SEX

7 συμβουλές που θα κάνουν τον οργασμό σου παιχνιδάκι

Βρίσκεστε εν τω μέσω ενός θαυμάσιου σεξ, τα σεντόνια έχουν ξεστρωθεί, τα μάγουλά σας έχουν αρπάξει, φιλιά- αγκαλιές, ρυθμός ερωτικός, μια μουσική έκσταση αποκαλοκουρδισμένα όργανα. Το νιώθεις, η κορύφωσή σου είναι καθ' οδόν, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, έρχεται. Και κάπου εκεί, πέφτει το βλέμμα σου στην κυτταρίτιδα του ποδιού σου, θυμάσαι τα κοινόχρηστα που δεν πλήρωσες, η μουσική που λέγαμε, έχασε το ρυθμό της ξαφνικά και η προοπτική του οργασμού απομακρύνθηκε και πάλι. Συν ότι εκείνος δεν κρατήθηκε, και σε πρόλαβε πρώτος.

Για το 95% των ετεροφυλόφυλων ανδρών ο οργασμός κατά τη διάρκεια του σεξ είναι μία κανονικότητα, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στα Αρχεία της Σεξουαλκικής Συμπεριφοράς. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες φτάνει στο 65%. Ένα 30% χωρίζει τα δυο φύλα κι αυτό μόνο λίγο δεν το λες. Σίγουρα το να είσαι γυμνή και ευάλωτη στην αγκαλιά ενός άλλου ανθρώπου είναι μαγικό. Έχει όμως και τις άβολες στιγμές του, που μαζί με σκέψεις είναι ικανές να σταθούν εμπόδιο στην εμφάνιση των περίφημων «πυροτεχνημάτων» που όλοι θέλουμε να δούμε στο κλείσιμο μιας ερωτικής επαφής. Πώς θ’ αγγίξεις λοιπόν τη γραμμή τερματισμού; Ακολουθούν 9 πολύ χρήσιμα tips.

#1 Νιώσε άνετα μαζί του πριν βγάλεις τα ρούχα σου. Ο οργασμός είναι απελευθέρωση και προϋποθέτει οικειότητα. Φρόντισε να κάνεις τις σωστές σκέψεις και να βρίσκεσαι στην κατάλληλη ψυχολογία. Αν δεν νιώθεις άβολα, άφησέ το για μια άλλη μέρα.

#2 Μην σκέφτεσαι τον οργασμό σαν αυτοσκοπό. Όσο πιο πολύ το παλεύεις, τόσο πιο πολύ θα στρεσάρεσαι. Εστίασε στην απόλαυσή σου, πάρε πρωτοβουλίες στο σεξ, απόλαυσέ το και όταν νιώσεις την καρδιά σου να χτυπάει πιο δυνατά, άσε το σώμα σου να σε οδηγήσει.

#3 Δεν είναι ώρα για κακές σκέψεις. Ό,τι κι αν κάνεις, για όσο ευχάριστη δραστηριότητα κι αν πρόκειται, όταν το μυαλό σου είναι γεμάτο με αγχωτικά πράγματα, πώς είναι δυνατόν να έρθει η κάτι τόσο καλό; συγκεντρώσου σ’ αυτό που βιώνεις αυτή τη στιγμή, άδειασε το κεφάλι σου από οτιδήποτε άλλο και γέμισέ το με φαντασιώσεις. 

#4 Βεβαιώσου ότι ο σύντροφός σου δεν σε πιέζει. Το ότι θέλει σαν τρελός να σε δει να κορυφώνεις είναι πολύ ευχάριστο γιατί σημαίνει ότι θέλει να περνάς καλά στο σεξ. Ωστόσο, οι επιτακτικές παροτρύνσεις, είναι πιεστικές καμιά φορά. Ζήτα του να μην το κάνει, αν δεν σε βοηθάει.

#5 Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου και μόνο. Ο αυνανισμός λειτουργεί σαν προπόνηση στην περίπτωση του οργασμού. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μάθεις καλύτερα τα «κουμπιά» και τις προτιμήσεις σου. Παρατήρησε πώς αντιδράει το σώμα και το μυαλό σου, ποια ερεθίσματα τα πυροδοτούν.

#6 Μη βιαστείς καθόλου. Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος, δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου. Πάρε το χρόνο σου και μην νιώθεις ότι θα παραπονεθεί κανείς γιατί αργείς.

#7 Αντίδρασε όπως σου βγαίνει. Αν πριν ή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης νιώσεις την ανάγκη να φωνάξεις, να γίνεις πιο επιθετική ή πιο τρυφερή, κάν’το. Γενικά, κάνε ό,τι σου βγαίνει. Στο σεξ τίποτα και κανείς δεν μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο. Νιώσε ο εαυτός σου και διεκδίκησε για χάρη του το πιο προσωπικό κομμάτι της ύπαρξής του.