SEX

Τα 7 tips που οδηγούν σε σίγουρο οργασμό

Πολλά έχουν γραφτεί για το γυναικείο οργασμό. Παλιότερα πίστευαν ότι είναι αστικός μύθος, σαν το τέρας του Λόχ Νες ('ελάτε ρε παιδιά, τζάμπα ψάχνουμε, δεν υπάρχει τίποτα εκεί') και τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει αλλά δεν είναι πάντα δεδομένος για όλες κάθε φορά που κάνουμε σεξ. Υπάρχουν εγγυημένοι τρόποι για να φτάσουμε στην «κορυφή του βουνού» ή κλείνουμε τα μάτια μας σαν τη Sandra Bullock στο Bird box και προσευχόμαστε για το καλύτερο; Για να δούμε, για να δούμε.

Το σώμα σου αυτός ο άγνωστος

Ξεκινάμε με τα βασικά. Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε στην απόλαυσή μας χωρίς να ξέρουμε εμείς οι ίδιες τι είναι αυτό που μας διεγείρει και μας οδηγεί στην κορύφωση. Η σωματική εξερεύνηση είναι συνήθως μία διαδικασία που ξεκινάει στην εφηβεία, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να πάρεις χρόνο με τον εαυτό σου, να τον κοιτάξεις κατάματα (με ένα καθρεφτάκι) και να μελετήσεις όλες τις ερωτογενείς ζώνες του κορμιού σου. Μπορεί ο λοβός σου να είναι hot spot και να μην έχεις ιδέα.

Δες κι αυτό: Σεξ χωρισμού: Οι 5 αλήθειες που κανείς δε θα σου πει

Επιλέγεις τους σωστούς παρτενέρ;

Η σεξουαλική ικανοποίηση ξεκινά από εσένα την ίδια, αλλά δε γίνεται να έχεις την ίδια χημεία και να κλικάρεις εξίσου με όλους τους άντρες. Όταν το σεξ είναι πανωλεθρία, μπορεί και να αποτελεί ένδειξη των κακών επιλογών σου. Πρώτα ελέγχουμε τη μεταξύ μας έλξη ώστε να ξεκινήσουμε με όρεξη και μετά περνάμε στο κομμάτι «ενδοσυνεννόηση».

Μ’ακούς; Πιο αριστερά. Όβερ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό είναι και το σημαντικότερο κομμάτι στο δρομολόγιο του οργασμού. Αν είναι να αφήσουμε τον άλλο να μαντέψει και την βγάλουμε στη μούγκα, δεν μπορούμε να περιμένουμε και προκοπή. Όπως και εκείνος (θα έπρεπε να) ζητά αυτό που θέλει, έτσι και εσύ ανοίγεις το GPS και δίνεις οδηγίες, αλλά με λιγότερο μονότονη φωνή. Στην προκειμένη περίπτωση, βρίσκει απόλυτη εφαρμογή το «όποιος ντρέπεται στερεύεται».

Ορεκτικό φάγατε;

Υπάρχει ένα κλισέ που θα είναι πάντα σωστό και απαραίτητο στο σεξ. Τα προκαταρκτικά. Δεν είναι μόνο ότι μας βάζουν στο σωστό mood και δημιουργούν τις κατάλληλες «συνθήκες» για τη διείσδυση, αλλά μπορούν άνετα να μας οδηγήσουν στον οργασμό. Δεν πρέπει να τα υποτιμάς ποτέ τη σημασία του μερακλίδικου στοματικού σεξ, που μπορεί να οδηγήσει στην κορύφωση πιο εύκολα από τη σκέτη διείσδυση.

Διάβασε κι αυτό: Τα οφέλη της γυμναστικής στη σεξουαλική ζωή σου

Μήπως να μην υποκρίνεσαι;

Ελπίζω ότι δεν υπάρχουν γυναίκες που το κάνουν ακόμα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος. Ο οργασμός σου συμβαίνει επειδή απολαμβάνεις το σεξ που κάνεις, όχι επειδή πρέπει να δώσεις boost στο ανδρικό εγώ. Μπορείς λοιπόν να κάνεις περισσότερο focus σε αυτό που σου αρέσει και να μην κοροϊδεύεις τον παρτενέρ (αλλά κυρίως τον εαυτό σου) για την έκβαση της βραδιάς. Αν δεν προκύψει, δεν προέκυψε.

Το γέλιο πάντα βοηθάει

Προσοχή. Μη γελάσεις όταν τον δεις γυμνό, γιατί αυτό θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και μπορείς να αποχαιρετίσεις την πιθανότητα οργασμού. Εννοώ ότι είναι καλό να έχεις χημεία με τον παρτενέρ σου ώστε να μπορείτε να γελάτε σε μία αμήχανη στιγμή (δεν μπαίνει το προφυλακτικό) ή όταν μπουρδουκλώνεστε σε μία στάση. Το γέλιο σε χαλαρώνει και αφαιρεί το άγχος που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του οργασμού.

Πειραματίσου

Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί αρκετό καιρό, μπορεί να χρειάζεται να βάλει λίγο αλατοπίπερο στην ερωτική του ζωή προκειμένου να μην βαλτώσει. Μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έχει τον οργασμό στο τσεπάκι της, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί αν νιώσεις ότι υπερισχύει η βαρεμάρα. Εδώ θα χρειαστεί να δοκιμάσεις νέα πράγματα μέσα από άλλες στάσεις, βοηθήματα, ίσως και αλλαγή του location.