ΕΞΟΔΟΣ

Το Athens Street Food Festival ξεκίνησε και ήμασταν εκεί

24MEDIA

Βρίσκεσαι στο Γκάζι και ξεκινάς να περάσεις απέναντι στην Πειραιώς. Το Παλιό Αμαξοστάσιο φιλοξενεί σχεδόν πάντα όλα τα μεγάλα food festivals, και ξέρεις ότι αν περάσεις από εκεί Σάββατο μεσημέρι, θα ακούσεις μουσικές, θα δεις καπνούς από την τσίκνα, και θα σπάσει η μύτη σου με μυρωδιές από διάφορες κουζίνες. Το να επισκεφτείς λοιπόν το Athens Street Food Festival είναι μονόδρομος και δε θέλει πολλή σκέψη.

Μπαίνοντας μέσα, το πρώτο πράγμα που προσέχεις είναι τα πολύχρωμα σημαιάκια που κρέμονται και σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου στη Νέα Ορλεάνη και πρόκειται να φας pulled pork καλής ποιότητας. Το Po’ Boys σε περιμένει για αυθεντικό brisket, το Che σε ταξιδεύει κάπου στη Νότιο Αμερική με αυθεντικό taco με chili και η σεφ Γωγώ Δελογιάννη θα σου χαρίσει ένα παραδοσιακό μεσημέρι Κυριακής με κεφτεδάκια, τηγανητές πατάτες και τυράκι. Δε λείπει όμως ούτε το σουβλάκι για τους μερακλήδες που τους μύρισε προβατίνα και τζατζίκι από το καινούριο Hoocut.

24MEDIA

24MEDIA/Νίκος Κατσαρός

24MEDIA

Δες κι αυτό: Πού θα πιεις φθηνά κοκτέιλ στην Αθήνα

24MEDIA

 

24MEDIA

 

Συνεχίζω τη βόλτα με χορευτικές κινήσεις γιατί τα μεγάφωνα έχουν πλημμυρίσει από υπέροχες μουσικές και η όσφρησή μου κάνει αναγκαστική στάση στο Gurun για παραδοσιακό ιταλικό σάντουιτς με χοιρινό και βότανα. Το Piggy Blinders (ναι είναι ντυμένοι σαν τους Peaky Blinders) πειραματίζεται με ελληνικό μαύρο χοίρο και κάνει fusion συνταγές που εμπνέονται από όλο τον κόσμο.

24MEDIA

24MEDIA

24MEDIA

 

Το burger, όπως είναι αναμενόμενο, έχει την τιμητική του και δε θα μείνεις παραπονεμένος αν κάνεις ένα πέρασμα από το Monster Burgers (το όνομα τα λέει όλα), από το Garage Goldpig για εσένα που δεν φοβάσαι να συνδυάσεις το κοτόπουλο με αβοκάντο και από το Guerilla Chef που έχει κλασικά burgers με διπλές στρώσεις και τυρί που στάζει στα χέρια σου. Και όλα αυτά παρέα με την Coca Cola και την μπύρα Άλφα.

24MEDIA

 

24MEDIA

24MEDIA

 

 

Αν το κρέας δε σε ‘ψήνει’ τόσο ή τέλος πάντως σου αρέσουν οι ethnic κουζίνες, θα βρεις ιδιαίτερο sushi στο Poke Hawaiian Sushi, αυθεντική πίτσα στο La pizzetta, πάπια σε street food εκδοχή στο Peking Duck, κλασικό ινδικό από το Indian chef και διαφορετικές γευστικές επιλογές από το Etnico. Το Mama Roux σε περιμένει με πλούσιο menu που θα εναλλάσσεται μέσα στα τριήμερα και θα είναι από διαφορετικές κουζίνες.

24MEDIA

24MEDIA

 

Κι επειδή ένα καλό τσιμπούσι ολοκληρώνεται με ένα γλυκό, δε γινόταν να μην δοκιμάσω το cheesecake on a stick με σοκολάτα που έλιωνε από πάνω, από το Beauty killed the beast και το σεφ Γαβριήλ Νικολαίδη. Λίγο πιο κάτω, σε περιμένει το Ninnolo Gelato με παγωτό και χωνάκι από βάφλα, η καθιερωμένη αξία Da Vinci για αυθεντικό παγωτό και βαφλάκια αλλά και η Καμινάδα (ή το γλυκό του Δούναβη) που θυμίζει τσουρέκι και συνοδεύεται με ζάχαρη, κανέλα, σοκολάτα, παγωτό και ό,τι άλλο σου κάνει κέφι. Το πιθανότερο είναι ότι μία επίσκεψη δε θα σου φτάσει.