ΕΞΟΔΟΣ

Έξοδος: 5 προτάσεις για να βγεις από το σπίτι αυτό το σαββατοκύριακο

Παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα, live πολλά υποσχόμενα και μια διαφορετική πρόταση για Κυριακή πρωί, αντί για brunch. Αυτά που αξίζει να σημειώσεις στην ατζέντα του Σαββατοκύριακου που ευτυχώς κοντοζυγώνει.

Σάββατο 10/2

Ο Adrian Sherwood στο Σταύρος Νιάρχος

Το όνομά του έχει συνδεθεί με καλλιτέχνες όπως οι Primal Scream, οι Depeche Mode και η Sinead O’ Connor. Οι φανατικοί της dub και της reggae πίνουν νερό στο όνομα του Adrian Sherwood, 30 χρόνια τώρα. Ο Βρετανός Dj έρχεται στο ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο των SNFCC Sessions, τη σειρά μουσικών συναντήσεων με headliners εκπροσώπους της διεθνούς και εγχώριας μουσική σκηνής, λίγο πριν σαλπάρει με τους Massive Attack για tour στην Αυστραλία. Η είσοδος είναι δωρεάν. 

O Monsieur Minimal στο Κρεμλίνο

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ “Erotica”, ο πιο “minimal” κύριος της ελληνικής indie σκηνής κατεβαίνει κάτω στον Πειραιά για πάρτι ρομαντικό.

«Λουκούμι» από την ομάδα Bijoux de Cant

Ο Μικελής, ο ήρωας στο μελαγχολικό Λουκούμι του Γιάννη Κωνσταντινίδη, επιστρέφει ως άχνη λουκουμιού για να  αφηγηθεί  την ασήμαντη ζωή του και τον ακόμα πιο ασήμαντο θάνατό του. Από τη Σύρο στο Γκαζοχώρι  πρωτευούσης, ολίγον μούτσος, ολίγον εργάτης στο φωταέριο, ολίγον πολύτεκνος και ολίγον τίποτε, μοιράζεται με το αόρατο κοινό την αόρατη παρουσία του. H νέα πρόταση της θεατρικής κολεκτίβας Bijoux De Kant είναι μονόλογος, κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο και θα διαρκέσει για μία εβδομάδα. Ελεύθερη είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Κυριακή 11/2

Οδός Αβύσσου Αριθμός 0, θέατρο Olvio

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά βιωματικά έργα της ελληνικής πεζογραφίας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία δύο γυναικών. Της Σοφίας Αδαμίδου και της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Το Οδός Αβύσσου Αριθμός 0 του Μενέλαου Λουντέμη περιγράφει με συνταρακτικό τρόπο τις έτσι κι αλλιώς αποτρόπαιες συνθήκες κράτησης κάτω από το εγκληματικό καθεστώς «πειθαρχημένης διαβίωσης» και βασανιστηρίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μακρονήσου. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι την 1/4.

Milk, Coffee & Cookies, θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, Β’ Σκηνή

Μία διαφορετική μουσική προσέγγιση, στο φως της ημέρας, πρωί πρωί με την αυγούλα, προτείνει το θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θοδωρή Οικονόμου από την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη και για όλες εκείνες που θα έρθουν μέχρι τις 16 Απριλίου ξεχωριστοί μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές θα γεμίσουν ο καθένας με τον προσωπικό του ήχο τα κυριακάτικα πρωινά μας. Μετά τους Encardia, σειρά έχει το acapella φωνητικό σύνολο 8tetto που για πρώτη φορά επιχειρεί να έρθει σε επαφή με τους Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα.