SEX

4 ενδείξεις που σου λένε ότι μάλλον βαρέθηκες να κάνεις σεξ μαζί του

Η συχνότητα και η ποιότητα του σεξ στη ζωή ενός ζευγαριού είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και σχετικό. Αν προβληματίζεσαι επειδή νιώθεις ότι οι ιστορίες σου είναι λιγότερο συναρπαστικές από αυτές των φίλων σου, αυτό δεν είναι ένδειξη ότι κάτι πάει λάθος με τον σύντροφό σου. Όλα ξεκινούν από το πώς νιώθεις εσύ, από το ποιες άλλες αλλαγές συνδέονται με τη βαρεμάρα στο σεξ αλλά και το αν πρόκειται για μία απλή μεταβατική περίοδο, που συμβαίνει σε κάθε ζευγάρι σε διάφορες φάσεις.

 

Αν έχεις αποκλείσει θέματα υγείας, που προφανώς μπορούν να μειώσουν το κίνητρο για σεξ, είναι σημαντικό να μιλήσεις με τον σύντροφό σου, ειδικά αν θέλεις να σώσεις τη σχέση. Στο τέλος της ημέρας, το σεξ έχει να κάνει με την οικειότητα και το «δέσιμο» που έχεις με το σύντροφό σου. Συνδέεται άρρηκτα με το πώς επικοινωνείτε μεταξύ σας και δεν είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Αν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις τη σχέση σου, η απάντηση βρίσκεται στην ανοιχτή και έντιμη επικοινωνία. Διαφορετικά, σημαίνει ότι η αδιαφορία ή η βαρεμάρα που νιώθεις για το σεξ που κάνετε (ή δεν κάνετε πια) είναι μία ένδειξη ότι ίσως πρέπει να πας παρακάτω.

«Δεν μπορώ τώρα, έχω φασίνα»

Εντάξει, είναι λογικό να είσαι πράγματι απασχολημένη κάποιες φορές ή να μην έχεις το χρόνο όλες τις στιγμές της εβδομάδες για καυτό σεξ. Το πρόβλημα αρχίζει και γίνεται ορατό όταν αυτές οι απαντήσεις είναι πια μοτίβο και κάνεις τα πάντα για να αποφύγεις το σεξ μαζί του. Όπως είπαμε, όλες οι σχέσεις έχουν διαφορετικές φάσεις, αλλά ξέρεις πολύ καλά πότε είναι καθαρά δικό σου θέμα και πότε αποφεύγεις την επαφή επειδή βαριέσαι ή δε θέλεις.

Δες κι αυτό: 7 τρόποι να κάνεις σεξ με περισσότερη οικειότητα (και λιγότερη βαρεμάρα)

Φαντασιώνεσαι πάντα άλλους

Οι φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ είναι απολύτως φυσιολογικές. Είναι οκ αν σκέφτεσαι κάποιον άλλο, ειδικά αν είναι κάποιος ξένος ή επινόηση του μυαλού. Ωστόσο, αν χρειάζεται να φαντασιώνεσαι άλλους κάθε φορά που κάνεις σεξ με το ταίρι σου, ίσως είναι μία υποσημείωση που πρέπει να κρατήσεις. Μήπως το κάνεις για να πηγαίνεις νοερά κάπου αλλού; Μήπως το σεξ έχει γίνει λίγο καταναγκαστικό για εσένα αλλά δε θες και να τον στενοχωρήσεις;

Έχει γίνει μέρος της ρουτίνας

Είτε διπλώνεις ρούχα μετά το σιδέρωμα, είτε ξεχωρίζεις τις φακές μία μία, είτε κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου, νιώθεις ότι είναι ένα και το αυτό. Προφανώς και το σεξ δεν μπορεί να είναι το ίδιο παθιασμένο κάθε φορά που το κάνεις, αλλά αν γίνεται μόνο με προγραμματισμό ή αν νιώθεις ότι είναι (συζυγικό) καθήκον σου, τότε κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά και απλώς το κουκουλώνεις. Αν δεν κάνεις και κάτι για να αλλάξεις τα συνηθισμένα και να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, τότε μάλλον δε σε ενδιαφέρει.

Δεν νιώθεις άνετα μαζί του

Αυτό μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις και προεκτάσεις. Αν ήταν έτσι από πάντα, αυτό σε βοηθά να σκεφτείς γιατί ντρέπεσαι για το σώμα σου όταν είσαι γυμνή μαζί του ή γιατί δεν μπορείς να αφεθείς και να χαλαρώσεις στο σεξ. Αν είναι κάτι που προκύπτει στην πορεία της σχέσης, σχετίζεται σίγουρα με το πώς βλέπεις το σεξ με το ταίρι σου ή και τη σχέση σας συνολικά. Μπορεί να σημαίνει ότι βαρέθηκε και νιώθεις εντελώς off όταν βρίσκεστε σεξουαλικά, ότι δεν νιώθεις πια την ίδια ασφάλεια ή εμπιστοσύνη και ότι ίσως έχει φτάσει η ώρα του επαναπροσδιορισμού της σχέσης σου.