INSTAGRAM

Το Instagram δεν επιτρέπει πια προσβλητικά σχόλια κι αυτά είναι τα καλά νέα της ημέρας

Τα σχόλια μίσους κάτω από κάθε post, ειδικά σε σημαντικά κοινωνικά θέματα (ή αν είσαι celebrity) αποτελούν παρελθόν από το Instagram. Ανακοινώθηκε η χρήση δύο tech εργαλείων, με στόχο την καταπολέμηση του bullying και αυτή η κίνηση εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια που κάνει ο νέος επικεφαλής της πλατφόρμας, Adam Mosseri.

 

«Δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε την εταιρία στον αγώνα κατά του online bullying και σκεφτόμαστε πώς θα αλλάξει η συνολική εμπειρία του Instagram προς αυτήν την κατεύθυνση».

Δες κι αυτό: To bullying στο internet και η ψυχολογία των trolls

Η πρώτη αλλαγή προειδοποιεί τους χρήστες και ουσιαστικά τους ξαναδίνει μία ευκαιρία για να σκεφτούν αυτό που πάνε να κάνουν. Το δεύτερο tool, μετά την προειδοποίηση, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιτρέπουν (αν θέλουν) την εμφάνιση ανάλογων σχολίων αλλά και να βάζουν όποιον θέλουν σε μία λίστα, που δε θα βλέπει πότε διαβάζονται τα direct messages. Κάτι σαν το block του Facebook, αλλά συνεχίζετε να είστε διαδικτυακοί «φίλοι».

Ο Mosseri συμπλήρωσε ότι το Instagram μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα αλλά αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα του θέματος. «Οι νέοι άνθρωποι διστάζουν να κάνουν block, unfollow ή report αυτόν που τους προκαλεί πρόβλημα, γιατί αυτό θα μπορούσε να χειροτερέψει την κατάσταση, ειδικά αν γνωρίζονται και στην πραγματική ζωή». Τα καλά νέα είναι ότι όλες οι γιγάντιες πλατφόρμες λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του κοινού (έστω και μέσα από πίεση) και κάνουν σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις τους ώστε να σταματήσουν τα hateful σχόλια ή μηνύματα.