ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

5 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι διακοπές με το ταίρι σου

Περιμένεις την άδεια των διακοπών πώς και πώς για να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά, να αλλάξεις παραστάσεις και για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου. Άλλος ένας λόγος που σου προκαλεί χαρά και ευφορία είναι ότι θα βρεις (επιτέλους) λίγο ποιοτικό χρόνο για τη σχέση σου και θα περάσεις όμορφες στιγμές με το ταίρι σου, μακριά από όλα αυτά που σας αγχώνουν και σας αποπροσανατολίζουν. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να σαμποτάρεις από μόνη σου τις διακοπές και να δημιουργήσεις εντάσεις, κυριολεκτικά από το πουθενά.

 

Δεν αφήνεις πίσω τη δουλειά

Όταν κλείσει η πόρτα του γραφείου και αποχαιρετήσεις τους συναδέλφους σου λόγω άδειας, αφήνεις και πίσω σου τις υποχρεώσεις, τυχόν εκκρεμότητες και όλο το άγχος που σε κατακλύζει. Εάν κάνεις το λάθος και το πάρεις μαζί σου στις διακοπές, είσαι σε μία μόνιμη τσίτα και δεν μπορείς να απολαύσεις χαλαρές στιγμές (πρώτα με τον εαυτό σου και έπειτα με το σύντροφό σου).

Κάνεις δουλειές σαν να είσαι στο σπίτι σου

Ένας λόγος για τον οποίο κάνουμε διακοπές, είναι ότι δε χρειάζεται να σιδερώσουμε και να μαγειρέψουμε όπως κάνουμε στο σπίτι μας. Δε χρειάζεται να βάλεις πλυντήριο ούτε να καθαρίσεις τον καναπές από τις τρίχες του σκύλου σου. Έστω για μία εβδομάδα, δεν υπάρχει λόγος να υστεριάσεις με την καθαριότητα και να είσαι με το σκουπάκι στο χέρι. Άστο στους άλλους (που είναι και η δουλειά τους).

Διάβασε κι αυτό: Οι 7 κανόνες του καλοκαιρινού φλερτ (για να είναι ερωτικό και υγιές)

Ξεχάσατε το σεξ

Όταν είσαι με το σύντροφό σου 10 χρόνια, είναι λογικό να μην είστε όλη μέρα στο κρεβάτι, δοκιμάζοντας νέα κόλπα. Παρόλα αυτά, οι διακοπές είναι εκεί για να σου υπενθυμίσουν ότι η χαλάρωση σας φέρνει πιο κοντά και το πιο κοντά σας φέρνει στο σεξ. Μην ανοίγετε την τηλεόραση για να δείτε ειδήσεις και μη διαβάζετε εφημερίδες, σαν να είστε στο σπίτι σας.

Τον κράζεις (και μπροστά σε κόσμο)

Η μετάβαση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας σε μία άλλη κατάσταση με ηρεμία, απουσία υποχρεώσεων και πολύ χρόνο με το ταίρι σου, μπορεί να σου προκαλέσει έναν (ακούσιο) εκνευρισμό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα ξεσπάς άνω του και θα του υπενθυμίζεις όλα όσα σε ενοχλούν ή όλα όσα θεωρείς ότι δεν κάνει καλά. Άσε τίποτα να πέσει κάτω και μην τον κοιτάς με πλάγιο μάτι σαν να είσαι η Τασσώ Καββαδία.

Έχεις πολλές προσδοκίες

Το νούμερο ένα λάθος είναι να ξεκινάς τις διακοπές σου με την προσδοκία ότι όλα θα είναι μαγικά, δε θα έχεις κανένα άγχος και θα γίνεις ένας άλλος άνθρωπος λόγω τοπίου. Ή, ακόμα χειρότερα, περιμένεις από το σύντροφό σου να τα κάνει όλα σωστά και να σου φτιάχνει τη διάθεση. Και όταν αυτό δεν πραγματοποιείται, απογοητεύεσαι οικτρά και μελαγχολείς. Ξεκίνα απαλλαγμένη από προσδοκίες και πέρασε καλά, ανεξαρτήτως συνθηκών.