SEX

3 λόγοι που είναι οκ αν κάνετε σεξ μία φορά το μήνα

Τα έχουμε ξαναπεί. Όχι τόσο εμείς, όσο οι ειδικοί του θέματος. Το σεξ και ο τρόπος που το βιώνεις είναι εντελώς υποκειμενικός και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για το πόσο, πότε και πώς πρέπει να το κάνεις. Είναι κάπως περίεργο που σύμφωνα με κάθε έρευνα που έχει γίνει, όλα τα ζευγάρια κάνουν σεξ, κατά μέσο όρο, μία φορά την εβδομάδα.

 

Και έρχεται η General Social Survey να μας πει ότι αυτή η απάντηση των παντρεμένων ή όσων είναι μαζί για αρκετά χρόνια, μάλλον δεν είναι ακριβής. Μάλλον απαντούν έτσι γιατί νιώθουν άσχημα αν χρειαστέι να αποκαλύψουν ότι μία φορά το μήνα τους αρκεί. Και νιώθουν ότι ξεφεύγουν από το πλαίσιο του τι θεωρείται νορμάλ.

Γιατί όμως είναι τόσο κακό το να κάνεις σεξ πιο αραιά; Καταρχάς, αν το δούμε από απόσταση, κάθε ζευγάρι περνά τη δική του φάση, η ερωτική ζωή κάνει κύκλους και γενικά δεν έχουν όλοι τους ίδιους χρόνους αλλά και την ίδια libido. Αλλά αν είναι να απενοχοποιηθείς και να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, σου δίνουμε 3 λόγους για τους οποίους είναι οκ αν δεν κάνεις συνέχεια σεξ.

Δες κι αυτό: Έχεις χάσει το κίνητρο για σεξ; 5 τρόποι να το ξαναβρείς

Έχεις και το Netflix

Αντικειμενικά μιλώντας, δεν είμαστε πια στην εποχή που η τηλεόραση έπιανε μόνο ΕΡΤ και δεν υπήρχαν άλλα εξωτερικά ερεθίσματα. Όταν βιώνεις μία τρελή καθημερινότητα με μπόλικο εργασιακό άγχος, το μόνο που σκέφτεσαι όλη μέρα είναι το πότε θα γυρίσεις στο σπιτάκι σου, για να βάλεις τις πιτζαμούλες σου και να δεις τη σειρά που έχεις σταματήσει στο 5ο επεισόδιο. Ακόμα και αν έχεις διάθεση για σεξ, ζυγίζεις τα πράγματα και κάνεις το καλύτερο για εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι μόνο το σεξ

Εννοείται ότι το σεξ είναι ένα κομμάτι της σχέσης, αλλά κάθε ζευγάρι το αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο. Οι ειδικοί λένε ότι η σωματική οικειότητα, με χάδια και αγκαλιές, είναι εξίσου σημαντική με το σεξ. Αν δηλαδή εκδηλώνετε σωματικά την τρυφερότητά σας, κοιμάστε αγκαλιά ή φιλιέστε, είναι μέρος της ερωτικής έλξης και αγάπης και δε χωρά υποτίμηση. Εξάλλου, κάθε σχέση κάνει κύκλους και το πώς είσαι σε μία φάση, δε σημαίνει ότι είναι και κάτι που θα πάει έτσι επ’ άπειρον.

Μπορεί να συμβαίνει ώστε να αλλάξετε κάτι

Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους. Αν κάνεις σεξ μία φορά το μήνα με το σύντροφό σου, αλλά κάτι δε σου αρέσει σε αυτό, ίσως χρειάζεται να δεις τα πράγματα εκ νέου. Να συζητήσεις μαζί του για το τι συμβαίνει και τι μπορέι να αλλάξει ή να επανεξετάσεις το πώς νιώθεις εσύ για εκείνον και τη σχέση σας. Αν όμως νιώθεις οκ με αυτό που κάνεις και ανησυχείς λόγω των κοιννωικών προτύπων, δε σημαίνει αυτομάτως ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση.