ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

7 χριστουγεννιάτικα bazaars που αξίζουν την προσοχή σου

Κι εκεί που δεν το περίμενες, η πιο μαγική εποχή του χρόνου πλησιάζει και πάλι. Τα Χριστούγεννα είναι ένα μήνα μακριά και λογικά έχεις ήδη ξεκινήσει να καταρτίζεις τις λίστες σου με τα δωράκια που πρέπει να βρουν σιγά σιγά τη θέση τους κάτω από το δέντρο. Τα Χριστούγεννα όμως δεν είναι μια χαρμόσυνη περίοδος για όλους. Κάποιοι ανάμεσα μας δεν έχουν ούτε τα βασικά προκειμένου να περάσουν τις γιορτές που θα τους άξιζαν.

Μπορείς να τους βοηθήσεις τα φετινά Χριστούγεννα προσφέροντας εθελοντική εργασία αλλά και τρόφιμα και ρούχα σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. Μπορείς να βοηθήσεις και με μία βόλτα σε ένα από τα πολλά φιλανθρωπικά bazaars που οργανώνονται αυτή την εποχή. Ούτως ή άλλως δώρα θα πάρεις, γιατί να μην το κάνεις ενισχύοντας παράλληλα συνανθρώπους σου αλλά και αδέσποτα ζώα που σε έχουν ανάγκη;

Bazaar ΑΓΑΠΗΣ του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Share  the  Love», το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ -Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά Χριστουγεννιάτικο Βazaar την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο Κεφαλάρι. Στο Bazaar του συλλόγου θα βρείτε πρωτότυπα δώρα για μικρούς και μεγάλους, μοναδικά στολίδια για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, λαχταριστές λιχουδιές, χειροποίητες δημιουργίες, βιβλία και κοσμήματα. Όπως κάθε χρόνο από το Bazaar θα μπορείτε να προμηθευτείτε και το γούρι του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για το 2019, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην «ΑΓΑΠΗ» και το σχεδιάζει η επικεφαλής της επιτροπής «ELPIDA Youth», Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού. Στο Bazaar εκτός από τα προϊόντα που έχουν επιλεγεί από τις επιτροπές των ΕΛΠΙΔΑ, ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ELPIDA Youth και του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη θα υπάρχουν προϊόντα και από 44 εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο bazaar δίνοντας μέρος των εσόδων τους στο σύλλογο.

Πότε και που: 4 – 5/12, από τις 11.00 ως τις 20.00,  Ξενοδοχείο «Theoxenia  Palace», Κεφαλάρι.

SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece

Το SCARS είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια της Αττικής. Φέτος όπως και κάθε χρόνο διοργανώνει bazaar στο οποίο μπορείς να βρεις μπλούζες και φούτερ του σωματείου, κούπες, νεσεσέρ και τσαντάκια,κοσμήματα, φανταστικά είδη pet, βιβλία, ταινίες, καδράκια, μαξιλαροθήκες και λαχειοφόρο αγορά. Επίσης εκεί σας περιμένουν μυρωδάτα κέικ κανέλας, τάρτες φρούτων, rainbow cake αλλά και μπουφές με vegetarian και vegan λιχουδιές.

Πότε και που: 15/12 – 16/12, από τις 11.00 ως τις 21.00, ΕΠΑΛ Αλίμου.

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

«Κάθε Bazzar μας αποτελεί εδώ και 43 χρόνια, πολυαναμενόμενο γεγονός και… talk of the town. Πάρτε μαζί σας καροτσάκια λαϊκής. Θα μάς θυμηθείτε για το κουβάλημα. Τα πάντα όλα, σε τιμές εξαιρετικά προσιτές, για να χαρεί χρονιάρες μέρες, το πελεκούδι», αναφέρει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στην σελίδα της στο Facebook για το Bazaar που διοργανώνει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε εκεί είναι ποιοτικές τροφές για τους τετράποδους φίλους σας σε προνομιακές τιμές.

