ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ο κανόνας μίας ευτυχισμένης σχέσης

Κάθε άνθρωπος στις σχέσεις που δημιουργεί λειτουργεί με τον δικό του τρόπο. Κάθε διαπροσωπική σχέση μπορεί να διέπεται από κανόνες; Η αλήθεια είναι πως στο συναίσθημα, όποιο κι αν είναι αυτό, κανόνες δε χωρούν και κατά πάσα πιθανότητα αν μπεις στη διαδικασία να τους ακολουθήσεις θα αποτύχεις. Υπάρχει κάτι όμως που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου. Έστω να το βάλεις στο μυαλό σου και να το δουλέψεις ώστε να γίνεις εσύ καλύτερη και να μπορείς να δεις τη σχέση σου να ανθίζει και να εξελίσσεται. Κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας αλλά οι σχέσεις είναι οργανισμοί ζωντανοί που αναπνέουν και ανατροφοδοτούνται από όσα της δίνεις.

Να δίνεις χώρο. Αν καθόμασταν σε ένα τραπέζι και πίναμε καφέ μιλώντας για σχέσεις και υποσχέσεις τότε αυτό που θα σου έλεγα είναι πως κάθε σχέση χρειάζεται χώρο κι όχι διαρκή πίεση.

Σκέψου τον εαυτό σου πριν τη γνωριμία σας. Δεν έβγαινες με τις φίλες σου; Δεν πήγαινες για ψώνια μόνη σου; Δεν ένιωθες την ανάγκη να αποστασιοποιηθείς και να μείνεις στο δωμάτιό σου κοιτώντας ταβάνι και τοίχο εναλλάξ; Δεν περνούσες φάση που δεν ήθελες να μιλήσεις και να δεις άνθρωπο; Αυτή είσαι λοιπόν και γιατί να είσαι διαφορετική μετά τη σχέση σου;

Κάπως έτσι θα νιώθεις κι εκείνος και θα θέλει να βγει με την παρέα του, χωρίς να ανταλλάξετε 25 μηνύματα το τέταρτο. Σημαίνει πως δε σε αγαπάει αν θέλει να συναντήσει τους φίλους του;

Να θυμάσαι πάντα πως είστε δύο ξεχωριστές αυτόνομες μονάδες που συνδέονται με τρόπο ιδιαίτερο, μοιράζονται τη ζωή τους χωρίς να χάνουν την ατομικότητά τους.

Χώρος. Η λέξη κλειδί που ξεκλειδώνει κάθε πόρτα αμφιβολίας. Και τελικά ο χώρος και η απόσταση αναζωπυρώνει το δεσμό σας και χτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.