ΕΞΟΔΟΣ

Η νέα hot ταράτσα της Αθήνας κι άλλες 4 για τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου

Όσο οι θερμοκρασίες είναι ακόμα υψηλές, όσο συνεχίζεις να κάνεις πεντικιούρ επειδή φοράς σανδάλια και όσο δε μαζεύεσαι με τίποτα στο σπίτι μετά τη δουλειά, θεώρησε ότι είναι ακόμα καλοκαίρι και γύρνα την πλάτη σου στα «Καλό χειμώνα» που δεν μπορούν να σεβαστούν ότι ακόμα γεύεσαι την αλμύρα στο στόμα σου. Πάρε λοιπόν την κολλητή, την παρέα και σύντροφό σου και ξεχυθείτε στις ταράτσες, όσο προλαβαίνεις να τις απολαύσεις και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας για να μην τρέχεις στα προάστια.

Retire @ERGON House by the Clumsies (Μητροπόλεως 26-28)

Καταρχάς, δε γίνεται να μην επισκεφθείς μία ταράτσα που λέγεται Ρετιρέ και σου θυμίζει τα όμορφα καλτ χρόνια του Mega (τι πήγα και θυμήθηκα). Αν δεν έχεις ήδη πάει, ώρα να ανακαλύψεις την ταράτσα που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ERGON House στη Μητροπόλεως και το ανέλαβε η ομάδα του αγαπημένου bar “The Clumsies”. Το μπαρ είναι μία καντίνα και έχει ξαπλώστρες-αιώρες από μπαμπού για ν να ξεχάσεις κυριολεκτικά ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης.

 

The Foundry Hotel (Σαρρή 40)

Έχουμε ξαναμιλήσει για το ολόφρεσκο και υπέροχο ξενοδοχείο boutique που εκτός από απίστευτο design, διαθέτει και μία υπέροχη ταράτσα στην οποία μπορείς να κάνεις πικ νικ, να φας πίτσα σε ξυλόφουρνο ή να πεις το κρασί σου. Μεσα στου Ψυρρή και δίπλα στο υπέροχο Λοκάλι, σε περίπτωση που θες να συνεχίσεις τη βραδιά με ένα κοκτέιλ τσίπουρο.

Δες κι αυτό: The Foundry Hotel Athens: Η πρώτη ταράτσα για πικ νικ στο πιο urban ξενοδοχείο της πόλης

Anglais (Κηρυκείου 6)

Κατηφόρισε στο Μοναστηράκι για να επισκεφθείς μία από τις πιο όμορφες, και όχι τόσο γνωστές ταράτσες του κέντρου. Το Anglais σου δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσεις από νωρίς το καφεδάκι σου, να τσιμπήσεις κάτι έλαφρύ ή να φας κανονικά και να περάσεις το βράδυ σου με δροσερά κοκτέιλ. Και όλα αυτά με θέα την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και το Αστεροσκοπείο.

Thea Terrace Bar (Απόλλωνος 23)

Ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις φωτοσύνθεση πίνοντας το καφεδάκι σου τις πρωινές ώρες ή να απολαύσεις μία κρύα μπύρα αμέσως μετά το γραφείο. Η θέα στη Πλάκα και την Ακρόπολη σου υπενθυμίζει πόσο τυχερή είσαι που μένεις σε μία από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου.

 

BIOS (Πειραιώς 84)

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν ακούς ταράτσα στην Αθήνα, αυτή που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό είναι και αυτή που μας σύστησε στον όρο. Το Bios είναι σταθερό σημείο συνάντησης για ποτό μετά τη δουλειά, και παραμένει hot spot όλο το χρόνο, γιατί διαθέτει χειμερινό μπαρ και διαφορετικά επίπεδα εστιατορίου. Η κλασική ταράτσα της Αθήνας σε περιμένει ακόμα για να αράξεις στις ξαπλώστρες και να χαζέψεις Ακρόπολη.