ΓΑΜΟΣ

Το πιο μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφύγεις όταν παντρευτείς

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείς πριν καταλήξετε «Παντρεμένοι με παιδιά». Θα τα εξετάσεις τα αισθήματά σου, θα τα εξετάσει κι εκείνος και θα πάρετε την απόφαση να περάσετε μεγάλο μέρος από τη ζωή σας μαζί (το για πάντα από το δικό μου στόμα δε θα το ακούσεις). Τα οικονομικά; Θα τα υπολογίσεις αλλά δε θα γίνει εκεί το σφάλμα, όσο κι αν οι καταστάσεις σας πιέσουν. Υπάρχει ένα λάθος που ενδεχομένως θα κάνεις και θα σου κοστίσει πολύ ακριβά. Αν δεν είσαι από τις τυχερές, χρειάζεται να χειριστείς την κατάσταση με τρόπο στρατηγικό. Και τώρα ανοίγει το κεφάλαιο: Πεθερές.

Αφού με ευλάβεια διαβάσεις το κείμενο: Τα 10 είδη των πεθερών – Νυφίτσες κουράγιο και κάνεις κι ένα κουίζ για μελλοντική χρήση «Τι πεθερά θα γίνεις;» θα μπεις στα βαθιά της σχέσης σας.

Τι δεν πρέπει να κάνεις; Ούτε να σκεφτείς να τον βάλεις στη διαδικασία να διαλέξει ανάμεσα σε εσένα και τη μητέρα του. Πόσο εγωιστικό από μέρους σου να τον αναγκάσεις να διαλέξει πλευρά. Είστε για εκείνον δύο πολύ σημαντικές γυναίκες, η καθεμία με το δικό της ρόλο.

Αν η πεθερά σου είναι παρεμβατική στη σχέση σας πρέπει να το χειριστείς με μαεστρία χωρίς να κάνεις εμφανή τη δυσαρέσκειά σου. Με ευγένεια και μόνο, όσο κι αν τα νεύρα σου οδηγούνται στο ταβάνι.

Βάλε τα όριά σου χωρίς να ειπωθούν. Με τρόπο δείξε της πως στο δικό σας σπίτι καλό θα ήταν να έρχεται μόνο για επίσκεψη. Μην την υποτιμάς και μη σπέρνεις τη διχόνοια.

Είναι η μητέρα του και την αγαπά. Εσύ αγαπάς εκείνον επομένως θα βάλεις και νερό στο κρασί σου και θα κάνεις και εβίβα. Δεν είπε κανένας να κάνεις την «πάπια» αλλά να έχεις πρόγραμμα και υπομονή. Η ένταση που θα δημιουργηθεί μεταξύ σας δε θα ωφελήσει τη σχέση σας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.