Το πιο μεγάλο λάθος που κάνεις στις σχέσεις σου

Main Image

Δεν είμαστε εδώ για να κουνήσουμε το δάχτυλο αλλά για να σε κάνουμε να σκεφτείς λίγο διαφορετικά.

Υπάρχει μία φράση στο βιβλίο του Επίκτητου, «Η τέχνη του ζην», που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις σχέσεις σου. Φιλικές, οικογενειακές, επαγγελματικές και φυσικά ερωτικές. Η φράση που σου προλόγισα: «Το μυστικό της ευτυχίας είναι να συνειδητοποιείς ότι ορισμένα πράγματα μπορούν να ελεγχθούν και κάποια δεν μπορούν.» Μία τόσο απλή παραδοχή που θα αλλάξει τη ζωή σου, αν την ενστερνιστείς.

ADVERTISING

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σε μία σχέση είναι πως θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Έχουμε την τάση να θέλουμε να παιρνούν όλα από τα χέρια μας ώστε να ελαχριστοποιήσουμε τις συναισθηματικές «απώλειες», κάτι που όπως καταλαβαίνεις δεν μπορει να συμβεί στον απόλυτο βαθμό.

Δε θα μπορέσεις να προβλέψεις τα πάντα και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις πιεστική και κάποιες φορές καταναγκαστική. Θα χάσεις το νόημα της μεταξύ σας σχέσης παλεύοντας να διατηρήσεις τον απόλυτο έλεγχο.

ADVERTISING

Τα να τηλεφωνείς κάθε δέκα λεπτά ώστε να δεις πού είναι, το να ελέγχεις πότε συνδέθηκε στο messenger τελευταία φορά, το να θέλεις να μάθεις με ποιους μίλησε και ποιος του τηλεφωνεί κι όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό, (μάλλον) θα σου δυσκολέψει τη ζωή.

Θα χάνεις τις στιγμές σας στον αγώνα σου να επιβληθείς. Είναι μία μάχη άνιση και το πιο πιθανό είναι να κουράσει κι αυτόν αλλά και εσένα. Ζήσε αυτό που έχετε χωρίς να βάζεις διαρκώς κανόνες και ταμπέλες.

Το να χάνεις (κάποιες φορές) τον απόλυτο έλεγχο είναι διασκεδαστικό και απελευθερωτικό.

ADVERTISING

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού ας γίνει η αφορμή για να ενσωματώσεις μια πολύ απλή αλλά ωφέλιμη συνήθεια στην καθημερινή σου ρουτίνα.

ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΚΡΙΟΣ

Μπήκαμε στον αστερισμό και στην καρδιά ενός Κριού.

ΤΟ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

Σε ό,τι μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη και το στιλ μας πιο ωραίο, λέμε ναι.

5 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ "ΤΕΡΑΣ" ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η πιο μαζική και αναίτια μορφή της ανθρώπινης διάκρισης, ζοφερή πρωταγωνίστρια στη μεγάλη οθόνη.

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ VEGETARIANS

Η κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος, Μαριέττα Μαρκούση, δίνει τις προτάσεις της για όλα τα γεύματα της ημέρας.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2019 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.