ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Η καλύτερη στιγμή να κάνεις σεξ με τον πρώην σου

Δεν είναι απαραίτητο, κατά βάθος δεν σου το συστήνω κιόλας, αλλά (*διπλώνει χέρια πάνω στο τραπέζι, χαμηλώνει φωνή) ας είμαστε ειλικρινείς. Το σεξ με τον πρώην είναι πάντα μία επιλογή όταν α) δεν έχεις σχέση μετά από εκείνον και άρα είσαι single β) έχετε χωρίσει πολιτισμένα και ΚΥΡΙΩΣ όχι γιατί σε απάτησε. Κάποιες φορές συμβαίνει ακόμα κι όταν οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις δεν ισχύουν, αλλά ας μην ανοίγουμε τώρα άβολες συζητήσεις. Το καλό σου το ξέρεις.

Πισωγύρισμα λοιπόν, αλλά για λίγο, για μία φορά. Πότε «επιτρέπεται»; Αν υπάρχει σωστό timing για να κάνεις σεξ με τον πρώην σου τον Μάκη, πότε είναι αυτό;

Ας ξεκινήσω με μία παραδοχή. Ελοχεύει ρίσκο. Μπορεί να τον χώρισες γιατί τον βαρέθηκες απελπιστικά πολύ, μπορεί να μην τον εκτιμάς καν σαν εραστή, μπορεί να μην ταιριάζετε ούτε στα πιο βασικά, ΑΛΛΑ, παρ’ όλα αυτά υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, το να ξαναπέφτεις στην αγκαλιά κάποιου με τον οποίο έχεις παρελθόν, είναι πάντα μία επιλογή.

Αρκεί να: α)είναι επίσης μόνος του, β) μην ξέρεις ότι είναι κολλημένος ακόμα μαζί σου σε βαθμό που να τον πληγώσεις εσύ κυρία μου που έχεις ορέξεις για one night stand. Σκέψου λίγο τον άνθρωπο, κι αν όχι εκείνον, εσένα που θα πρέπει μετά να εξηγείς ότι «τον αγαπάς ναι, αλλά να μωρέ, δεν ταιριάζετε στα σημαντικά». Ειδικά αν κάνετε καλό σεξ, είναι κάπως υποκριτικό να το λες αυτό στα μούτρα του άλλου, που το μόνο που θέλει είναι να είστε και πάλι μαζί.

Timing λοιπόν φίλη μου, timing. Αλλά όχι μόνο αυτό. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανόνας που να επιτάσσει πως μπορείς να κάνεις σεξ μόνο με τον αμέσως προηγούμενο πρώην σου, έχεις επιλογές. Βρίσκεσαι λοιπόν στη γνωστή φλου αρτιστίκ φάση, που απολαμβάνεις τη μοναξιά σου ή που δεν πήγε καλά το νέο φλερτ, και φοβάσαι να δεθείς με κάποιον ή απλά δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή (για την επόμενη, ποτέ δεν ξέρεις). Και κάπου εκεί, το μυαλό σου, θα ανατρέξει στα σίγουρα και στα δοκιμασμένα για να γεμίσει το κενό του, να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, να κάνει λίγο σεξ βρε αδερφέ με εκείνον που ξέρει τα «κουμπιά» του, που υπάρχει σωματική οικειότητα αλλά και λόγοι για να μην είστε μαζί. Πότε η σκέψη αυτή είναι συνετό να γίνει πράξη όμως, χωρίς να σε βάλει σε μπελάδες;

Προφανώς αν κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και ισχυρίζεσαι ότι τον έχεις ξεπεράσει, τότε οι πιθανότητες να κλαις ξανά και όλο αυτό το «χαλαρό» να γίνει δράμα σε χρόνο αστραπή, αυξάνουν κατακόρυφα. Σ’ αυτή την περίπτωση, σκέψου πόση δουλειά έχεις κάνει με τον εαυτό σου για να φτάσεις στο σημείο να σταθείς στα πόδια σου, μακριά από εκείνον. Είναι κρίμα να πας πάλι τόσο πίσω. Το σεξ με έναν πρώην πρέπει να γίνει για τους σωστούς λόγους. Το πότε, σύμφωνα με τους ειδικούς των σχέσεων υπολογίζεται ποσοτικά στον έναν χρόνο μετά το χωρισμό. Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται ως εξής: όταν δεν τον σκέφτεσαι πια, όταν δεν είναι μέσα στη ζωή σου,  όταν δεν σε ενοχλεί να τον σκεφτείς με άλλη, ακόμα κι όταν εσύ νιώθεις «σκίρτημα» για κάποιον άλλο, με τον οποίο για χ, ψ λόγους δεν είστε μαζί. Το σεξ με έναν πρώην έχει νόημα (όσο νόημα μπορεί να έχει το σεξ με έναν πρώην) όταν δεν έχεις να περιμένεις κάτι από εκείνον, όταν σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Όταν τίποτα από αυτά δεν ισχύει, ο «κίνδυνος» να ξαναπέσεις στην αγκαλιά του είναι μεγάλος. Τώρα, αν βέβαια η επανασύνδεσή σας γίνει για τους σωστούς λόγους και εκεί πάνω στο πάθος αποδειχθεί πως αυτά που σας ενώνουν είναι πιο σημαντικά απ’ όσα σας χώρισαν, ακόμα καλύτερα, κι εμείς κουμπάρες.