ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα μοίρασε γλυκά και ωτοασπίδες στους συνεπιβάτες της πτήσης της για όταν κλάψει το μωρό της

Από τη Σεούλ στο Σαν Φρανσίσκο για μία μαμά και το 4 μηνών παιδί της. Όταν όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο και οι πόρτες έκλεισαν εκείνη σηκώθηκε και πέρασε από κάθε θέση για να αφήσει ένα μικρό σακουλάκι με καραμέλες, ωτοασπίδες κι ένα πολύ προσωπικό μήνυμα.

«Πηγαίνω στις ΗΠΑ με την μαμά και γιαγιά μου να δω τη θεία μου. Έχω άγχος και φοβάμαι λιγάκι επειδή είναι η πρώτη μου πτήση, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να κλάψω ή να κάνω πολύ θόρυβο. Θα προσπαθήσω να κάνω ησυχία αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Σας παρακαλώ δικαιολογείστε με. Η μαμά μου ετοίμασε αυτό το σακουλάκι για εσάς με λίγες καραμέλες και ωτοασπίδες. Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τις αν έχει πολύ θόρυβο εξαιτίας μου. Καλό ταξίδι. Ευχαριστώ.»

 

Η μαμά αγκαλιά με το παιδί της θέλησε να κάνει αυτή την κίνηση για να προλάβει τυχόν αδιάκριτα βλέμματα και βαθιές ενοχλημένες ανάσες σε περίπτωση που το μικρό της έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Μία ωραία κίνηση» σχολίασε ένας από τους επιβάτες. Πρόκειται όντως για μία πολύ όμορφη κίνηση που όμως δε θα χρειαζόταν να γίνει αν ήμασταν περισσότερο διακριτικοί και ανεκτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο ήχος του κλάματος κατά πάσα πιθανότητα θα σε ενοχλήσει αλλά ξέρεις πως είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεχθεί και προβλεφθεί υπό αυτές τις συνθήκες.

«Ωραία κίνηση, αλλά ίσως θα έπρεπε να δείχνουμε μεγαλύτερη κατανόηση στις πτήσεις και να κάνουμε τους γονείς με τα παιδιά τους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Όλοι ήμασταν μωρά κάποια στιγμή στη ζωή μας» θα σχολιάσει κάποια άλλη επιβάτης και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Την επόμενη φορά, ίσως να έχεις μία διαφορετική αντίδραση.