ΕΡΩΤΑΣ

Ερωτεύτηκες τον καλύτερό σου φίλο; 5 τρόποι για να το χειριστείς με ψυχραιμία

Έχει συμβεί σε πάρα πολύ κόσμο και δεν είναι urban legend. Οι κολλητοί φίλοι μπορούν να καταλήξουν ερωτευμένοι (ιδανικά και οι δύο ταυτόχρονα), αλλά μπορεί να είναι μονόπλευρο και να πρέπει να αποφασίσεις αν θα το πεις ή αν θα το κρατήσεις κρυφό μέσα στην καρδούλα σου ώστε να μη διαλύσεις μία μεγάλη φιλία. Επειδή όμως πάντα παίζουν όλα τα ενδεχόμενα, δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που «λαβωθείς» από τα βέλη του έρωτα και νιώσεις πιο μπερδεμένη από ποτέ.

 

Παραδέξου το (στον εαυτό σου)

Το πρώτο βήμα σε κάθε περίεργη κατάσταση είναι η παραδοχή. Αν αρχίσεις τα «έλα μωρέ δε μου αρέσει και τόσο» ή «ιδέα μου θα’ναι», ενώ ξέρεις μέσα σου ότι έχεις «τσιμπηθεί», θα καταλήξεις ακόμα πιο μπερδεμένη, γιατί θα αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν είναι ντροπή να έχεις συναισθήματα για τον κολλητό σου. Αν το καλοσκεφτείς, είναι λογικό να να σου συμβεί με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις ήδη φουλ ανεπτυγμένη οικειότητα.

Δες κι αυτό: Οι 3 τεχνικές για να τολμήσεις τις αλλαγές που φοβάσαι, σύμφωνα με την ειδικό

Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

Κοίτα να δεις τι συμβαίνει όταν ξεκινά ένας έρωτας μέσα σε μία φιλία και ο άλλος δεν νιώθει το ίδιο. Μπορεί να γίνει τρομερά αμήχανο και άγαρμπο. Αν είσαι σίγουρη για αυτό που νιώθεις, αλλά αμφιβάλλεις για τα αισθήματα του άλλου, άσε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του ώστε να σιγουρευτείς κι εσύ και για να δεις πώς αλλάζει η σχέση νομοτελειακά, μέρα με τη μέρα.

Ένα βήμα τη φορά

Αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης σας και από τη συχνότητα με την οποία βρίσκεστε. Εάν βλέπεις τον κολλητό σου 2 φορές το μήνα λόγω έλλειψης χρόνου, θα πάρει και περισσότερο χρόνο να περάσεις στο επόμενο level. Αν όμως αράζετε μαζί καθημερινά, μπορείς να του προτείνεις πιο εύκολα να βγείτε για ποτό (δήθεν μου και τάχα μου casual) και να τσεκάρεις τα επίπεδα άνεσης που έχει μαζί σου.

Έχει σχέση;

Κακό το timing. Όσο και να νιώθεις κάποια πράγματα, μη δίνεις βάση μόνο στα δικά σου συναισθήματα. Αν βλέπεις ότι είναι σε μία σχέση και περνάει μια χαρά, σεβάσου το και μην κάνεις κάτι για το οποίο θα μετανιώσεις. Είδες τι έπαθε η Rachel όταν μίλησε στο Ross ενώ αυτός δεν ήταν σε φάση. Δε χρειάζεσαι τη γνώμη άλλων φίλων για να καταλάβεις ότι τα πράγματα περιπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις.

 

Διάβασε κι αυτό: 5 σημάδια της γλώσσας του σώματος που μαρτυρούν προβλήματα στη σχέση σας

Μίλα του

Σε περίπτωση που είστε και οι δύο μόνοι, έχεις βάλει κάτω τα πράγματα και τα έχεις ζυγίσει, έρχεται η ώρα που πρέπει να μιλήσεις. Αν νιώθεις ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, σου είναι και πιο εύκολο να του αποκαλύψεις πώς νιώθεις. Αν όχι, παίρνεις ένα μεγάλο ρίσκο ξέροντας ότι μπορεί να τελειώσει μία φιλία. Η έκβαση αυτής της σχέσης δεν περνά μόνο από το χέρι σου. It takes two to tango και η απόφαση είναι και δική του, κατά το ήμισυ. Σε κάθε περίπτωση, μην περιμένεις ότι δε θα αλλάξει τίποτα. Είτε παραμείνει στη ζωή σου, είτε όχι, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη.