ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 7 ατάκες που δεν πρέπει να πεις στο ταίρι σου (για το καλό και των δυο σας)

Δεν είναι τόσο θέμα φύλου, όσο θέμα ανθρώπου. Όλοι έχουμε ευαισθησίες και θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν εκφραζόμαστε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσο μπορείς να πληγώσεις το σύντροφό σου ή πόσο εύκολα μπορεί να παρεξηγήσει κάποιο «αστειάκι» που έκανες. Εξάλλου, η καλύτερη συμβουλή για τις σχέσεις είναι διαχρονικά το «αν δεν έχεις να πεις κάτι καλό, τότε μην πεις τίποτα». Επομένως, απόφυγε να πεις τις παρακάτω φράσεις.

 

«Ο Γιώργος δεν το έκανε έτσι»

Όπου Γιώργος, εννοούμε πρώην. Σε γενικές γραμμές, είτε αυτό που πας να πεις είναι καλό, είτε κακό, είναι σοφό να μην αναφέρεις το όνομα του πρώην σου επί ματαίω. Χρησιμοποίησε άλλα παραδείγματα βρε αδερφέ. Αν μάλιστα, τον αναφέρεις επειδή έκανε κάτι καλύτερα από το νυν, μην περιμένεις να λάβεις κατανόηση. Εκτός αν είναι τόσο άνετος και cool και το αποσιωπήσει. Σε κάθε περίπτωση, stop it.

Διάβασε κι αυτό: Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στη σχέση σου

«Πότε θα γίνεις άντρας επιτέλους;»

Ή ερωτήσεις του τύπου «γιατί είσαι τόσο άχρηστος» που έρχονται από παλαιότερες δεκαετίες και που συνήθως τα αγόρια τις ακούνε από τους γονείς τους. Δε χρειάζεται εσένα να τον κάνεις άντρα, να τον αλλάξεις ή να του πεις πώς να φέρεται. Αυτό που θέλει (όπως κι εσύ από εκείνον) είναι να του δείχνεις αγάπη και στήριξη.

«Οι φίλοι σου είναι βλάκες»

Αν υπήρχε μία γραμμή ορίων, μόλις την πέρασες. Έτσι όπως δε θέλεις να κρίνεσαι για την επιλογή που κάνεις στους φίλους, έτσι και το ταίρι σου δε θέλει να ξέρει την (αρνητική) γνώμη σου για τους φίλους του. Γενικότερα, οι φίλοι προϋπάρχουν των σχέσεων και ήταν εκεί πολύ πριν εμφανιστείς εσύ. Κράτα τη γνώμη σου για τον εαυτό σου και μην τους συναναστρέφεσαι αν δεν τους συμπαθείς.

«Παχύναμε;»

Η ερώτηση που, όταν γίνεται σε α’ πληθυντικό, ακούγεται ακόμα πιο προσβλητική. Οι άντρες δεν είναι φτιαγμένοι από πέτρα, ώστε να μη θίγονται από σχόλια που αφορούν στην εμφάνισή τους. Κι εκείνοι νιώθουν μειονεκτικά όταν κάνουν μπάκα, φρικάρουν όταν βλέπουν άσπρες τρίχες (ή καθόλου τρίχες) και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι εσένα να τους το επισημαίνεις.

 

«Δε με ενδιαφέρει η γνώμη σου»

Κατά πάσα πιθανότητα, είναι από εκείνες τις στιγμές που έχεις φτάσει στο τέρμα της υπομονής και δε σκέφτεσαι καθαρά. Είναι ανθρώπινο και συμβαίνει σε όλους μας, αλλά σκέψου πώς νιώθει ο άλλος όταν ακούει κάτι τέτοιο. Μπορεί να θεωρήσει ότι γενικότερα δεν υπολογίζεις τη γνώμη του και ότι γενικά δεν ενδιαφέρεσαι να την ακούσεις.

Δες κι αυτό: 4 τρόποι για να ανανεώσετε τη σχέση σας

«Εγώ σε έκανα άνθρωπο»

Αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτό, ας το κάνουμε γαργάρα και ας μην το πούμε. Αν έχει πράγματι εξελιχθεί εξαιτίας σου, αντίστοιχα θα συμβαίνει το ίδιο και σε εσένα. Εκτός αν στο έχει πει και ο ίδιος, οπότε είστε πάτσι.

«Πάλι θα πας να δεις τη μάνα σου;»

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι που πρέπει να σταματήσεις να παίζεις. Μην ανακατεύεσαι στη σχέση με τη μάνα του. Προτιμά το δικό της παστίτσιο; Θέλει να πηγαίνει να την βλέπει κάθε Κυριακή; Ήξερες εξαρχής με ποιον άνθρωπο είσαι, και πρέπει να το σεβαστείς. Αν δε σου κάνει, πας παρακάτω. Αν προσπαθήσεις να αλλάξεις αυτήν τη σχέση, μάντεψε ποια γυναίκα θα απουσιάζει από τη ζωή του.