ΕΞΟΔΟΣ

Rudu Bar: Εμφανίστηκε στα Πετράλωνα και ήδη έγινε το νέο στέκι της πόλης

Μας είχαν παραξενέψει εξαρχής, το χειμώνα, οι αφίσες που γέμισαν τους δρόμους, ανακοινώνοντας ότι «βγαίνουν τα ρούντουρα» (φήμες λένε ότι στο τρίτο ποτό, μαθαίνεις και την ιστορία τους!) και τελικά ήρθαν κι έδεσαν με το minimal-βερολινέζικο σκηνικό του Rudu Bar, στα ζωηρά Πετράλωνα.

Δοκιμάσαμε τον καφέ που μας πρότεινε ο barrista, απολαμβάνοντας τη διαφορετική εμπειρία μιας ολοκαίνουριας ποικιλίας καλοψημένου μονοποικιλιακού καφέ από Λατινική Αμερική. Οι μυρωδιές των σπιτικών κέικ φυσικά σε καλούν σε νέες δοκιμασίες. Σερβίρεται κέικ καρότου, πορτοκαλιού, αλλά και κλασική σοκολατόπιτα (brownie), που θυμίζει κάτι από μαμά. Κάθε τι είναι φρέσκο και για αυτό δεν υπάρχει κάθε ημέρα.

 

Το «rudu» έχει μια αδυναμία στο γυναικείο φύλο και φροντίζει να το κάνει σαφές από το πρώτο λεπτό. Εκτός από την ευγένεια, την περιποίηση, το ντεκόρ, ακόμη και ο ιδιαίτερος «χώρος» προσφέρει όλα εκείνα που μπορεί να χρειαστεί μία γυναίκα που θα την κάνουν να νιώσει ότι εδώ, όντως, κάποιος την σκέφτηκε!

Το επισκεφθήκαμε απόγευμα και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε μια όμορφη συνέχεια από καφέ σε κρασί που μας πρότεινε ο ευγενικότατος bartender, μιας και το στέκι προσφέρει μερικές αρκετά προσεγμένες ετικέτες. Λευκό κρασί με αρώματα φρούτων και λουλουδιών και ισορροπημένη γεύση (Πρόσωπα, Κτήμα Παναγιωτόπουλου), γαλλικό Ροζέ που έκλεψε τις εντυπώσεις (Sainte Beatrice, Προβηγκίας), αλλά κι ένα εξαιρετικό Μοσχάτο (La Morandina Moscato d’Asti) που σε κάνει να νιώθεις ότι γεύεσαι το ίδιο το σταφύλι! Αυτοί που ξέρουν τα μυστικά του κρασιού προτείνουν να τα συνοδεύσεις με ένα γευστικότατο πλατό με τυριά και αλλαντικά, κι αυτό οι άνθρωποι του rudu το κάνουν καλά, ενώ καλά λόγια ακούσαμε και για τις νέες αφίξεις των σάντουιτς με χωριάτικο ψωμί.

Μαγαζί γωνία λοιπόν και δεν θα μπορούσαν να λείπουν ειδικά σπιτικά cocktails, εξυπηρετώντας κάθε παραγγελία.

 

Ο κατάλογος των κοκτέιλ, minimal και προσεγμένος, ενταγμένος στο κλίμα του μαγαζιού. Πολύ θελκτική μας φάνηκε η λίστα με τις low alcohol επιλογές, όπως τα Spritzes, αλλά και το εξαιρετικό house made “Trip To Venice”! Η πλούσια σε επιλογές κάβα του αποκλείεται να σε απογοητεύσει, τόσο με τις προτάσεις της όσο και με την ποιότητά της.

 

Μπορείς στο Rudu να αράζεις έξω στο πλατύ πεζοδρόμιο – στοά με άνεση, δροσιά και θέα τα τρένα ή μέσα, αν όχι στο μπαρ, να διαλέξεις τον Chesterfield μπεζ τριθέσιο καναπέ!

To «Rudu» φημίζεται ήδη για τις μουσικές του, μιας και ήδη στους πέντε πρώτους μήνες ζωής του πέρασαν από τα deck του, αρκετοί από τους πιο γνωστούς djs της πόλης. Τα βράδια εδώ τα χαρακτηρίζει η cozy ατμόσφαιρα αλλά και έντονη χορευτική διάθεση, ενώ συχνά οι μουσικές του ξεκινούν από νωρίς.

Τα Πετράλωνα έχουν πια rudu λόγους να τα επισκεφτείς!