ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Influencers κάτω των 11 ετών που έχουν ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών μηδενικών

Η Γενιά που ακολουθεί την Ζ (γνωστή και ως Millennials) είναι η Α, τα παιδιά δηλαδή που γεννήθηκαν από το 2011 και μετά. Οι ειδικοί την μελετούν ήδη και μιλούν για ένα «εξελιγμένο μοντέλο» που κατακτά τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που πολυεθνικές έχουν δημιουργήσει ομάδες μελέτης αποκλειστικά για τη γενιά αυτή. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που αξίζει να κρατήσεις.

-Θα είναι η πιο επιχειρηματική γενιά.

-Θα έχει την υψηλότερη τεχνολογική αντίληψη και ο κόσμος της όλος θα είναι τα κοινωνικά δίκτυα.

-Θα ψωνίζει κυρίως online και θα έχει λιγότερες ανθρώπινες επαφές από τις προηγούμενες γενιές.

-Θα είναι ιδιαίτερα επηρεασμένη από τους γονείς της, της γενιάς Χ και Υ.

-Θα είναι πιο αυτάρκης, περισσότερο μορφωμένη και προετοιμασμένη για μεγάλες προκλήσεις.

Και η θεωρία επιβεβαιώνεται με στοιχεία απτά. Σύμφωνα με την Fast Company ένα παιδί influencer μπορεί να κερδίσει για κάθε post στα social media 100 δολάρια με 1000 followers και 5.000 δολάρια αν οι followers αγγίζουν τις 500.000. Τα παραδείγματα είναι πολλά όμως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα που κάνουν έχουν κάνει ήδη τις αποταμιεύσεις τους και δεν ξεπερνούν τα 10 έτη.

Ryan, 7 ετών

 

Ο Ryan με το κανάλι του το ”Ryan Toys Review” έχει καταφέρει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ στο Youtube. Το Forbes υπολογίζει πως το 2018 κέρδισε 22 εκατομμύρια δολάρια. Οι (σχεδόν) 18 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του τον παρακολουθούν να ανοίγει και να παίζει με τα παιχνίδια του κάνοντας παράλληλα κριτική.

Laerta, 8 ετών

 

Με φωτογραφίσεις στη Vogue και το Harper’s Bazaar η Laerta έχει καταφέρει να αποτελεί fashion icon. Είναι μόλις 8 ετών. 1,2 εκατομμύρια followers την παρακολουθούν να κάνει στιλιστικούς συνδυασμούς που θα ζήλευαν και ενήλικες.

Stella Bennett, 8 ετών – Blaise Bennett, 6 ετών

 

Τα δύο πανέμορφα αδέρφια έχουν 67 χιλιάδες followers και μπόλικα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαρισμούς καθώς πέρα από το Instagram κάνουν καριέρα ως μοντέλα σε διαφημίσεις. Η Stella έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις για τους  H&M Kids, Converse και Hershey’s Kisses, ενώ ο αδερφός της για τους Gap Kids, Zulily και Aldi.

Hailey, 7 ετών

 

Το κανάλι της Hailey στο Youtube είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Με 1,5 εκατομμύριο συνδρομητές στο ”Hailey’s Magical Playhouse for Kids” θα δεις reviews και unboxing παιχνιδιών. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο κερδίζει 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Subscribe και δολάριο.

McClure Twins – Ava και Alexis, 5 ετών

 

Στην περίπτωση των διδύμων Ava και Alexis το marketing περνά σε άλλο επίπεδο. 1,6 εκατομμύρια followers στο Instagram και 1,1 εκατομμύρια subscribers στο κανάλι τους στο Youtube. Από τα πιο αγαπημένα του κοινού ο διάλογός τους με θέμα «ποιος είναι το αφεντικό».

COCO, 8 ετών

 

Με αγάπη από το Τόκιο η Coco έχει ήδη στο βιογραφικό της φωτογραφίσεις σε περιοδικά μόδας με αυτή στο Elle να αποτελεί μεγάλη της επιτυχία. Είναι 8 ετών αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως θέλει να πλασάρει στα social media την εικόνα της. Διαλέγει πολύ προσεκτικά τις φωτογραφίες της μέχρι να γίνει το τελικό post. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της δηλώνουν πως είναι επαγγελματίας.

Mila Stauffer, 3 ετών

 

Η Mila Stauffer είναι η μικρότερη της λίστας αλλά με τους περισσότερους followers αφού οι χρήστες που την ακολουθούν φτάνουν τα 4 εκατομμύρια. Ο λογαριασμός της διαχειρίζεται από τη μητέρα της, Katie. Η Mila στέκεται μπροστά στην κάμερα και μιλά για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, από το γυμναστήριο μέχρι τη μητρότητα. Δοκιμάζει φαγητά, μαγειρεύει και βάφει τα μαλλιά της.

Hawkeye Huey, 9 ετών

 

Το USA Today τον έχει χαρακτηρίσει ως το νεότερο φωτογράφο του National Geographic. Ο Hawkeye Huey είναι σήμερα 9 ετών και ανακάλυψε πως αγαπά τη φωτογραφία στα 4 του χρόνια, όταν και ξεκίνησε να φωτογραφίζει. Το 2016 εξέδωσε το δικό του βιβλίο φωτογραφίας.

The Family Fun Pack, 1-11 ετών

 

Alyssa, David, Zac, Chris, Michael και Owen γυρίζουν βίντεο από τη ζωή τους και οι 7,7 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στους Youtube ενθουσιάζονται. Μία λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί: στο site τους αναγράφονται τα νούμερα που φορά ο καθένας ώστε τα brands να ξέρουν τι να στείλουν.

Millie-Belle Diamond, 4 ετών

 

Με 227 χιλιάδες followers η Millie-Belle Diamond είναι ένα fashion icon ηλικίας 4 ετών. Η Millie έχει περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και έχει στην ντουλάπα της ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ πολλών χιλιάδων δολαρίων.

Η άποψη της ψυχολόγου για την υπερέκθεση των παιδιών

Η ψυχολόγος Μαρίνα Παπαϊωάννου μας αναφέρει: «Η υπερέκθεση σε συνδυασμό με την άκοπη επιβράβευση μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά αυτά σε σοβαρές διαταραχές της προσωπικότητας. Οι διαταραχές αυτές είναι πολλές αλλά μπορούμε να επικεντρωθούμε στις εξής: ναρκισσιστική, υστερική, σχιζοειδής και παρανοϊκή. Αυτό σημαίνει ότι διαταράσσεται ο τρόπος που βλέπουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Είναι μη ρεαλιστικός. Κι όσο τα χρόνια περνούν γίνεται μόνιμο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους».