ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλίες της πόλης: Οδηγός επιβίωσης για να περάσεις τέλεια από την αρχή μέχρι το τέλος

Σου έχει συμβεί κι άλλες φορές. Έχεις ξεκινήσει με φουλ ενέργεια και διάθεση να πας σε μία συναυλία και έχεις γυρίσει αποκαμωμένη, αφυδατωμένη, έχεις βάλει το λάθος ρούχο ή κάτι πήγε στραβά και τσακώθηκες με τον τύπο στη είσοδο. Όπως θα έλεγε και η Monica, η διασκέδαση είναι καλύτερη όταν έχει κανόνες. Και σήμερα θα τους μάθεις, ώστε να απολαύσεις τις επερχόμενες συναυλίες της πόλης, από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Σωστό ντύσιμο και μαλλιά

Καταλαβαίνω ότι θέλεις να βάλεις την καινούρια φούστα επειδή ταιριάζει με αυτά τα παπούτσια, αλλά σκέψου λογικά. Μπορείς να κάτσεις άνετα σε πεζούλι με κοντή φούστα; Θεωρείς ότι η πλατφόρμα είναι σωστή επιλογή; Έκανες καλά που ίσιωσες τα μαλλιά σου και τα άφησες κάτω; Η απάντηση σε όλα είναι όχι. Πιάσε τα μαλλάκια σου, που θα γίνουν τζίβες από τον ιδρώτα, απόφυγε το βάψιμο και βάλε κάτι συναυλιακό. Σορτς, φαρδύ μπλουζάκι, σανδάλια ή αθλητικά παπούτσια.

Δες κι αυτό: Ο απόλυτος οδηγός για να ντυθείς κατάλληλα για ένα μουσικό φεστιβάλ

Πάντα το εισιτήριο μαζί

Μην το καταχωνιάζεις μέσα στην τσάντα σου. Να έχεις παντα άλλο ένα αντίγραφο ή (ακόμα καλύτερο) να το έχεις σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό σου. Αν είσαι από αυτούς που μπαινοβγαίνουν στο συναυλιακό χώρο, θα σου ζητείται πάντα να δείξεις το εισιτήριό σου.

Δεν έχεις παρέα;

Πήγαινε μόνη σου. Αν λυσσάς να πας στο Release Festival αλλά κανείς δεν έχει τη διάθεση να σε ακολουθήσει, τόλμησέ το. Βγάλε εισιτήριο και πήγαινε μόνη σου. Ξέρεις πόσοι το κάνουν; Μπορεί να αποτελέσει και ένα πολύ καλό μέσο για καλοκαιρινές γνωριμίες. Πάντα με προσοχή και «φίλτρο»σε ποιον μιλάμε έτσι;

Οπωσδήποτε ενυδάτωση

Το μπουκαλάκι ανά χείρας είναι πάντα απαραίτητο, αλλά χάνει γρήγορα τη δροσερή θερμοκρασία του και μετά από μισή ώρα θα υποφέρεις. Αν δε θες να περιμένεις στην ουρά για λίγο νερό, πάρε μαζί σου ένα μικρό θερμός που διατηρεί τη χαμηλή θερμοκρασία και θα μπορείς να πίνεις νερό και μετά από ώρα.

Βάλε όριο στο αλκοόλ

Είπαμε να ενυδατώνεσαι, όχι να γίνεις «τύφλα». Εντάξει, κατανοώ ότι η συναυλία τη σηκώνει την μπυρίτσα της, αλλά μην πιεις θάλασσες για να έρθεις στο κέφι. Θα προκαλέσεις αμηχανία στον κόσμο γύρω σου και την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις με το χειρότερο hangover.

Δες κι αυτό: Πού θα πιεις φθηνά κοκτέιλ στην Αθήνα

Φάε καλά

Φάε από πριν στο σπίτι σου ένα καλό γεύμα για να μπορέσεις να πιεις, να έχεις ενέργεια και να μη χρειαστεί να φας βρώμικο, που μπορεί να χαλάσει το στομάχι σου. Εμείς όμως δεν κρίνουμε, γιατί μπορεί να θες να φας λουκάνικο με μουστάρδα, τυροκαυτερή και κρεμμύδια. Απλώς μην πας νηστική στη συναυλία. Ή πάρε στην τσάντα σου μερικά mini burgers για εσένα και την παρέα σου.

Βολική τσάντα

Μην κουβαλήσεις μαζί σου το νεσεσέρ, το laptop και την προίκα σου. Πάρε ένα μικρό σακίδιο πλάτης ή μία μπανάνα μέσης (μη στραβώνεις, είναι και πάλι στη μόδα) και βάλε μέσα τα απαραίτητα. Λεφτά, εισιτήριο, κλειδιά, κινητό και ΝΕΡΟ.

Θες να κάτσεις πρώτη σειρά;

Πήγαινε από τους πρώτους. Μη γίνεσαι αυτός ο άνθρωπος που σπρώχνει για να πάει μπροστά ώστε να μυρίζει τον ιδρώτα. Πήγαινε κάποιες ώρες νωρίτερα, τότε που ο πολύς κόσμος δεν έχει μαζευτεί και περίμενε υπομονετικά. Έτσι θα κάνεις και support στα πιο μικρά ονόματα που ανοίγουν τις συναυλίες.

Μην γκρινιάζεις

Αν δεν αντέχεις τα live και τον κόσμο και προτιμάς την ησυχία του σαλονιού σου, μην πας. Μία συναυλία έχει ένταση, μουσική, πολυκοσμία… και ιδρώτα. Μην το κάνεις σαν χάρη στους φίλους σου. Φρόντισε να περάσεις καλά και ζήσε απόλυτα την εμπειρία!