Γιατί το πρόσωπό σου βγαίνει ''κάπως'' στις selfies;

Main Image

Η επιστημονική εξήγηση που αισθάνεσαι περίεργα βλέποντας τον εαυτό σου στην selfie φωτογραφία.

Στήνεσαι, γυρνάς το φακό, βγάζεις, τη βλέπεις και κάτι δεν σου "κάθεται" καλά. Τι πάει λάθος στο 99% των selfies; Δεν φταίνε τα μουτράκια σου, δεν είναι το υπερ-παράλογο κόμπλεξ που έχεις μ' αυτά και δε σ' αρέσει τίποτα. Είναι κάτι πιο βαθύ απ' αυτό. Ο λόγος που έχεις αυτό το περίεργο, στραβό βλέμμα/ύφος με τ' αλλοιωμένα χαρακτηριστικά στη selfie, ενώ έχεις κάνει τα πάντα ώστε να το αποφύγεις είναι άλλος σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Βασικά όλα είναι στο μυαλό μας (τι πρωτότυπο). Η εξήγηση είναι πως όσο συνηθισμένοι είμαστε να αντικρίζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, άλλο τόσο μη εξοικειωμένοι είμαστε-εμείς και οι εγκέφαλοί μας- σ'αυτή την "ανεστραμμένη" εικόνα του εαυτού μας, η οποία αποτελεί μία αντανάκλαση διαφορετική από εκείνη του καθρέφτη. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είμαστε συναισθηματικά απροετοίμαστοι σ' αυτό το ασύμμετρο είδωλο του εαυτού μας, γι' αυτό και οι περισσότερες selfies μας φαίνονται "κάπως". Μας πιάνει σύγχυση. Σ' αυτό έρχεται να προστεθεί και μία ενδεχομένως κακή ποιότητα φακού στο κινητό, που στρεβλώνει επιπλέον την εικόνα του προσώπου μας στη selfie.

ADVERTISING

Πώς κρίνουμε λοιπόν μία selfie ως καλή για ν' "ανέβει" στο λογαριασμό μας στα social; Κυρίως από το πώς έχει βγει ό,τι δεν είναι πρόσωπο, π.χ. το μαλλί, το background, η γκριμάτσα...

ADVERTISING

Πώς συνηθίζεις την εικόνα σου στη selfie; Αν το 'χεις καημό, μάλλον ο μόνος τρόπος είναι η επανάληψη. Όσο πιο πολλές selfies, τόσο πιο εύκολα θα το συνηθίσεις, αν και τότε θα σε πουν νάρκισσο (άλλη επιστημονική έρευνα αυτή).

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Οι δείκτες προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, σύμφωνα με το άστρο του.

Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ

Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΤΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Δες πώς θα πετύχεις το τέλειο beach bun.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

ΤΑ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.