TIPS

Ο πιο γρήγορος (και ασφαλής) τρόπος να μαζέψεις τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα

123RF

Δεν είναι και δύσκολο να πέσει ένα ποτήρι ή ένα πιάτο στο πάτωμα και μετά να παλεύεις να μαζέψεις τα γυαλιά από το πάτωμα. Γιατί φυσικά το ποτήρι θα πέσει στο πάτωμα, στο σημείο που δεν καλύπτει το χαλί που μόλις έστρωσες. Το πιο βασικό από όλα είναι να φορέσεις αμέσως παπούτσια και να μην κυκλοφορείς με τις κάλτσες. Με μεγάλη προσοχή θα μαζέψεις τα μεγάλα κομμάτια γυαλί και θα τα πετάξεις αμέσως στη σακούλα που θα έχεις φέρει δίπλα σου. Με τα μικρά γυαλάκια τι γίνεται; Υπάρχει τρόπος να τα μαζέψεις όλα αμέσως. Εύκολος, απλός και δοκιμασμένος.

Η κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να κατευθυνθείς στην κουζίνα. Θα χρειαστείς ψίχα ψωμιού για να τα μαζέψεις. Και το μπαγιάτικο, που είχες κρατήσει για τα μπιφτέκια, μας κάνει.

Θα χρειαστείς μπόλικο ώστε να μπορέσεις να μαζέψεις τα θρύψαλα χωρίς να τραυματίσεις τα χέρια σου. Θα πιέσεις το ψωμί στο πάτωμα και ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν και τα πιο μικρά κομμάτια. Μετά βάλε και λίγη ηλεκτρική σκούπα για να είσαι σίγουρη πως έχουν όλα απομακρυνθεί.

Λύση έκτακτης ανάγκης και μία κολλητική ταινία που θα λειτουργήσει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Το ζητούμενο είναι να μην τραυματιστείς.