LIFE

Οι δύο λόγοι (και τα αντικείμενα) που αγαπάω το σπίτι μου τόσο πολύ

24Media

Δουλεύω πολλές ώρες, είμαι εκτός όλη μέρα, οπότε η στιγμή που θα βάλω τα κλειδιά στην πόρτα και θα μπω στο σπίτι, είναι σχεδόν ιερή. Έχω στάνταρ κινήσεις που θα κάνω με το που μπω στο σπίτι μου: θα βγάλω τα παπούτσια μου, τα κοσμήματά μου (φοράω πολλά αξεσουάρ οπότε αυτή η διαδικασία μου παίρνει ένα πεντάλεπτο), θα γδυθώ και θα μπω στο ντους. Είναι το τελετουργικό μου αν θες, για να νιώσω ξεκούραστη, για να χαλαρώσω.

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Νίκος Κατσαρός

Εν συνεχεία, τα πράγματα είναι απλά. Πρόγραμμα δεν υπάρχει, αλλά η βραδιά (αν δεν βγω έξω) σίγουρα θα καταλήξει με ένα βιβλίο στο χέρι στην αγαπημένη γωνιά του σπιτιού μου. Αυτή η στιγμή, είναι ίσως και η σημαντικότερη ολόκληρης της μέρας.

Με το που κάτσω στο γραφειάκι που έχω «στήσει» παραδίπλα από το σαλόνι, ανάψω το αγαπημένο μου φωτιστικό που έχω αγοράσει με ελάχιστα ευρώ από την ΙΚΕΑ και με το που ανοίξω το βιβλίο που διαβάζω τη δεδομένη περίοδο, ε, όλο αυτό για εμένα είναι η απόλυτη στιγμή ευτυχίας. Ο λίγος ελεύθερος χρόνος που έχω μέσα στην εβδομάδα, είναι σημαντικό για εμένα να τον περνάω έτσι. Όπως ακριβώς μου αρέσει.

24Media

 

Φυσικά, λόγω της ιδιότητάς μου και το γεγονός ότι ασχολούμαι με τη μόδα, άρα η εικόνα είναι το παν για εμένα, είναι απαραίτητο ο χώρος μου να αντικατοπτρίζει την αισθητική μου και να με κάνει να αισθάνομαι ασφάλεια και οικεία στο σπίτι μου.

24Media

 

Μπορεί να σου φανεί αστείο, αλλά το φωτιστικό της ΙΚΕΑ είναι ένας από τους λόγους που η γωνιά που έχω φτιάξει στο σπίτι και που αφιερώνω τις σημαντικές για εμένα στιγμές της ζωής μου εκεί, με κάνει να αγαπώ τον χώρο μου ακόμη περισσότερο. Σου είπα είμαι άνθρωπος της εικόνας, όποτε θέλω οι εικόνες που βλέπω γύρω μου και ειδικά στο σπίτι μου, να με ικανοποιούν.

24Media

 

Και το θερμό και σχεδόν αισθησιακό φως που εκπέμπει το φωτιστικό της ΙΚΕΑ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να έχω στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού. Αυτό το τελετουργικό, λοιπόν, κάνει την καθημερινότητά μου πιο ξεκούραστη και είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω το σπίτι μου.

Ο άλλος είναι όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο. Μετά από μια έντονη εβδομάδα στη δουλειά, αυτό που προσμένω με τρομερή ανυπομονησία είναι τα ήρεμα πρωινά στο σπίτι. Αν και δεν είμαι άνθρωπος που δεν ξυπνάει αργά, το Σάββατο αφήνω τον εαυτό μου να κοιμηθεί λιγάκι παραπάνω. Αφού ξυπνήσω, το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να πιω καφέ.

24Media

 

Θα κάτσω στον πάγκο της κουζίνας, λοιπόν, και στην αγαπημένη μου κούπα ΙΚΕΑ θα πιω τον καφέ μου. Έχω εμμονή με τις κούπες, έχω τόσες πολλές που έχω αγοράσει από την ΙΚΕΑ που θα νομίζει κανείς ότι είμαι συλλέκτρια. Δεν είμαι, απλά έχω εμμονή με αυτό το αντικείμενο και πιο συγκεκριμένα με αυτή την άσπρη-ροζ του brand.

24Media

 

Είναι αρκετά μεγάλη για να βάλω μπόλικο καφέ μέσα, ενώ το πιατάκι έχει αρκετό χώρο για να στριμώξω μερικά βουτήματα που θα «γλυκάνουν» τη γεύση του σκέτου γαλλικού καφέ που πίνω το πρωί. Αν αυτός δεν είναι λόγος για να θέλεις να μείνεις σπίτι το πρωί του Σαββάτου, τότε τι;