ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι σημαίνει αν ο πρώην σου στέλνει ακόμα μηνύματα

Να προχωρήσεις θέλεις και να ξεπεράσεις το παρελθόν. Ακόμα κι εσύ να κίνησες τις διαδικασίες χωρισμού μπορεί μέσα σου να έχεις ακόμα μία φλόγα που σιγοκαίει και κάποιες στιγμές να αναζωπυρώνεται. Πώς να προχωρήσεις και πώς να κάνεις νέα αρχή όταν εκείνος είναι εκεί. Και δεν αναφέρομαι στις φορές που εκείνος είναι κεράκι αναμμένο αλλά στις περιπτώσεις που κάνει εμφανίσεις από το πουθενά και τρελαίνει την πυξίδα σου. Ένα μήνυμα στα ξαφνικά κι όλα παίρνουν τροπή διαφορετική. Και να σου έχει τελειώσει, μπαίνεις σε σκέψεις δεύτερες και τρίτες.

Το πρώτο που πρέπει να εξετάσουμε είναι το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τον χωρισμό σας μέχρι το μήνυμα στο κινητό. Αν μιλάμε για χωρισμό φρέσκο, κατά πάσα πιθανότητα θέλει να σε επαναπροσεγγίσει για να δει αν μπορείτε να κάνετε μία προσπάθεια από την αρχή. Αν πάλι το διάστημα είναι μεγάλο, τότε τα τινά είναι δύο και σε άμεση συνάρτηση με την ώρα αποστολής. Αν μιλάμε για «μεθυσμένα» μηνύματα τότε ας το εκλάβεις ως παρόρμηση της στιγμής. Αν πάλι είναι «νηφάλια» τότε θα πρέπει να σκεφτείς και το ενδεχόμενο της απλής επικοινωνίας. Το κατ’ εξακολούθηση μπορεί να θεωρηθεί και ”breadcrumbing”, μία νέα μορφή ghosting, που έχει ως στόχο να σε έχει απίκο χωρίς ιδιαίτερο λόγο και χωρίς να σου δείχνει περαιτέρω ενδιαφέρον. Σου δίνει ελπίδες και σου τις παίρνει πίσω, έτσι απλά.

Αν τον χώρισες εσύ μπορεί να υποφέρει ο άνθρωπος και να θέλει να καταβάλλει μία ύστατη προσπάθεια για να σε κερδίσει και πάλι. Αν σε έχει χωρίσει εκείνος, μπορεί να έχει μετανιώσει και να νιώθει ένοχος είτε γιατί σε θέλει, είτε για να θεραπεύσει το εγώ του. Θα μου πεις μετά την απομάκρυνση από το ταμείο τι γυρεύεις και θα σου δώσω δίκιο αλλά συμβαίνουν κι αυτά στο σύμπαν των σχέσεων.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι θέλεις εσύ από εκείνον. Μόνο τότε θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα μηνύματα και να δώσεις ένα τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό. Η Dr. Alexandra Solomon, συγγραφέας του ”Loving Bravely: 20 Lessons of Self-Discovery to Help You Get the Love You Want” αναφέρει πως όταν επέλθει ο χωρισμός, αυτό που πρέπει να κάνουν και οι δύο πλευρές είναι να θέσουν τα όριά τους. Θα μείνετε φίλοι; Θα κόψετε κάθε επικοινωνία; Θα διαγράψεις τον αριθμό του; Θα μετακομίσεις στο Διδυμότειχο για να μην τον συναντήσεις με το νέο αμόρε; Οι αποφάσεις δικές σας και πρέπει να τηρηθούν ώστε να εξασφαλιστεί η ψυχική υγεία και των δύο.

Αν είσαι σίγουρη πως δε θέλεις να είστε ξανά μαζί, πες το αμέσως και χωρίς περιστροφές ώστε να μη δώσεις πατήματα για συνέχεια. Αν πάλι το σκέφτεσαι, πάρε το χρόνο σου αλλά διαλεύκανε αν οι προθέσεις του αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις που κάνεις για επανασύνδεση και δεν είναι ένα τυπικό μήνυμα από πλευράς του.

Ένας ξεκάθαρος χωρισμός χωρίς πισωγυρίσματα είναι η πιο επίπονη αλλά και πιο ειλικρινής οδός. Το μήνυμα του πρώην σου μπορεί να είναι παρήγορο αν είσαι ακόμα μόνη σου ή αν ακόμα τρέφεις αισθήματα, αλλά είναι μία λύση μεσοβέζικη. Να είσαι ξεκάθαρη με αυτά που έχεις αποφασίσει γιατί μονάχα έτσι θα μπορέσεις να προχωρήσεις.