TYCO

TYCO: Κοκτέιλ στο χέρι ή delivery στο σπίτι (μπορεί και στο γραφείο)

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Take Your Cocktail Out σε παροτρύνει κάπως απειλητικά το TYCO που άνοιξε για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι, στη Ρόμβης, και μας έδωσε έναν ακόμη λόγο να βολτάρουμε στο κέντρο. Ήταν παραμονή του Δεκαπανταύγουστου θυμάμαι όταν βόλταρα στην άδεια Αθήνα, μετά τη δουλειά, και είχε στεγνώσει το λαρύγγι μου. Ήξερα ότι ο φίλος μου ο Γιάννης είχε ανοίξει ένα κοκτειλάδικο με ποτό στο πλαστικό και ήθελα να τσεκάρω το μέρος και να συνεχίσω στα Αναφιώτικα, αλλά όχι με άδεια χέρια.

Εκεί βρήκα το συνέταιρο του Γιάννη, Κυριάκο, που δεν ήξερα και γίναμε αμέσως φίλοι. Ξεκίνησε να μου μιλάει με ενθουσιασμό για αυτό το νέο εγχείρημα στο οποίο έχει μπει και ο Κωνσταντίνος.

«Η ιδέα προέκυψε από προσωπική ανάγκη, όταν καθόμασταν στο σπίτι και βλέπαμε GNTM, Netflix κτλ και θέλαμε απεγνωσμένα μια μαργαρίτα, ή όταν πηγαίναμε τη βόλτα μας, μας είχε κουράσει το ότι οι μόνες μας επιλογές ήταν freddo espresso ή το μπυρόνι. Και επίσης θέλαμε να μη χρειάζεται να πληρώνουμε το κοκτειλάκi 10 ευρώ. Θέλαμε να είναι πιο προσβάσιμο, με την ίδια ποιότητα».

Όλα αυτά μου τα είπε ενώ μου έφτιαχνε ένα από τα αγαπημένα μου κοκτέιλ, αν και είναι δύσκολο να καταλήξεις μόνο σε ένα. Ξεκίνησα με αυτό που νομίζω ότι είναι πια το signature κοκτέιλ. Το #3 που περιέχει ρούμι, lime, kiwi και ένα λαχταριστό αφρό από μάνγκο. Γλυκό και παιχνιδιάρικο σαν καλοκαιράκι. To προτείνει και ο barman! Λίγους μήνες μετά, έκανα μετάβαση στο κοκτέιλ με ουίσκι που διατηρεί όμως την ελαφριά και δροσερή γεύση ενός ποτού που θέλεις να πάρεις στο χέρι και να λικνιστείς με τα dj sets που φιλοξενεί το μαγαζί.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Πριν λίγους μήνες, το TYCO ξεκίνησε να λειτουργεί και στο Χαλάνδρι, ενώ η πολύ πρόσφατη προσθήκη βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και ενώ μετρά δε μετρά μία εβδομάδα λειτουργίας, έχει ήδη γίνει hot spot και το έμαθαν ακόμα και εκείνοι που δεν ήξεραν την τάση «πήγες στο κέντρο να πάρεις κοκτέιλ στο χέρι»;

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

 

Πήγαμε λοιπόν να δούμε πώς είναι η νότια εκδοχή του στεκιού μας και ανακαλύψαμε ότι είναι ακόμα πιο φωτεινή, χρωματιστή και τροπικαλ από αυτό που ξέραμε. Εκεί βρήκα το Γιάννη, που μας υποδέχτηκε με μία αγκαλιά και μας έφτιαξε 4 κοκτέιλ για να πάρουμε και στο γραφείο. «Η Νέα Σμύρνη ήταν η γειτονιά μου γιατί εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έχει συναισθηματική αξία για εμένα το ότι το TYCO απέκτησε και εδώ σπίτι. Νομίζω ότι η street κουλτούρα θα ταιριάξει με τα vibes της πλατείας» μας λέει ενώ φτιάχνει τα ποτά. Τα χρώματα στους τοίχους σου φτιάχνουν τη διάθεση, μέσα υπάρχει μικρός χώρος που θυμίζει πριβέ club ή μάλλον το εσωτερικού ενός μπαρ σε κάποιο νησί.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

 

Έξω μπορείς να κάτσεις στα όρθια ή στις μαξιλάρες και να νιώσεις ότι το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε εσένα που πίνεις αλκοόλ. Εδώ θα βρεις τα περίφημα detox mocktails, για να μη νιώθεις εκτός παρέας όταν βγαίνεις με τους φίλους σου. Άρα μπορείς να βγεις ακόμα και αν έχεις hangover. Γάλα, αβοκάντο, μπανάνα και μέλι για να πάρεις τις βιταμινούλες σου κι εβίβα.

Ένα βασικό στοιχείο της επιλογής κοκτέιλ σε πλαστικό, είναι η χαμηλή τιμή, αλλά χωρίς να υποβαθμίζεται ποιοτικά. Θα βρεις δηλαδή ποτό σε 5 και 6 ευρώ, και αυτό χρειάστηκε μεγάλη διαπραγμάτευση με μεγάλες εταιρίες εισαγωγής αλκοολούχων ποτών, εφόσον το ποτό στο χέρι ή σε delivery διαφοροποιείται από το κλασικό κοκτέιλ του μπαρ.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

 

Και τώρα που είπα delivery, πόσο cool είναι που μπορείς να αράζεις στον καναπέ σου χαζεύοντας σειρά μία Κυριακή βράδυ και να μπορείς να παραγγείλεις το κοκτέιλ σου, αντί να βγεις έξω; Εκτός αυτού, μπορείς να κάνεις πάρτι γενεθλίων ή μία συγκέντρωση παλιών συμμαθητών παραγγέλνοντας jugs με έτοιμα κοκτέιλ ή να ζητήσεις bar station με προσωπικό του μαγαζιού, για ένα event στο σπίτι σου ή σε όποιο χώρο θες.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

 

Αν δεν έχεις δοκιμάσει, μην αργείς. Με παρέα, μόνη βολτάροντας, στο γραφείο (αν και δεν συμφωνώ καθόλου με αυτές τις πρακτικές) και στο πάρτι γενεθλίων σου. Και αν δε σου φτάνουν τα στέκια της Αττικής, κάνε λίγη υπομονή. Επόμενος σταθμός: στη Μύκονο τον ερχόμενο Απρίλιο.

TYCO Αθήνα: Ρόμβης 11

TYCO Νέα Σμύρνη: 2ας Μαίου 5

TYCO Χαλάνδρι: Ηρακλείου 3-5