Το να είσαι μητέρα είναι σαν να κάνεις τουλάχιστον 2 δουλειές- Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Main Image

Λένε ότι η μητρότητα είναι κανονική δουλειά. Λάθος. Στην πραγματικότητα, είναι δύο κανονικές δουλειές.

Προφανώς, το να είσαι μητέρα είναι ένας ρόλος με ανυπολόγιστες υποχρεώσεις, ευθύνες και κατανόηση. Τι κι αν μερικές μητέρες κάθονται σπίτι για να φροντίσουν τα παιδιά; Είναι μια κανονική δουλειά και μάλιστα με διάρκεια που ξεπερνά κατά πολύ το τυπικό 8ωρο. Την επόμενη φορά που θα βρεθεί κάποιος να το αμφισβητήσει μπορείς να επικαλεστείς μια πρόσφατη και πολύ καίρια έρευνα.

Χωρίς καν ωράριο, ούσα «υποχρεωμένη να δουλέψει» υπό αντίξοες συνθήκες και έχοντας κι ένα σωρό ακόμα να φροντίσει (τη δική σου δουλειά, το σπίτι κ. ά.), μια σύγχρονη μαμά μπορεί άνετα να παρομοιαστεί με σύγχρονη ηρωίδα. Αυτή η πραγματικότητα, πλέον, επιβεβαιώνεται και ερευνητικά.

ADVERTISING

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό μιας αμερικανικής εταιρείας χυμών, αποκάλυψε ότι για μια μητέρα μια συνηθισμένη ημέρα ξεκινά στις 6:23 το πρωί. Η ώρα που ολοκληρώνει τις δουλειές της, είτε αυτές σχετίζονται με την καριέρα της, είτε με το παιδί (ή παιδιά) της είναι γύρω στις 8:30 το βράδυ (το νωρίτερο).

Δεν είναι πολλές οι δουλειές που απαιτούν να είσαι stand by 14 ώρες το 24ωρο και μάλιστα, οι περισσότερες γυναίκες, χρειάζεται να το κάνουν αυτό και τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Με μια απλή πρόσθεση αυτό σημαίνει 98 ώρες δουλειάς την εβδομάδα.

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι στη μέση μητέρα απομένουν μόλις 1 ώρα και 7 λεπτά την ημέρα για τον εαυτό της (επίτρεψε μου όμως να αμφισβητήσω το συγκεκριμένο δεδομένο και να πω ότι, πολλές φορές, είναι πολύ λιγότερα).

Όπως λέει και η Casey Lewis, υπεύθυνη υγείας και διατροφής στην εταιρεία, «τα αποτελέσματα της έρευνας επισημαίνουν τον απαιτητικό ρόλο μιας μητέρας και τις αλλεπάλληλες υποχρεώσεις από τις οποίες αποτελείται».

ADVERTISING

Ποια είναι τα όπλα τους για να καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων; Σύμφωνα με αυτά που δήλωσαν οι μητέρες που συμμετείχαν στη μελέτη, ο καφές, κάποια περιορισμένα λεπτά ύπνου μέσα στην ημέρα, το iPad (για να βλέπει κάτι το παιδί και να απασχολείται), και, κάποιες φορές, και οι φωνές, οι οποίες, όπως λένε, δυστυχώς, είναι αναγκαίες.

ADVERTISING

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ: ΤΑ ΠΙΟ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αν η τύχη δε σου χαμογελάει, μήπως φταίει το σαλόνι σου;

Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Πώς θα βοηθήσεις το παιδί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και πώς να διαχειριστείς τους δικούς σου φόβους.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ

Δεν καθόλου λίγο ένα φιλάκι τελικά.

ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για εσένα που ψάχνεις κάτι ξεχωριστό για τα νύχια σου.

ΠΩΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο την ώρα του χωρισμού;

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.