LIFE

Το άλφα και το ωμέγα στη φροντίδα των ρούχων μας

Οι περισσότερες από εμάς ξοδεύουμε κάθε μήνα μια περιουσία σε ρούχα. Εκτός από χρήματα, επενδύουμε πολύ χρόνο στο να ψάξουμε τα κομμάτια εκείνα που θα έχουν μια θέση στην ντουλάπα μας και θα συνθέτουν κάθε look μας, από το πιο απλό, το καθημερινό, μέχρι το πιο επίσημο.

Η αίσθηση του να ξέρεις ακριβώς που βρίσκεται κάθε ρούχο σου στη ντουλάπα και τα συρτάρια και να τα βρίσκεις με κλειστά μάτια κάθε πρωί που ξυπνάς για να πας στη δουλειά δεν συγκρίνεται με καμία. Όμως το να έχεις μια οργανωμένη ντουλάπα δεν αρκεί για να μπορείς να πεις ότι φροντίζεις σωστά τα ρούχα σου. Σε αυτό που πρέπει να δίνεις μεγάλη σημασία είναι η διαδικασία που ακολουθείς από το πλύσιμό τους μέχρι την αποθήκευσή τους.

Αυτό γιατί θες τα ρούχα που αγόρασες τώρα να σε συντροφεύουν για καιρό και φυσικά να φαίνονται σαν καινούργια. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, ιδιαίτερα των παιδιών που λερώνονται συνεχώς, επομένως πρέπει να τα πλένεις συνεχώς.

Για να μπορέσεις να πετύχεις αυτό το “σαν καινούργια” υπάρχουν ορισμένα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 1ο

Μην αγνοείς τα ταμπελάκια

Ναι, αυτά τα ενοχλητικά ταμπελάκια στο εσωτερικό ενός ρούχου που δεν αντέχεις, είναι πολύ χρήσιμα. Μπορείς να τα συμβουλεύεσαι πριν βάλεις πλυντήριο. Θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα και την κατάλληλη θερμοκρασία για να διατηρήσεις τα ρούχα της ντουλάπας σου σε εξαιρετική κατάσταση.

Βήμα 2ο

Επένδυσε σε ένα καλό πλυντήριο

Ένα καλό πλυντήριο παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην φροντίδα των ρούχων σου για να τα διατηρείς απαλά, να μην ξεθωριάζουν και να μην φθείρονται. Επένδυσε σε ένα πλυντήριο – στεγνωτήριο Electrolux, το οποίο διαθέτει τεχνολογίες και συστήματα που προστατεύουν τις ίνες των ρούχων και φροντίζουν ώστε να διατηρείται η υφή, το σχήμα και το χρώμα – ακόμα και των ευαίσθητων υφασμάτων- για περισσότερο καιρό.

Επιπλέον, η τεχνολογία DualCare ρυθμίζει τη θερμοκρασία πλύσης για τα διαφορετικά υφάσματα και προσαρμόζει το πρόγραμμα, προσφέροντας εξειδικευμένη φροντίδα στα ρούχα σου. Το πλυντήριο – στεγνωτήριο Electrolux διαθέτει χωρητικότητα πλύσης 10 kg, στεγνώματος 6 kg, ενεργειακή κλάση Α και πρόγραμμα χωρίς διακοπή 180 λεπτών (για χωρητικότητα μέχρι τρία κιλά) για πλύση και στέγνωμα των ρούχων με τη μία.

Πρέπει να δίνεις σημασία και σε αυτά στην επιλογή του πλυντηρίου σου. Από εδώ και στο εξής δεν θα έχεις κανένα άγχος για το πλύσιμο των ρούχων σου.

Βήμα 3ο

Μην πετάς όλα τα ρούχα μαζί στο πλυντήριο

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε πλυντήριο. Πριν ξεκινήσει η πλύση, πρέπει να ξεχωρίσεις τα ρούχα σε λευκά, χρωματιστά και σκούρα για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις όπως το να βάλεις ένα λευκό πουκάμισο μαζί με ένα κόκκινο και να γίνει ροζ. Όχι, δεν το θέλουμε καθόλου αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα υφάσματα. Για παράδειγμα, δεν γίνεται τα μάλλινα πουλόβερ σου να πλένονται μαζί με τα μεταξωτά σου ρούχα. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, αλλά παράλληλα σωτήρια.

Βήμα 4ο

Δώσε σημασία στο στέγνωμα

Και πες ότι η πλύση ολοκληρώθηκε. Μετά τι; Κάπου εδώ έρχεται η σειρά του στεγνωτηρίου. Τα πλεονεκτήματα χρήσης ενός στεγνωτηρίου είναι πολλά και θα σου “λύσουν” τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, ενώ παράλληλα θα σου γλιτώσουν και χρόνο. Με το πλυντήριο – στεγνωτήριο Electrolux μπορείς να στεγνώνεις όλα σου τα ρούχα, τα ευαίσθητα, τα μάλλινα και τα μεταξωτά χωρίς κανένα απολύτως άγχος. Δεν θα φθαρούν και θα αντέξουν για περισσότερο καιρό.

Το πρόγραμμα ατμού του συγκεκριμένου πλυντηρίου – στεγνωτηρίου “χαλαρώνει” τις ίνες στα ρούχα σου, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για σιδέρωμα.

Θα σταματήσει πλέον να σε ενοχλεί η βροχή, το κρύο, η υγρασία, η άνοιξη με την ενοχλητική γύρη και η σκόνη, αφού δεν θα χρειάζεται να απλώνεις έξω. Μπορείς να πλύνεις ένα ρούχο και σε τρεις ώρες να το έχεις έτοιμο και στεγνό. Παράλληλα, το πρόγραμμα PerfectCare με το σύστημά FreshScent συνδυάζει άρωμα με απαλό ατμό για να φρεσκάρει τα υφάσματα μεταξύ των πλύσεων.

Και αφού θα έχεις ολοκληρώσει τα παραπάνω βήματα, το μόνο που μένει πια είναι να αποθηκεύσεις τα ρούχα στην ντουλάπα. Έτοιμη!

Mπορείς να δεις το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Electrolux στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr.