SEX

Το χαρακτηριστικό που “φοβούνται” περισσότερο οι άντρες σε μία γυναίκα

Όταν ένας κρυφός, παρωχημένος φόβος επιβεβαιώνεται, έστω και μέσα από μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 500 άτομα, δεν μπορείς να νιώθεις ευχάριστα. Η συζήτηση γι' αυτά που θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες, για όσα βρίσκει σέξι μια γυναίκα σ' έναν άντρα, για όσα τους πληγώνουν εκατέρωθεν και για όσα μισούν ο ένας τον άλλον παραμένει ανοιχτή εδώ και χρόνια. Συχνά πυκνά ανανεώνεται κιόλας. Η πληροφορία που ακολουθεί μας πάει μερικά χρόνια πίσω.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας (Warsaw School of Economics) μέσα από έρευνά του επιβεβαιώνει εκείνο το καθόλου περίφημο στερεότυπο που θέλει τους άντρες να φοβούνται τις έξυπνες γυναίκες και να προτιμούν εκείνες που δείχνουν περισσότερο όμορφες παρά έξυπνες (αν και εδώ που τα λέμε και τα δύο σχετικά είναι, αλλά ας πούμε ότι πάμε κι εδώ με τα κλισέ που ισχύουν και για τα δύο).

Η επιστημονική ομάδα των Πολωνών έσκυψε πάνω από τις απαντήσεις που έδωσαν 500 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Columbia. Το ερωτηματολόγιο είχε ως στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων γύρω από αυτά που ελκύουν στ’ αλήθεια τους άντρες στο αντίθετο φύλο. Οι συμμετέχοντες, αφού γνώρισαν γυναίκες κάνοντας speed dating αξιολόγησαν την καθεμία για τη γοητεία και την ευφυΐα τους. Αυτό που βγήκε ως πόρισμα είναι πως τα αρσενικά εκτιμούν την υψηλή νοημοσύνη μιας γυναίκας, αρκεί να μη νιώθουν ότι τους »καπελώνει». Αν δηλαδή νιώσουν ότι εκείνη είναι εξυπνότερη από τους ίδιους, δεν επιθυμούν να την δουν ξανά. ««Αυξάνοντας την ευφυΐα μιας γυναίκας στο 10/10 οι πιθανότητες να τη διαλέξει ένας άντρας για να βγουν ραντεβού, πέφτουν στο 30%» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας, ο οποίος επισήμανε ωστόσο πως ούτε μια γυναίκα που βαθμολογείται με μικρό ποσοστό ευφυΐας θεωρείται ελκυστική, κι ας πετυχαίνει υψηλό ποσοστό στη γοητεία. Το παραπάνω δεδομένο, ωστόσο, δεν χρυσώνει το χάπι…