ΕΞΟΔΟΣ

Χριστούγεννα 2018: 5 προτάσεις εξόδου από το πρωί μέχρι το βράδυ

Για τις πολύ βραδινές εξορμήσεις σου τις μέρες των Χριστουγέννων έχουμε ήδη προνοήσει κι ενημερώσει. Ήρθε η ώρα για μερικές ακόμα προτάσεις που ξεκινούν από το πρωί και είναι στο απόλυτο κλίμα της εποχής. Ντύνεσαι, στολίζεσαι, παίρνεις παρέα, σύντροφο ή φαμίλια ολόκληρη και ξεχύνεσαι για all day εξόρμηση. Κι η αυριανή αργία είναι, θα ξεκουραστείς τότε. 

Κάνεις κράτηση για χριστουγεννιάτικο brunch

Τι κι αν είναι Τρίτη; Η μέρα θα έχει τη γεύση της πιο εορταστικής Κυριακής που ακολουθεί μετά από μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού μερικά από τα πιο κομψά ξενοδοχεία της πόλης (New Hotel, Athens Marriott, St. George Lycabettus) θα στρώσουν- λόγω της ημέρας- τα τραπεζομάντηλά τους για να απλωθεί η πιο festive εκδοχή τoυ brunch. Φυσικά την παράδοση θα τιμήσουν και γνωστά στέκια που πας κι απολαμβάνεις αυγά και pancakes, όπως το Mama Roux.

Κάνεις βόλτες δίπλα στη θάλασσα

Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να συνδέονται στο μυαλό των περισσοτέρων με βουνά και χιόνια, αλλά εδώ είναι Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ κτλ, οπότε μια βόλτα στον Νότο μόνο αδιάφορη δεν πρέπει να σου περάσει. Πανέμορφο το κέντρο, μα μην περιοριστείς μόνο σ’ αυτό. Η Μαρίνα του Φλοίσβου και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουν βάλει τα πιο λαμπερά τους φωτάκια, έχουν στήσει παγοδρόμια και και σε περιμένουν. Κι αν έχεις και παιδάκια, ακόμα καλύτερα. Θα το χαρούν ιδιαίτερα.

Οργανώνεις εξόρμηση στο Christmas Fantasy Park

Ένα χριστουγεννιάτικο fun park για μικρούς αλλά και για μεγάλους έχει στηθεί αυτές τις μέρες στο Κλειστό Κέντρο Ξιφασκίας. Μια «Χριστουγεννιάτικη Φαντασίωση» με Αγιοβασίληδες από την Λαπωνία και την παγωμένη Ρωσία, έλκηθρα, ταράνδους, καλικάντζαρους, αλλά και πολλές παραστάσεις με αγαπημένους ήρωες των παιδιών, ζογκλέρ, μάγους και κλόουν, προβολές κινηματογραφικών ταινιών. Βόλες με το πολικό τρενάκι και καρουζέλ και φυσικά το απαραίτητο παγοδρόμιο για χορευτικές φιγούρες πάνω στο χιόνι.

Συναντάς τον Καραγκιόζη στο Μέγαρο

Η φιλοξενία του Ηλία Καρελλά και του θεάτρου σκιών του από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τέτοιες μέρες, αποτελεί πλέον παράδοση αν και ως ιδέα παραμένει πρωτότυπη. Για έκτη χρονιά, ο Καραγκιόζης κάνει Χριστούγεννα στη Χαβάη, με συνοδοιπόρους τους Burger Project και τον Λευτέρη Ελευθερίου σε ρόλο έκπληξη!

Μπαίνεις στο τρένο στο Ρουφ για ν’ ακούσεις κάλαντα

Η νύχτα θα σε βρει στην Αμαξοστοιχία- Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ, όπου οι Dilemma, ή αλλιώς ο Σωτήρης Τράγκας στη φωνή, το σαξόφωνο, τις φυσαρμόνικες και το πιάνο και η Πόπη Νταλαχάνη σε φωνή, ακουστική κιθάρα και loops θα ερμηνεύσουν με πολύ κέφι παραδοσιακά κάλαντα και γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.