SEX

Όταν κάνεις σεξ το χαίρεσαι πιο πολύ από εκείνον. Έχουμε και αποδείξεις

Αχ, έρωτας. Σε συνεπαίρνει, σε παρασύρει, σε μουρλαίνει, σου παίρνει το μυαλά, σε συνταράσσει. Οk, σταματάω. Αλλά είναι η αλήθεια. Το λέει η επιστήμη. Ο γυναικείος εγκέφαλος, όταν είσαι σε ερωτικό mood, διεγείρεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Δηλαδή τον αντρικό, μην πας μακριά. Μπορεί ο εγκέφαλός μας να είναι πιο πολύπλοκος αλλά σε ερωτικά ζητήματα, συζήτηση τελειωμένη. ΝΙΩΘΟΥΜΕ.

Ερευνητές του πανεπιστημίου McGill στον Καναδά πραγματοποίησαν πείραμα σε δείγμα 40 ατόμων- 20 άντρες και 20 γυναίκες. Αυτό που ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες ήταν να παρακολουθήσουν βιντεάκια ερωτικού περιεχομένου. Ο εγκέφαλος του καθενός ήταν συνδεδεμένος με δύο σκάνερ. Το πρώτο εντόπιζε την εγκεφαλική διέγερση και το δεύτερο τη διέγερση στα γεννητικά όργανα. Ενώ δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά στη διέγερση του εγκεφάλου, αυτό που παρατηρήθηκε είναι πως στα…κάτω διαζώματα οι γυναίκες επέδειξαν μεγαλύτερη ταραχή- με την καλή έννοια. Ζέστη πολλή. Το οποίο σημαίνει πως ο έρωτας βιώνεται πιο ισχυρά στις νευρικές απολήξεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων παρά σ’ εκείνες των αντρών.

«Το εύρημα ότι η διέγερση εμφανίζει μεγαλύτερο συσχετισμό ανάμεσα στον εγκέφαλο και τα γεννητικά όργανα σε σχέση με εκείνη των αντρών είναι καινοτόμος» σχολίασε ο Qazi Rahman, λέκτορας ψυχολογίας στο King’s College του Λονδίνου, συμπληρώνοντας πως η έρευνα ανοίγει νέους δρόμους ώστε να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η «άβυσσος» της γυναικείας ύπαρξης.

Αφήστε και τίποτα ανεξήγητο. Ωραία είναι και τα μυστήρια.