ΕΞΟΔΟΣ

Χριστούγεννα 2018: Τα γιορτινά live, oι συναυλίες και τα parties που δεν πρέπει να χάσεις

Άκρως μελωδικά τα φετινά Χριστούγεννα. Οι προτάσεις στην πόλη εντυπωσιακά πολλές και για κάθε γούστο. Μουσική στα πιο όμορφα μέρη της Αθήνας, που μας βάζει στο κλίμα για τα καλά. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Παρασκεύη 21/12

> Ο Κωνσταντίνος Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου ο αγαπημένος καλλιτέχνης υποδέχεται το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στον Λόμφο των Νυχτών μ’ ένα ηλεκτρονικό πάρτι. Όλα ξεκινούν μετά τις 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 22/12

> Οι Gadjo Dilo στο Gazarte. Το αρτιστίκ στέκι του Κεραμεικού σε φουλ χριστουγεννιάτικη διάθεση. Μετά την Harlem Gospel Choir στις 20 & 21/12, έρχονται οι εμφανίσεις των Gadjo Dilo για 2 νύχτες, στις 22 & 28 του μήνα. Gypsy jazz ήχοι μιας άλλης εποχής που σε παρασύρει στον ρυθμό της. Οι χοροί απαραίτητοι.

> Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου. Ο χώρος από μόνος του είναι μία φαντασμαγορία. Σε κλίμα χριστουγεννιάτικο, όλα είναι ακόμα πιο κατανυκτικά. Μουσικές των εορτών από το μπαρόκ στην ελισσαβετιανή Αγγλία κι από την κλασική στη σύγχρονη εποχή, σε μία συναυλία υπό τον γενικό τίτλο “Abendmusik”.

Κυριακή 23/12

> 25 χρόνια εκκλησιαστικό όργανο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ήταν Χριστούγεννα του 1993 όταν πατήθηκε η πρώτη νότα στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου. 25 χρόνια μετά, στα οποία μεσολάβησαν συναυλίες, φεστιβάλ και η εκπαίδευση Ελλήνων μαθητών, ήρθε η ώρα να το γιορτάσουμε μ’ ένα ρεσιτάλ με 6.000 αυλούς και κορυφαία έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

> Τhe Christmas Boogie #7 στο Fuzz. Μια καθαρόαιμη rock ‘n’ roll βραδιά βγαλμένη από τη δεκαετία του ’50 έχει φτιάξει το Fuzz και η χορευτική ομάδα των Rollin Foxes για την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Καλεσμένοι, οι Σικελοί Virginia Brown & The Shameless, μία μπάντα με αυθεντικούς rhythm ‘n’ blues ήχους.

 

Δευτέρα 24/12

> Ρεβεγιόν με Διονύση Σαββόπουλο στο Άλσος. Αυτά τα Χριστούγεννα ο Διονύσης Σαββόπουλος καλεί την Angelika Dusk, την μπάντα και τους φίλους της performers να βάλουν τα γιορτινά τους και να ανέβουν στη σκηνή του Άλσους στο Πεδίον του Άρεως. To πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από ρεπερτόριο Νιόνιου, κλασικά χριστουγεννιάτικα χιτς”Santa Claus is coming” και το “Last Christmas”, πιο ροκ ακούσματα όπως το “Creep”, τραγούδια μιούζικαλ όπως το “City of Stars” και pop επιτυχίες.

>  Αλέκα Κανελλίδου και Swingin’ Cats στο Gazarte. Διασκέδαση σε δύο επίπεδα Παραμονή κι Ανήμερα Χριστουγέννων στο Gazarte. Το Roof Stage μεταμορφώνεται στο θρυλικό Cotton Club του Χάρλεμ για χάρη των Swingin’ Cats, όσο στο ισόγειο η Αλέκα Κανελλίδου και το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή θα ερμηνεύουν αγαπημένα jazz standards & χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Και μετά τις live εμφανίσεις, τη σκυτάλη αναλαμβάνει το Guilty Pleasures Party, με dj sets από τον Σπύρο Παγιατάκη, τη Μatina Sous Peau και τους residents του Gazarte.

Τρίτη 25/12

> Oι Trashformers στο Fuzz. Μία από τις πολλές προτάσεις που ξεχωρίζει Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το καθιερωμένο πάρτι του team των Trashformers για μια αυθεντικά trash νύχτα.

> Το ηλεκτρισμένο Xmas Special του Blend στο Votanikos Plus. Ανήμερα των Χριστουγέννων οι λάτρεις του ηλεκτρικού ήχου δίνουν ραντεβού στο Votanikos Plus και συγκεκριμένα κάτω από το booth που θα φιλοξενεί 2 σύγχρονους stars της διεθνούς techno, τον Γερμανό Chris Liebing και την Λιβανέζα Nicole Moudaber.