LIFE

«Κέρδισες!»: Το συγκινητικό σποτ που πρέπει οπωσδήποτε να δεις (για να προβληματιστείς)

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι και προωθείται μέσω ενός πολύ ιδιαίτερου βίντεο, που τονίζει δύο πολύ σημαντικά θέματα. Το ένα, που είναι ο τίτλος του («Ο φίλος μου το κινητό»), αφορά στο πώς έχουμε απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο επειδή είμαστε όλη την ώρα χωμένοι στο κινητό μας.

Το δεύτερο θέμα είναι η ευαισθητοποίηση για τα παιδιά με αναπηρίες και πώς πρέπει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες με μόνο «όπλο» την αποδοχή και την ανθρωπιά.

 

Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι ο Μάνος που θέλει να παίξει μπάλα αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία, επειδή όλοι είναι απασχολημένοι με το κινητό ή το tablet τους. Σημαντικό σημείο του βίντεο είναι η στιγμή όπου ένας οδηγός είναι στο κινητό, οδηγεί απρόσεκτα και κινδυνεύει να πατήσει το αγόρι. Μετά από αρκετή αναζήτηση, βλέπει τον Γιάννη, ένα αγόρι με πρόβλημα όρασης (είναι μαθητής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας), που διαβάζει έξω από το σπίτι του με τη μέθοδο Braille και του προτείνει να παίξουν.

– Θέλεις να παίξουμε;

– Μα εγώ δεν μπορώ.

– Έλα να τρέξουμε. Θα σε βοηθήσω εγώ.

Διάβασε κι αυτό: Μία συναισθηματική αναδρομή στα παιδικά μας χρόνια

Τρέχουν μαζί χέρι χέρι και στο τέλος ο Μάνος λέει στο Γιάννη ότι κέρδισε. «Δεν έχω κερδίσει ποτέ» του απαντά αφοπλιστικά και κάπως έτσι ένα βίντεο για τον αθλητισμό θίγει σημαντικά κοινωνικά θέματα μέσα αε 1 λεπτό και κάτι και σου προκαλεί τεράστια συναισθηματική φόρτιση. «Μπορείς», «Άσε το κινητό», «Έλα να τρέξουμε», «Θα κερδίσεις» είναι οι προτροπές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και μετά από αυτό το spot, έχεις ένα ακόμη ή και δύο κίνητρα για να συμμετάσχεις. Εσύ θα είσαι στην εκκίνηση;