ΕΞΟΔΟΣ

Έξοδος: 7 νέα εστιατόρια και μπαρ που θα γίνουν στέκια σου

Έσκασαν μύτη στα τέλη του 2017 και φιλοδοξούν αυτή που μόλις μπήκε να είναι η χρονιά τους. Εστιατόρια και μπαράκια κάπου στην Αθήνα με αισθητική, προσαρμοσμένα απόλυτα στο υψηλό επίπεδο που επικρατεί στην πόλη όταν μιλάμε για καλή ζωή (η οποία πάντα έχει γεμάτο πιάτο, ωραία ατμόσφαιρα και αλκοόλ). Μια δοκιμή στο καθένα τους επιβάλλεται. Ξαναπάς σε ό, τι σου έκανε το κλικ.

Frankie

Οι λέξεις κλειδιά εδώ είναι α) ξυλόφουρνος, β) ομάδα Nice ‘n’ Easy, γ) ιταλική κουζίνα, δ) φρέσκα ζυμαρικά, ε) κομψότητα, ζ) gluten free. Το νέο ιταλικό του Κολωνακίου ανοίγει ζυμάρια πίτσας με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μπουκώνει ευχάριστα με βουβαλίσια κεφτεδάκια και το πιο πρωτότυπο τιραμισού. Τα μακαρόνια, ένα κι ένα. Οι χορτοφάγοι και οι «εχθροί» της γλουτένης θα το λατρέψουν επίσης. 

Σκουφά 40, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3647052

Juan Rodriguez

Λένε ότι τα μαγαζιά τα κάνουν οι άνθρωποι και δεν έχουν άδικο. Όταν λοιπόν σ’ έχουν σχεδιάσει οι designers του Νoel, του Upupa Epops και του Faust, είσαι κατά 90% φτιαγμένο στο χέρι, «συγγενείς» σου είναι το 7 Jokers και ο Παλιάτσος, αποκλείεται να μην έχεις καλή τύχη. Το Juan Rodriguez (μην ψάχνεις να βρεις ποιος είναι ο κύριος, πρόκειται για φανταστικό πρόσωπο με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία) έχει στιλ αποικιοκρατικό, κουζίνα που λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 2:30 και βγάζει άψογα από ταλιάτα μέχρι μπέργκερ, λίστα με κοκτέιλ 3 κατευθύνσεων (παλαιωμένα, κλασικά με twist και φανταστικά punches) και μεγάλη αδυναμία στα βινύλια. Ιδιαίτερη μνεία στον θρακιώτικο καφέ που σιγοβράζει στη χόβολη.

Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ.: 2103224496

Hoocut

No more blue Monday: σήμερα ανοίξαμε! #hoocut #truepitta

A post shared by hoocut (@hoocut) on

Η τρομερή ομάδα του «Κουκουβάγια» μόλις έκανε το επόμενο βήμα. Όχι, δεν διεκδικεί αστέρια Michelin, αρκείται στην παραδοχή μας ότι το δικό τους Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σερβίρει το πιο ποιοτικό, νόστιμο σουβλάκι που έχεις φάει. Πίτα τυλιχτή με προβατίνα ή βοδινό, ανοιχτές πίτες με χοιρινό, κοτόπουλο ή λουκάνικο, ένα ψητοπωλείο Α’ κατηγορίας. Ξέρω, θα πας.

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, τηλ.: 2103240026

LAF

Αρτικόλεξο του Latin American Food, μιας κουζίνας η οποία πλέον εδράζεται σε ένα street food στέκι στην Κολοκοτρώνη. Σερβίρει τις κλασικές λιχουδιές των Λατίνων σε μία εξευγενισμένη εκδοχή «του δρόμου». Θα ακούσεις να μιλάνε για το brunch του, τα burritos/tacos/quesadillas αλλά και για τις ευφάνταστες σούπες του. Και για επιδόρπιο «χτυπάς» μία μερίδα churros.

Κολοκοτρώνη 14, Αθήνα, τηλ.: 2114116666

WooWoo

#Woowoo #woowoovibes #kolonaki #newspotintown

A post shared by Woowooathens (@woowooathens) on

Το όνομά του μεταφράζεται ως «ερωτεύσιμο» και η αλήθεια είναι πως έχει πολλά ατού για να διεκδικεί θεσούλα στην καρδιά σου. Το WooWoo, εκεί που κάποτε λεγόταν Cabaret και ίσως ξημεροβραδιαζόσουν, σερβίρει ασιατική κουζίνα μέσα σ’ ένα περιβάλλον αρκετά εξωτικό, ενώ δηλώνει “comfort”. Dumblings, bao buns, cheviche από αστακό και κοκτέιλς με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα. Κολωνακιώτικα πράγματα.

Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, τηλ.:6944945471

ΕΚΕΙ

Και ήρθε η ώρα για χορό. Το ΕΚΕΙ, το οποίο απαντάει πολύ φυσικά στο ερώτημα «πού θα πάμε το βράδυ»; βρίσκεται στη Λέκκα, κάνει parties και έχει underground attitude. Mαζεύει νεολαίους, έχει πάνω και κάτω stage

Λέκκα 23-25, Αθήνα, τηλ.: 2103251789

Upper

Όχι, δεν έχεις εισβάλλει στο The Crown ή το Dowton Abbey, αν και το Upper θα μπορούσε να φιλοξενήσει τα γυρίσματα «εποχής». Πρόκειται για έναν αριστοκρατικό all -day πολυχώρο, πάνω από το Trap του Συντάγματος. Σαν να βρίσκεσαι σε σαλόνι βικτοριανό φαντάσου και να σου σερβίρουν τσάι. Εξαιρετικός καφές, ιδανικό για lunch breaks και after office κρασάκια. Η μουσική ιδιαίτερη, όπως κι ο χώρος. Και όλα είναι τζαζ. Αν σ’ αρέσει ο ήχος αυτός, συντονίσου γιατί παίζουν πολύ ωραίες live βραδιές.

Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ.: 2114065081