Αν μένεις φίλη με τον πρώην σου, μάλλον είσαι ψυχοπαθής

Main Image

Σας τα 'λεγα εγώ δεν είμαστε Σουηδία εδώ.

Όχι ότι κράζω όλες μου τις φίλες όταν μου λένε ότι κάνουν ακόμα παρέα με τους πρώην τους, αλλά ειλικρινά δεν βρίσκω κανέναν λόγο για μια τέτοια τραβηγμένη από τα μαλλιά σχέση με έναν άνθρωπο. Άμα θέλετε να κάνετε παρέα, κάντε και σεξ και να είστε ζευγάρι - τι μεσοβέζικα πράγματα είναι αυτά; Και κάπου εδώ η επιστήμη ήρθε να με δικαιώσει.

Μια μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Oakland έδειξε ότι εκείνοι που έχουν "πιο σκοτεινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα" είναι πολύ πιθανότερο να παραμείνουν σε επαφή με τους πρώην συντρόφους τους, κυρίως για να τους εκμεταλλευτούν στρατηγικά, είτε σε πρακτικά ζητήματα, είτε για την πιθανότητα να ξανακάνουν σεξ - πού να τρέχεις τώρα να γνωρίζεις καινούργιους. Αυτά τα κριτήρια ήταν σημαντικότερα για τους άντρες απ' ό,τι για τις γυναίκες (Ε ΒΕΒΑΙΑ).

ADVERTISING

Για την έρευνα εξέτασαν περισσότερα από 861 άτομα που έχουν χωρίσει, και τους ρώτησαν για την παρούσα φάση της σχέσης που έχουν με τους πρώην τους. Στη συνέχεια τα ερωτηματολόγια αναλύθηκαν και βρέθηκαν αρκετά χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας ή ναρκισσισμού σε όσους ακόμα διατηρούσαν επαφές με τους ανθρώπους με τους οποίους είχαν χωρίσει.

Όσοι συμμετείχαν στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στη θεώρηση Personality and Individua Differences, υποστηρίζουν πως κρατούν ακόμα επαφές με τους πρώην τους επειδή είναι πολύ δεμένοι ακόμα, αλλά και γιατί συνεχίζουν να τους εμπιστεύονται (τότε γιατί χώρισαν;). Μια προηγούμενη μελέτη επίσης βρήκε ότι τέτοιου είδους άνθρωποι συνήθως επιλέγουν και τους φίλους τους με παρόμοια κριτήρια.

ADVERTISING

Γι΄αυτό σας τα λέω εγώ, UNFRIEND και γρήγορα - και δεν εννοώ στα social media.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Οι δείκτες προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, σύμφωνα με το άστρο του.

Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ

Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΤΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Δες πώς θα πετύχεις το τέλειο beach bun.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

ΤΑ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.