Πότε και που: 8/12 από τις 11.00 ως τις 20.00 και 9/12 από τις 10.00 ως τις 17.00, Πολεμικό Μουσείου, Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Kέντρου Ζωής

Με αφορμή την 1η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS, το Κέντρο Ζωής, διοργανώνει το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 & την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, με βασικό σκοπό την συγκέντρωση οικονομικών πόρων – σημαντική προϋπόθεση για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου – καθώς και την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση του κοινού για το θέμα του HIV/AIDS, που μας αφορά όλους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην σελίδα του Κέντρου Ζωής στο Facebook.

Πότε και που: 8 & 9/12 από τις 10.00 ως τις 18.00 στο Κέντρου Ζωής (Ιερά Οδός 42, 1ος Όροφος).

Stray.gr – Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2018

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου διοργανώνει το ετήσιο Bazaar του το Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr. Όπως αναφέρει το ίδιο στην επίσημη σελίδα της εκφήλωσης στο Facebook εκεί θα βρείτε: «Τα πιο γούρικα γούρια, που έχουν φάει απανωτές μηνύσεις από τον Νόμο του Μέρφι, φτιαγμένα από τους εθελοντές μας με πολλή αγάπη! Κοσμήματα με γάτες-σκύλους-κόκκαλα-ψαροκόκκαλα-πατούσες και ότι άλλο τραβάει η ψυχή του φιλόζωου κοινού μας- φυσικά δεν λείπουν και τα πιο κλασικά κοσμήματα για να κάνετε δώρο στους λιγότερο σκυλογατοκεντρικούς φίλους σας. Είδη για τον σκύλο σας και τη γάτα σας- έλατε, μη ντρέπεστε, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο υπάρχει πάντα κι ένα δώρο για τον καλύτερο σας φίλο, αυτόν, τον τριχωτό με τις πατούσες. Δώρα και διακοσμητικά αντικείμενα, χειροποίητα και μη. Bιβλία καινούργια και μεταχειρισμένα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, διότι το πνεύμα είναι το ήμισυ του παντός. Όλα τα υπέροχα προϊόντα του Stray.Gr, φούτερ και t-shirts για μικρούς και μεγάλους, κούπες και τσάντες.  Και φυσικά, τον πλούσιο μπουφέ μας με καφέ, αναψυκτικά και υπέροχα σπιτικά φαγητά και γλυκά απ’ τα χεράκια των εθελοντών μας (και των μαμάδων τους), τα οποία θα μπορέσετε να απολαύσετε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μπιστροκαφενείου μας». Περισσότερες πληροφορίες: [email protected] και 6947 421521

Πότε και που: 22& 23/12, από τις 10:00 ως τις 20:00, Trii Art Hub , Δράκου 9 στο Κουκάκι.

Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση αμκε – Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων

Από τις 3 ως τις 9 Δεκεμβρίου η Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση αμκε – Hellenic Relief Foundation (ΕΛ.ΕΘ.ΣΥ. / HRF) και το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar. Σκοπός του bazaar είναι η υποστήριξη μέσω των εσόδων του 650 αδύναμων οικονομικά οικογενειών και μοναχικών ή ανήμπορων ατόμων, η οποία πραγματοποιείται κάθε μήνα με τρόφιμα, ενδύματα κ.λπ., ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο bazaar θα βρείτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, ρουχισμό, είδη δώρων και κάθε είδους αντικείμενα, για να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.

Πότε και που: 3-9/12, 10.00 – 20.00, Μερόπειο Ίδρυμα, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45.

Παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπορούν να ζήσουν από κοντά στις 7, 8 και 9/12 το 3ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου και να στηρίξουν το έργο του Σωματείου και να προσφέρουν αγάπη στα παιδιά. Στο Bazaar θα βρείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητες κατασκευές, ρούχα, κοσμήματα, βιβλία, παιχνίδια, σπιτικές λαχταριστές λιχουδιές, χειροποίητα γλυκά και διακοσμητικά είδη. Παράλληλα με το bazaar θα υπάρχει πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για τα παιδιά που θα μπορούν να παίξουν και να απολαύσουν κατασκευές, εικαστικά εργαστήρια σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, επιστημονικές εξερευνήσεις σε συνεργασία με το Noesis, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, μουσικά παραμύθια και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Πότε και που: 7/12 (15.00 – 21.00), 8/12 (09.00 – 21.00), 9/12 (09.00 – 16.00) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φουαγιέ).