Είναι ασφαλές να κάνετε σεξ όταν έχεις γρίπη;

Main Image

Υπάρχει ρίσκο, το ξέρεις;

Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ όταν σκέφτομαι «σεξ με γρίπη» θυμάμαι κατευθείαν τη Μόνικα στα «Φιλαράκια» που λύσσαγε να κάνει σεξ με τον Τσάντλερ, εμπύρετη με μύξες και κρυάδες. Τελικά να το κάνεις ή να μην το κάνεις όταν ένας από τους δυο σας είναι γριπωμένος; Ιδού η απορία.

Υπάρχει περίπτωση ο άρρωστος να κολλήσει τον υγιή; Είναι φρόνιμο να κάνουμε γούτσου γούτσου με ίωση, αν έχουμε τα κουράγια για κάτι τέτοιο;

ADVERTISING

Κοίταξε, το σεξ είναι μία δραστηριότητα που σε κάνει να ξεχνάν από τ' όνομά σου μέχρι και το ότι ψήνεσαι στον πυρετό. Βέβαια σχετικό αυτό, εσύ μπορεί να μην θέλεις να σ' ακουμπάει άνθρωπος. Αν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή νιώθεις «καυτή» κυριολεκτικά και μεταφορικά, μάθε πως ο ιός του κρυολόγηματος με το σπέρμα (αν είναι αυτός κρυωμένος και κάνετε ελεύθερο σεξ) δεν μεταδίδεται. Αλλά από το σάλιο, μία ανταλλαγή μικροβίων συμβαίνει. Από την άλλη, η εποχική γρίπη κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του βήχα και του φταρνίσματος, δηλαδή των σταγονιδιών που εκτοξεύεις στον αέρα όταν κάνεις κάτι από τα δύο, αλλά και από την κοινή χρήση μολυσμένων αντικειμένων (στα οποία πάνε και «κάθονται» τα σταγονίδια, όπως τα πληκτρολόγια, οι διακόπτες και άλλα τέτοια που πιάνουμε όλοι και δεν καθαρίζουμε μία φορά τον χρόνο). Αν μένετε μαζί, είναι πολύ δύσκολο να μην ακουμπάτε τα ίδια πράγματα, εκτός αν έχει βάλει ο ένας τον άλλο σε καραντίνα.

Μην ξεχνάς ποτέ βέβαια ότι το σεξ ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και σύμφωνα με έρευνες όσοι το κάνουν τακτικά έχουν αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης Α, η οποία θωρακίζει από πολλές λοιμώξεις. Επίσης είναι γνωστό ότι μειώνει τον πόνο, δηλαδή δρα αναλγητικά. Και ναι μεν κουράζει- ειδικά αν τα δώσετε όλα, που εν προκειμένω δεν χρειάζεται κιόλας- αλλά χαλαρώνει κιόλας, συγκεκριμένα οι ορμόνες που παράγονται κατά τον οργασμό.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Η αποχή από το σεξ τις ημέρες που ένας από τους δύο ταλαιπωρείται με γρίπη δεν εγγυάται ότι δεν θα κολλήσεις. Ίσως να μην θες να κάνεις σεξ, γιατί δεν έχεις όρεξη, αλλά το ότι μπορείς, είναι πιο βέβαιο.

ADVERTISING

ΥΓ. Κι αν σας έρθει, μπορείτε να παίξετε και τον γιατρό. Αστειάκι.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Οι δείκτες προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, σύμφωνα με το άστρο του.

Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ

Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΤΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Δες πώς θα πετύχεις το τέλειο beach bun.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

ΤΑ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.