ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα φας τα καλύτερα pancakes στην Αθήνα

24MEDIA

Η κατάσταση είναι πολύ απλή και συμπυκνώνεται στη φράση «σου αξίζει». Η εβδομάδα σου ήταν δύσκολη, αγχωτική και εξουθενωτική. Σου αξίζει ένα πιάτο με pancakes όλο δικό σου για να απολαύσεις μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Τα pancakes είναι η επιβράβευση που δίνουμε στον εαυτό μας. Τα Σαββατοκύριακα ενδείκνυνται για τέτοιες μπουκιές απόλαυσης, αρκεί να βρεθείς τη σωστή στιγμή, στο σωστό σημείο. Η σωστή στιγμή είναι το «καθυστερημένο» πρωινό αυτό που έχεις ξυπνήσει με την ησυχία σου άνευ ξυπνητηριού. Όσο για το σωστό σημείο είμαστε εδώ ονόματα και διευθύνσεις. Πού θα φας τα καλύτερα pancakes στην Αθήνα; Το ερώτημα έχει απάντηση. Στο αλμυρό ή γλυκό απάντηση δεν έχουμε. Μη μας βαραίνεις με τέτοια ευθύνη. Άνοιξε τον κατάλογο και αποφάσισε ενστικτωδώς, ακόμα κι αν το ένστικτο φωνάζει «και τα δύο».

The Underdog

 

Μπορείς να επιλέξεις σοκολάτα ή να κινηθείς λίγο διαφορετικά με κρέμα cheesecake, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και μπισκότο Oreo. Από την πρώτη μπουκιά θα βγάλεις φωνούλες ευτυχίας. Αφράτα και λαχταριστά.

Ηρακλειδών 8, Θησείο

Ρίζα-Ρίζα

 

Αν φτάσεις Κουκάκι θα πας στο Ρίζα-Ρίζα και θα παραγγείλεις pancakes με πραλίνα. Τέτοια ζύμη δεν έχεις ξαναφάει σου το εγγυόμαστε.

Δράκου 19, Κουκάκι

New York Sandwiches

 

Πλούσια pancakes με πραλίνα και τριμμένο μπισκότο. Στο τέλος θα μαζεύεις από το πιάτο ό,τι έχει απομείνει α) γιατί είναι η δύναμή σου, β) γιατί δε γίνεται να μείνει τίποτα. Το μείγμα της ζύμης είναι σχεδόν άγλυκο κι έτσι η σοκολάτα ολοκληρώνει υπέροχα το πιάτο. Αν πάλι θέλεις pancakes αλμυρά πρέπει να δοκιμάσεις με μπέικον, αυγό τηγανητό και maple syrup.

Νίκης 23, Σύνταγμα

Mr. Peacock

 

Στο Mr. Peacock σχηματίζονται ουρές για να δοκιμάσουν τα φημισμένα pancakes του. Ρευστή σοκολάτα ή μέλι με μπισκότο και φρούτα. Διαλέγεις και παίρνεις. Δύο γουλιές καφέ ενδιάμεσα θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση.

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

The Dalliance House

 

Pancakes με σπιτική πραλίνα, μπανάνα και μπισκότο ή με καραμελωμένα φρούτα εποχής, κρέμα βανίλιας και maple syrup. Αφράτα και ψημένα όσο πρέπει. Μαζί με τον καφέ σου είναι το ιδανικό πρωινό Σαββάτου.

Κυριαζή 19, Κηφισιά

Wynwood

 

Πρέπει να δοκιμάσεις το αμερικάνικο brunch του Wynwood. Αλμυρά και γλυκά pancakes ανάλογα τα γούστα και την όρεξη. Δικά μας αγαπημένα με nucrema, καραμέλα και φιστίκια αλλά και αυτά με την καπνιστή γαλοπούλα, αβοκάντο, ντομάτα, cheddar sauce και μαγιονέζα. Μετά από αυτό ξανατρώς βραδάκι.

Φοίβης 15, Γλυφάδα

Μαλεμπί

 

Στα pancakes του Μαλεμπί δεν μπορείς να αντισταθείς κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ένας πύργος (μην περιμένεις να έρθει μικρή μερίδα) από λαχταριστά pancakes με πραλίνα, κρέμα βανίλιας, καραμέλα βουτύρου. Αν πάλι λαχταράς κάτι αλμυρό με καπνιστό μπέικον και αυγό για να τρέξουν τα σάλια.

Δημ. Γούναρη 172, Γλυφάδα

 

Κεντρική Φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson