ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 υπέροχες φωτογραφίες με μωρά που θα σου πάρουν τα μυαλά

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου χρειαζόμαστε κάτι που να μας κάνει να σχηματίσουμε χαμόγελο πελώριο και να βγάλουμε επιφωνήματα χαράς και γλύκας. Πώς είναι τα επιφωνήματα γλύκας; Παράδειγμα: «μωρεεεεε, μωρεεεεεε». Αυτό προσμετράται. Ακόμα κι αν απέχεις έτη (φωτός) από την απόκτηση δικών σου μωρών αυτές τις φωτογραφίες θα τις λατρέψεις γιατί θα σου δημιουργήσουν μία γαλήνη. Βρέφη ξαπλωμένα, μόνα τους και με παρέα ντυμένα φοβερά. Μπορείς να απολαύσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια ομάδα ψυχολόγων από το Τέξας αποφάσισε να μελετήσει την επιρροή που έχουν πάνω μας οι φωτογραφίες με μωρά. Ο Charles Lord και οι συνάδελφοί του έφεραν 120 άνδρες και γυναίκες στο εργαστήριο τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Οι εθελοντές κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες με διάφορα αντικείμενα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως είναι φρούτα. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να ταξινομήσουν τα αντικείμενα σε σειρά βάρους, απ’ το βαρύτερο στο ελαφρύτερο. Εκτός από φρούτα, οι συμμετέχοντες ταξινόμησαν οχήματα, ρούχα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Αφού ταξινόμησαν τις φωτογραφίες με τα αντικείμενα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μισοί έπρεπε να αξιολογήσουν φωτογραφίες με άψυχα αντικείμενα και οι άλλοι μισοί φωτογραφίες με μωρά.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν και η εξής: Σε ποια ηλικία θα θέλατε να παντρευτείτε; Οι γυναίκες δήλωσαν ότι ήθελαν να παντρευτούν σε περίπου 6 χρόνια ενώ οι άντρες σε 7,5 χρόνια.

Ωστόσο, μετά την προβολή των φωτογραφιών με μωρά, οι γυναίκες επιθυμούσαν να παντρευτούν σε 5,5 χρόνια σε σύγκριση με τα 6,7 χρόνια που δήλωσαν οι γυναίκες που δεν είχαν δει φωτογραφίες με μωρά.