεις πρόσκληση για κάποιο μασκέ σε σπίτι, βγες έξω. Υπάρχουν πολλές επιλογές έως και την Καθαρά Δευτέρα. Κάναμε μία επιλογή από τα parties και τα δρώμενα που χορεύουν σε ρυθμό αποκριάτικο.

Τσικνοπέμπτη 28/2

Kitcherella Disco με Μπέσσυ Αργυράκη live

Το Τiki Athens το «καίει» το βράδυ της Τσικνοπέμπτης όπως ακριβώς αρμόζει στην ημέρα, με Disco Kitcherella, μεγάλη guest της βραδιάς την Mπέσσυ Αργυράκη και dj σε ανάλογη διάθεση.

Παρασκευή 1/3

Let’s Get Physican Party στο Fuzz

Ηλίας Φραγκούλης και Σπύρος Παγιατάκης συναντιούνται στα decks του Fuzz για ένα ακόμα Guilty Pleasure Night, αποκριάτικο αυτή τη φορά. Το dress code είναι κάτι σε αθλητική φορεσιά. Οι πιο τολμηρές αντλούν έμπνευση από τις fitness βιντεοκασέτες της Jane Fonda. 

Σαββατο 2/3

Τσικνοσάββατο στο Κουκάκι

Φουλ πρόγραμμα και φέτος στο Κουκάκι, το οποίο αναβιώνει για 7η χρονιά τις Απόκριες στον Πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου. Το Σάββατο 2/3 θα στηθεί ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι με τα καταστήματα να προσφέρουν μπύρα, κρασί ή τσικουδιά με 2 ευρώ και να κερνάνε σουβλάκια και hot dog, από τις 16:00 έως αργά το βράδυ . Όλες οι δραστηριότητες και τα δρώμενα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους είναι δωρεάν. Η αρχή θα γίνει με αποκριάτικη παρέλαση από τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ ΚΟΥΚΑΚΙ B.C., θα ακολουθήσουν δρώμενα με κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ, ενώ το θέμα για όποιον έχει διάθεση να μασκαρευτεί είναι για φέτος οι ταινίες. Το ζωντανό μουσικό μέρος του προγράμματος ανοίγει στις 17:00 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ απο τις 19:30 οι Dusa brass band και Bronza Banda με χάλκινα πνευστά σε θρακιώτικους, βαλκανικούς και παραδοσιακούς ήχους θα δώσουν τον ρυθμό. Η βραδιά θα συνεχιστεί με παραδοσιακή μουσική αλλά και βραζιλιάνικη. Το πάρτι θα συνεχιστεί με τους Jump & Jive – Athens Swing & Roll Team υπό τους ρυθμούς του Swing και με ακροβατικές φιγούρες. Το Street Party θα συνεχιστεί με μουσική από djs μέχρι αργά το βράδυ.

Τρίτη 5/3

Athens Big Band και Arlyn Gonzalez στο Θέατρο Ολύμπια

Επί 15 μέρες με περισσότερες από 65 δωρεάν εκδηλώσεις ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τις Απόκριες στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά happenings για μικρούς και μεγάλους. Από εκείνα που ξεχωρίζουν, η εμφάνιση της αθηναϊκής Big Band με την ερμηνεύτρια Arlyn Gonzalez στο Ολύμπια για ένα live σε λάτιν ρυθμούς.

Παρασκευή 8/3

Tango balle maske party στο Θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων τιμάει την Ημέρα της Γυναίκας μία αποκριάτικη μιλόνγκα ειδικά για την ημέρα, για τους λάτρεις του τάνγκο και όχι μόνο.

Σάββατο & Κυριακή 9/3

Δάκης- Μαντώ- Μπίγαλης – Πωλίνα στο Κύτταρο

Οι συστάσεις είναι εντελώς περιττές. 4 εμβληματικά ονόματα της ελληνικής ποπ σκηνής των 80s και 90s στήνουν τα πιο χορευτικά μασκέ πάρτι. Μαζεύεστε παρέα και πάτε, για εγγυημένο ξεφάντωμα.

Κυριακή 10/3

Απόκριες στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ δε χάνει ποτέ την ευκαιρία για γιορτή και πολύ καλά κάνει. Για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς λοιπόν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους Marsh Dondurma, την εκρηκτική brass band από το Ισραήλ με 15 μουσικούς επί σκηνής να συνδυάζουν παραδοσιακή μουσική από όλο τον κόσμο με ρυθμούς τζαζ και funk. Στο ίδιο stage η Dj κολεκτίβα Bomba Energia Soundsystem και οι άκρως χορευτικοί Βloco Swingueira, με προϋπηρεσία σε περισσότερα από 30 ελληνικά καρναβάλια. Το γλέντι κορυφώνεται μια μέρα μετά, με καθαροδευτεριάτικο τσιμπούσι, χορούς και ζωντανή ελληνική μουσική από τον Πετρολούκα Χαλκιά, τους TAKIM, χορευτές και λυράρηδες, να καεί το πελεκούδι.