LIFE

Μύθοι και αλήθειες για τα κουνούπια

Μπορείς να βρεις χίλια δυο πράγματα για να εξηγήσεις γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Υπάρχει όμως και κάτι που αποτελεί το "μελανό" σημείο της αγαπημένης εποχής και ακούει στο όνομα "κουνούπια". Ναι, αναφερόμαστε σε αυτή την φτερωτή μάστιγα που για τρεις μήνες (και περισσότερο) γίνεται ανυπόφορη και μπορεί να καταστρέψει ακόμη και το πιο όμορφο καλοκαιρινό βραδάκι.

Όλοι και όλες έχουμε σίγουρα μια ιστορία για κουνούπια να διηγηθούμε. Είτε πρόκειται για ένα βράδυ που δεν κλείσαμε μάτι επειδή αυτοί οι ενοχλητικοί ιπτάμενοι επισκέπτες μας χάλασαν τον ύπνο, είτε πρόκειται για ένα άβολο σημάδι που μας άφησε για καιρό κάποιο τσίμπημα. Όπως και να ‘χει, όλοι συμφωνούμε σε κάτι: πρέπει να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Πώς θα γίνει όμως αυτό;

Πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις όλα αυτά που κατά καιρούς έχεις διαβάσει στο internet, δοκίμασε να επενδύσεις σε κάτι που θα σε απαλλάξει μια και καλή από το -ίσως- μοναδικό κακό του καλοκαιριού. Η νέα ηλεκτρική συσκευή Vapona με ρυθμιστή έντασης και μοντέρνο σχεδιασμό αποτελεί την ιδανική λύση απέναντι στα κουνούπια και τα κουνούπια τίγρης. Χάρη στην τεχνολογία διπλής αποτελεσματικότητας, μπορείς να απολαύσεις τις καλοκαιρινές νύχτες ακόμα κι αν αφήσεις τα παράθυρα ανοιχτά με τα φώτα αναμμένα.

 

Δεν χρειάζεται να κλείνεις πόρτες και παράθυρα και να σκας από τη ζέστη για να μην κάνουν πάρτι τα κουνούπια. Σέρνεις το κουμπί από την normal λειτουργία στην max και έπειτα από 15 λεπτά χρήσης, η αποτελεσματικότητα κατά των κουνουπιών θα είναι διπλάσια.

Σημείωσε ότι η Vapona διαθέτει μία εκτεταμένη προϊοντική γκάμα από εντομοκτόνα/αντι-κουνουπικά, με ηλεκτρικές συσκευές, συσκευές για ταμπλέτες, ανταλλακτικά, spray εσωτερικού & εξωτερικού χώρου, όπως και εντομοαπωθητικά σώματος για να είσαι σίγουρη ότι θα απαλλαγείς απο τον εφιάλτη μια και καλή.

Σε κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις σίγουρα θα έχεις δει και τον εαυτό σου. Έχεις υποφέρει κι εσύ από κουνούπια, θες κι εσύ να πάρεις το αίμα σου πίσω. Στο www.minenoxleiste.gr μπορείς να επιλέξεις την κατάσταση με την οποία ταυτίζεσαι και να βγεις και κερδισμένη, απολαμβάνοντας ένα καλοκαίρι χωρίς κουνούπια.

Μέχρι να το κάνεις, ρίξε μια ματιά σε μερικά facts, μύθους και αλήθειες για τα κουνούπια για να είσαι “διαβασμένη”.

Μύθος #1: Το σκόρδο διώχνει τα κουνούπια

Αλήθεια

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν ωμό σκόρδο θεωρώντας πως διώχνει τα κουνούπια, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ή κλινικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι το ωμό σκόρδο βοηθά στην απομάκρυνση των κουνουπιών. Μπορεί ο άνθρωπος να μην αντέχει – σε κάποιες περιπτώσεις – τη μυρωδιά του, όμως τα κουνούπια φαίνεται να την αγαπούν. Το ίδιο ισχύει και για το άρωμα της σιτρονέλας, που – σύμφωνα με μελέτες – είναι αποτελεσματικό για την απομάκρυνση των κουνουπιών μόνο για τα πρώτα 3-10 λεπτά.

Μύθος #2: Τα κουνούπια προτιμούν τους γλυκοαίματους

Αλήθεια

Είναι αλήθεια ότι τα κουνούπια “διαλέγουν” ποιον θα τσιμπήσουν κι έτσι πολλές φορές τσιμπάνε μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους. Ωστόσο, αυτό δεν έχει να κάνει με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή ενός ανθρώπου και τις οσμές που απελευθερώνει από τον ιδρώτα. Η μυρωδιά αυτή διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Μύθος #3: Το αλκοόλ δεν επηρεάζει τα κουνούπια

Αλήθεια

Η αλήθεια είναι πως η κατανάλωση αλκοόλ σε καθιστά πόλο έλξης για τα κουνούπια. Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση αλκοόλ και συγκεκριμένα μπύρας, μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο πιο ελκυστικό στα κουνούπια. Κι αυτό γιατί αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε και κατ’ επέκταση να προσελκύουμε τους φτερωτούς εχθρούς.

Bonus facts για τα κουνούπια

* Σε κάποια κουνούπια δεν αρέσει καθόλου το αίμα

* Αίμα πίνουν μόνο τα θηλυκά κουνούπια

* Υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα κουνουπιών και γιορτάζεται στις 20 Αυγούστου

* Τα σκούρα χρώματα προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια από τις ανοιχτές αποχρώσεις