LIFE

Πού θα βρεις οικολογικά καλαμάκια, ώστε να ξεφορτωθείς επιτέλους τα πλαστικά

Το ακούς πολύ καιρό αλλά δεν το παίρνεις απόφαση να το θέσεις σε εφαρμογή. Ξέρεις καλά ότι τα πλαστικά καλαμάκια είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις κατά του περιβάλλοντος και βάσει νόμου της Ευρωπαικής Ένωσης, που βάζει τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης, έφτασε η ώρα να το πάρεις αλλιώς και να αναζητήσεις τα οικολογικά.

 

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βιοδιασπώμενων ή επαναχρησιμοποιούμενων, που είναι eco friendly, αλλά μεταξύ μας, είναι και πιο καλαίσθητα. Για πάμε να δούμε τις επιλογές που θα σε πείσουν να πεις οριστικό αντίο στα πλαστικά καλαμάκια.

Μεταλλικά ή ανοξείδωτα

Είναι αυτά τα καλαμάκια που θα κρατήσουν για καιρό, γιατί μπορείς να τα πλύνεις. Εμένα πάντως μου θυμίζουν αυτό το τσάι που έπιναν με μεταλλικό καλαμάκι στη Μαρία της Γειτονιάς και την Παολίνα και με πείθουν να τα αγοράσω.

keshop.gr

ASOS.com

Βιοδιασπώμενα

Εμφανισιακά σου θυμίζουν την κλασική πλαστική εκδοχή, αλλά όχι, δεν είναι από πλαστικό. Βιοδιασπώμενα είναι τα υλικά που μπορούν να κομποστοποιηθούν, είναι φυσικά υλικά όπως το καλαμπόκι και η μπανάνα και μπορούν να χρησιμεύσουν ως λίπασμα.

Δες κι αυτό: Βάλε την μπλε τσάντα ανακύκλωσης στο καθημερινό σου outfit

matrixpack.gr

Τύπου ζυμαρικά

Μη βγάλεις από το ντουλάπι σου τα μακαρόνια που έχεις. Χρειάζεσαι ειδικά καλαμάκια με τρύπα από υλικά, όπως σίκαλη ή σιτάρι.

ASOS.com

barequip.gr

Μπαμπού

Ακόμα μία κατηγορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά και σε κερδίζει άμα τη εμφανίσει. Εξαιρετική επιλογή για homemade χυμούς και κοκτέιλ.

yoki.gr

ASOS.com

Χάρτινα

Το αρνητικό τους είναι ότι είναι καλαμάκια μίας χρήσης, αλλά το καλό είναι ότι αποτελούν μάλλον την πιο fun επιλογή, με δεκάδες σχέδια και χρωματάκια που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε κάνουν να τα εντοπίζεις εύκολα στην κουζίνα σου.

marksandspencer.com

ASOS.com