ΕΞΟΔΟΣ

Τα live και οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις μέσα στον Σεπτέμβρη

Επιτέλους, ξεκίνησε ο μήνας των μεγάλων events πάσης φύσεως. Υποθέτω ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας super busy μήνας (καλλιτεχνικά μιλώντας) ώστε να γίνει το αντίδοτο στην κατάθλιψη που νιώθεις μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών σου. Και ευτυχώς οι προτάσεις για συναυλίες και live (μόνο για το Σεπτέμβριο) είναι άπειρες, για να έχεις κάτι να περιμένεις όταν σχολάς από το γραφείο και δε θες να γυρίσεις στο σπίτι σου βρε αδερφέ!

Τεχνόπολη Αθηνών

Η Τεχνόπολη είναι από μόνη της μία κατηγορία για αυτόν το μήνα. Ξεκινάμε με το μεγάλο αφιέρωμα «ΞΑΝΑ 1999», στις 19 Σεπτεμβρίου, όπου καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μανώλης Φάμελλος, η Μελίνα Κανά, ο Κ. Βήτα, ο Στάθης Δρογώσης και άλλοι πολλοί, θα ερμηνεύσουν τραγούδια εκείνης της χρονιάς και θα μας θυμίσουν πώς ήταν να είσαι έφηβος (more or less). Κράτα αυτό το mood γιατί στις 17 Σεπτεμβρίου, έχει ρετρό πάρτι με το Erotica Project με πρωταγωνιστές τον Δάκη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Monsieur Minimal αλλά και πάρτι με τον Μιχάλη Ρακιντζή και την μπάντα του.

Το Σάββατο στις 7 Σεπτεμβρίου, οι Στίχοιμα και Λόγος Τιμής συναντιούνται σε ένα live show και σκοπεύουν να βάλουν φωτιά (πάντα μεταφορικά) στην σκηνή της Τεχνόπολης. Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα πραγματοποιήσει σόλο εμφάνιση παρέα με την κιθάρα ή το λαούτο του θα μας ταξιδέψει σε παλιότερες εποχές με ατόφιο συναίσθημα και μελωδία. Τη σκυτάλη παίρνει ο Γιάννης Χαρούλης, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου για να γίνει το αδιαχώρητο.

Η Άννα Βίσση είναι το φετινό όνομα-έκπληξη της Τεχνόπολης, στις 13 Σεπτεμβρίου, με την Απόλυτη να κάνει το δικό της live party σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα πάντα. Και συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με την κλασική αξία Σωκράτης Μάλαμας για να ξεκινήσει η εβδομάδα (16 Σεπτεμβρίου) με λίγο πόνο και υπαρξιακή αναζήτηση στο τσίπουρο. Μαζί του η Ιουλία Καραπατάκη.

Μπορείς να βρεις εισιτήρια μέσω viva.gr

Δες κι αυτό: Όλα όσα περιμένουμε να δούμε στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2019

Θέατρο Πέτρας

Πάμε τώρα λίγο πιο δυτικά για live με μεγαλύτερη δροσιά. Στις 11 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσεις Τα τραγούδια της Πέτρας από την Ρίτα Αντωνοπούλου, την Μελίνα Ασλανίδου, τον Παντελή Θαλασσινό, την Βιολέτα Ίκαρη, τον Δημήτρη Μπάση και τον Μανώλη Μητσιά. Ώρα έναρξης στις 21:00 με σημεία πώλησης το Δημαρχίο Πετρούπολης και το viva.gr

Δύο μέρες μετά, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα δεις στο θέατρο Πέτρας την όπερα Aida του Giuseppe Verdi από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με τη γερμανική Opera Classica Europa, την Opera Constanza από τη Ρουμανία και την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος. Ώρα έναρξης: 20:30 και προπώληση στο www.ticketplus.gr

Τη σκυτάλη παίρνει ο τροβαδούρος του έρωτα, Γιάννης Πάριος, με ένα πρόγραμμα «Το ταξίδι του έρωτα» μέσα από 45 χρόνια πορείας. Στις 14 Σεπτεμβρίου, με σημεία προπώλησης στο www.ticketplus.gr, στο Cine Petroupolis (21:00-23:00) και το Δημαρχείο Πετρούπολης (10:00-13:00). Λίγες μέρες μετά (18/9), οι σπουδαίες τραγουδίστριες Δήμητρα Γαλάνη και Νατάσσα Μποφίλιου ενώνουν τις δυνάμεις τους και ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη μαζί με την ομώνυμη ορχήστρα που ιδρύθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία της οικογένειάς του και της Seed Point. Για τη συγκεκριμένη συναυλία, μπορείς να βρεις εισιτήρια και μέσω του Public. Kλείνουμε με το Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από 9 μουσικούς και τις φωνές του Γιώργου Νταλάρα και του Μίλτου Παχαλίδη. Στις 25 Σεπτεμβρίου με αγορά εισιτηρίου από το viva.gr.

