ΕΞΟΔΟΣ

O Iggy Pop ήρθε στο Release Festival και μας “πήρε τα μυαλά”

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το πιο δύσκολο μέχρι τώρα (καιρικά μιλώντας). Η θερμοκρασία έφτασε στους 35 βαθμούς, και όταν αυτό συνδυάζεται με την υγρασία των νοτίων προαστίων, μπορείς να καταλάβεις πόσο αποπνικτική μπορεί να γίνει η ατμόσφαιρα. Τίποτα όμως δε σε σταματά, όταν πρόκειται για το Release Festival και, δη, για την πιο αναμενόμενη συναυλία της χρονιάς. Αυτή με πρωταγωνιστή τον κυριολεκτικά αειθαλή Iggy Pop.

 

Η πλατεία Νερού γέμισε με κόσμο κάθε ηλικίας, στιλ, ύφους και οικογενειακής κατάστασης. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είδαμε πολλές μαμάδες και μπαμπάδες με μωρά που μυούνται στον κόσμο των φεστιβάλ και θα μπορούν να λένε κάποτε «Είδα τον Iggy live με τους γονείς μου» (κι ας μην το θυμούνται).

Δες κι αυτό: Prince, o rocker που υποτάχθηκε στις γυναίκες

Οι πόρτες άνοιξαν στις 17:30 με τα ελληνικά συγκροτήματα Dark Rags και The Noise Figures, ενώ στις 19:00 ακολούθησαν οι Shame, η βρετανική μπάντα που είναι αρκετά φρέσκια στο χώρο.

Όλα αυτά μέχρι το σούρουπο, όπου στη σκηνή εμφανίστηκαν οι James, οι αγαπημένοι πια του ελληνικού κοινού, που κάνουν πάντα ένα πέρασμα από τη χώρα μας και έχουν μία αγαπησιάρικη σχέση με την Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Φέτος είπαν τραγούδια από το νέο τους album, “Living in Extraordinary Times”, αλλά δεν έλειψαν και οι διαχρονικές επιτυχίες που μας έχουν κάνει να καψουρευτούμε μόνο και μόνο ακούγοντάς τις. Έκλεισαν με το Sometimes, αλλά η πιο ωραία στιγμή (μέχρι εκείνη την ώρα τουλάχιστον) ήταν όταν ο lead singer, Tim Booth, προέτρεψε το κοινό να κατεβάσει τα κινητά. “Get your cameras down”, του τύπου «Απολαύστε τη στιγμή ρε παιδιά και αφήστε τις φωτογραφίες». Ρομαντισμός ακόμα και στην τεχνολογία.

Διάβασε κι αυτό: Ο Nick Cave σου προτείνει το δικό του ερωτικό soundtrack

Το μεγάλο διάλειμμα κατά τις 10 και μισή μας επέτρεψε να πάμε να ανανεώσουμε το ποτό μας, αν και δεν ήταν τόσο εύκολο με τη συρροή του κόσμου, αλλά μία μπύρα την χρειάζεσαι αν είναι να απολαύσεις το υπερθέαμα Iggy Pop.

 

 “I wanna be your dog” ακούστηκε στα ηχεία και ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Το «ξωτικό» με τα μακριά ξανθά μαλλιά, το στενό μαύρο παντελόνι (πάντα χωρίς μπλούζα) ανέβηκε σαν σίφουνας στο stage και όλοι έλεγαν μεταξύ τους « ε δε γίνεται να είναι 72! Εγώ είμαι 30 και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου!».

Συνέχισε με το “Gimme Danger”, τον ύμνο “The Passenger” αλλά και το “Lust for life”. Μεταξύ των τραγουδιών, δεν παρέλειπε να μας πει πόσο μας αγαπά(“I love you Motherfuckers”) και φυσικά μας έδειξε το middle finger γιατί είναι ο Iggy και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλώνισε κυριολεκτικά τη σκηνή και τα έδωσε όλα σε ένα show μιάμισης ώρας, με το κοινό να κάνει stage diving για να τον πλησιάσει κι εκείνον να κατεβαίνει στην πρώτη σειρά, υπό το άγρυπνο μάτι του σωματοφύλακά του. Ελπίζουμε ότι θα ξανάρθει, σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Όχι αυτός. Εμείς.