ΕΞΟΔΟΣ

5 wine bars στο κέντρο που θα λατρέψεις

«Είναι και το κρασί μία από τις απολαύσεις της ζωής» άκουσα μία κυρία να λέει στη φίλη της καθώς όλοι εμείς μπαίναμε στο βαγόνι του μετρό στο σταθμό της Ακρόπολης. Και αυτή η άγνωστη, αλλά συμπαθέστατη, κυρία είχε πολύ δίκιο. Αν απολαμβάνεις ένα ποτήρι καλό κρασί τότε ξέρεις πως όντως είναι μία από τις απολαύσεις της ζωής. Η λίστα των wine bars είναι μακρά αλλά αυτά τα 5 της δικής μας θα τα αγαπήσεις πολύ. Είναι cozy και θυμίζουν ταξίδια στην Ευρώπη.

BOBO

 

Bohème – Bourgeois στο Κουκάκι για να απολαύσεις το κρασί σου κοιτώντας την πολυσύχναστη λεωφόρο Συγγρού. Βιομηχανική 70s αρ ντεκό διακόσμηση με ψηλά τραπέζια, σκαμπό και βελούδινες καρέκλες. Μαλαγουζιά και ένα ροζέ Λαλίκου Ορεινοί Αμπελώνες. Τα ποτήρια θα συνοδεύσουν πλατό με τυριά και αλλαντικά αλλά και αποξηραμένα σύκα με καραμελωμένο κρεμμύδι και τυρί Πρέντζα Ζακύνθου.

Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι

Oinoscent

 

Ξεκίνησε ως κάβα και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή wine bars του κέντρου. Στη συλλογή του περιλαμβάνονται 1.000 ελληνικά και διεθνή κρασιά. Η λίστα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, περιλαμβάνοντας και γύρω στα 40 διαφορετικές επιλογές by the glass. Η καινούργια εσωτερική αίθουσα του Oinoscent παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό, ενώ το παλιό κομμάτι του μπαρ διατηρεί έναν πιο χαλαρό χαρακτήρα. Δοκίμασε ceviche λαυράκι-γαρίδα, shisho, ακτινίδιο, mango συνοδευμένο με ένα Sauvingon Blanc.

Βουλής 45-47, Αθήνα

heteroclito

 

Ο κατάλογος των κρασιών είναι σχεδόν ατέλειωτος, έτσι και οι πιο απαιτητικοί θα ικανοποιηθούν. Το heteroclito είναι όνομα και πράγμα αφού χωρίζεται σε δύο επίπεδα, πατάρι και ισόγειο, τα οποία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους λάτρεις του κρασιού. Ξεχωρίζουν τα ελληνικά κρασιά. Οποιαδήποτε απορία έχεις το προσωπικό είναι ιδιαίτερα ενημερωμένο. Το heteroclito είναι ο ιδανικός οινικός προορισμός στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Δημιουργήθηκε το 2012, επιθυμώντας να αναδείξει με απλότητα, τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τον πλούτο της ελληνικής γης.

Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, Αθήνα

Vintage

 

Το Vintage wine bar ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 από τους εστιάτορες Ίζα και Πάνο Κυριαζή. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια στα Ιωάννινα όπου διατηρούσαν το δικό τους εστιατόριο, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δημιούργησαν ένα νέο εκλεπτυσμένο wine bar με μεγάλη ποικιλία κρασιών, τόσο από ελληνικούς όσο από και διεθνείς αμπελώνες.

Μητροπόλεως 66, Αθήνα

Wine Point

 

Στο Winepoint θα δοκιμάσεις τις καλύτερες ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, μαζί με ιδιαίτερα γευστικά συνοδευτικά (φρεσκοκομμένα αλλαντικά και τυριά) με κάθε ποτήρι κρασί. Μία ιδιαίτερη γωνιά στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ζεστό περιβάλλον που παραπέμπει σε Ιταλία.

Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2, Μακρυγιάννη