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Ας κάνουμε μία δυναμική εκκίνηση με Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε μία μοναδική συναυλία (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο. Θα παρουσιάσει κομμάτια από τη νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Μπλέξαμε» αλλά θα ροκάρει και με τις διαχρονικές επιτυχίες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Προπώληση: Public. Στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ακούσεις μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από τις ατμοσφαιρικές φωνές της Έλλης Πασπαλά και την Dilek Koc. Στις 14 Σεπτεμβρίου, και σε περίπτωση που δεν πρόλαβες να πας στο θέατρο Πέτρας, έχεις και την πειραϊκή επιλογή για να δεις την Aida του Verdi.

Στις 16 του μήνα, η υπέροχη Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα είναι «Σε απευθείας σύνδεση» με νέο αλλά και απλιό υλικό από τη δισκογραφία της. Στις 21:00 με σημεία προπώλησης: viva.gr, Seven Spots και καταστήματα WIND. Ακολουθεί η Ελένη Βιτάλη και ο Πναγιώτης Μάργαρης (19/9) και ο μήνας ολοκληρώνεται με το 6ο MUSIC DREAM FESTIVAL που είναι αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου και γίνεται για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Θέατρο Βράχων

Ο Βέβηλος επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε με ένα δυνατό live, με τραγούδια μίας καριέρας που μετρά 26 χρόνια. Στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:30, με σημείο προπώλησης το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης. Την επόμενη μέρα (9/9)θα ακούσεις τις Δυνάμεις του Αιγαίου, με λαούτο, ούτι, ταμπουρά και μαντινάδες. Προσκεκλημένος ο Νίκος Ξυδάκης. Στις 22/9, οι Villagers of Ioannina City φέρνουν την ηπειρώτικη μουσική, μαζί με ροκιά, στο θέατρο Βράχων για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους δίσκο, “Age of Aquarius”.

Διάβασε κι αυτό: Οι 5 ταράτσες για να πιεις κοκτέιλ στο κέντρο της Αθήνας

Ηρώδειο

Ετοιμάσου να ροκάρεις στις 7 Σεπτεμβρίου με τραγούδια των Queen, μέσα από μία 10μελή ροκ μπάντα, 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα και 4 τραγουδιστές. Ώρα έναρξης στις 21:00, με σημεία προπώλησης το viva.gr, SevenSpots, RELOAD, καταστήματα WIND, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη, athinorama.gr, VIVA kiosk Σύνταγμα, καταστήματα Yolenis.

Ο Andrea Bocelli έρχεται στις 11 Σεπτμεβρίου για να μας συγκλονίσεις, αλλά είναι ήδη sold out από τις πρώτες 48 ώρες προπώλησης, όπως περίπου συνέβη και με τους Florence and the Machine. To πρόγραμμα συνεχίζεται με Eric Burdon and the Animals στις 27 Σεπτεμβρίου, με σημεία προπώλησης στο ticketmaster.gr, στα βιβλιοπωλεία Ιανός και στα εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ. Οι τρομεροί Archive έρχονται στις 13 Σεπτεμβρίου για να γιορτάσουν 25 χρόνια καριέρας αλλά και η σπουδαία Jane Birkin (21/9), την οποία θα συνοδεύει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μερικά από τα εγχώρια ονόματα που θα μπορέσεις να δεις στο Ηρώδειο είναι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου (10/9), Μίμης Πλέσσας (26/9) και Γιώργος Νταλάρας (30/9).

 

Τα υπόλοιπα live

Florence and the Machine στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου- 21 Σεπτεμβρίου με μικρή ακόμα διαθεσιμότητα εισιτηρίων

Ρένα Μόρφη στο Κηποθέατρο Παπάγου (7 Σεπτεμβρίου) Ώρα έναρξης: 21:00

Η Ταράτσα του Φοίβου Δεληβοριά:11 και 12/9 με Locomondo και Ελένη Δήμου, 18 και 19/9 με Ελευθερία Αρβανιτάκη, Θέμη Καραμουρατίδη και Παναγιώτη Λαμπουρά και με φινάλε έκπληξη στις 25 και 26/9. Ώρα έναρξης: 20: 30. Διεύθυνση: Ιερά Οδός 7-13.

Marina Satti live @ Burger Fest στο Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ (15 Σεπτεμβρίου) πληρώνοντας εισιτήριο για το Burger Festival (5 ευρώ).

Eros Ramazzotti live in Athens στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (27 Σεπτεμβρίου) με σημεία προπώλησης fuzzclub.gr και viva.gr