Τι σχέση έχει η πίτσα με την απόδοσή σου στη δουλειά;

Main Image

Κι όμως το πεπερόνι επηρεάζει την παραγωγικότητά σου. Ειδικά αν συνδυάζεται με μια καλή κουβέντα.

Τι θέλει ο εργαζόμενος για να φορτσάρει; Πίτσα και γλυκόλογα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, η οποία αναζήτησε εκείνα που κίνητρο ώστε να δουλέψουμε με κέφι και δεν είναι αύξηση. Πιάσε μια σπέσιαλ και πες μου πόσο μ' αγαπάς, αφεντικό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο The Cut του New York Magazine και αποτελεί μία πρωτοβουλία του σημαντικού καθηγητή Ψυχολογίας και συγγραφέα Dan Ariely. O Ariely επέλεξε ως δείγμα πληθυσμού μια ομάδα εργαζομένων οι οποίοι συναρμολογούν τσιπάκια υπολογιστών σε εταιρεία τεχνολογίας στο Ισραήλ, τους χώρισε σε 3 γκρουπ και τους έταξε διαφορετική ανταμοιβή στην περίπτωση που έπιαναν τον εβδομαδιαίο στόχο: Στους μεν υποσχέθηκε μπόνους 30 δολαρίων, στους δε πίτσες. Στους υπόλοιπους υποσχέθηκε πως αν ήταν παραγωγικοί, ο διευθυντής τους θα τους έλεγε "μια καλή κουβέντα" μέσω μηνυμάτων.

ADVERTISING

Ποιος κέρδισε;

Η πίτσα!

Η παραγωγικότητα της ομάδας των εργαζομένων που είχαν να περιμένουν την πίτσα αυξήθηκε κατά 6,7% ήδη από τη Δευτέρα. 6,6% άνοδος απόδοσης παρατηρήθηκε και στο γκρουπ πως ως επιβράβευση είχαν οριστεί τα κομπλιμέντα. Τα δολάρια όχι μόνο συγκίνησαν λιγότερο κατά 4,9% την πρώτη μέρα- λογικό, ποιος σώζεται με πενταροδεκάρες;- αλλά την Τρίτη η ομάδα έπεσε σημειώνοντας πτώση κατά 13,2%. Εκείνοι που το πήγαν δυναμικά μέχρι το τέλος ήταν κι εκείνοι που τελικά έφαγαν την πίτσα. Σύμφωνα με το πνεύμα της έρευνας ο συνδυασμός του πρώτου και του δεύτερου βραβείου θα ήταν ο ιδανικός.

ADVERTISING

Όλα αυτά σίγουρα ισχύουν για λίγο. Μετά από 2-3 εβδομάδες πίτσας, σε πάω στοίχημα πως η ζυγαριά θα βάραινε πιο πολύ προς τα χρήματα και η καλή κουβέντα ως ανταμοιβή δεν θα έφτανε, οι πράξεις θα είχαν πιο πολύ σημασία. Έτσι κι αλλιώς, το πολύ ζυμάρι παχαίνει.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Οι δείκτες προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, σύμφωνα με το άστρο του.

Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ

Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΤΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Δες πώς θα πετύχεις το τέλειο beach bun.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

ΤΑ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.