ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

5 χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις παρέα με το παιδί σου

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που όλοι γινόμαστε παιδιά και ευχόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, τότε που δεν είχαμε υποχρεώσεις και δουλειά και το μόνο που μας ένοιαζε ήταν τι δώρο θα μας φέρει ο Άγιος Βασίλης. Τον τρόπο να επιστρέψουμε σε αυτά τα χρόνια δεν τον έχουμε βρει, μπορούμε όμως να ζήσουμε παραμυθένια Χριστούγεννα παρέα με τα πιτσιρίκια της ζωής μας, αρκεί να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας σε κοινές δραστηριότητες μαζί τους. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, μαζί με το παιδί σου για να περάσετε αξέχαστα τα φετινά Χριστούγεννα;

Κάνετε DIY κατασκευές

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απασχολήσεις ένα πιτσιρίκι από τις DIY κατασκευές! Στο youtube υπάρχουν πολλά tutorials για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, εξοπλίσου με χαρτόνια, μαρκαδόρους και γκλίτερ και αφιερώστε ένα απόγευμα σε αυτή τη δραστηριότητα.

Υλικά για να φτιάξετε χάρτινο Άγιο Βασίλη

Κόκκινο χαρτί Α4 ή ειδικό χαρτί για κατασκευές origami

Λευκό χαρτί Α4

Ψαλίδι

Κόλλα stick

Μαύρο μαρκαδοράκι

Εκτέλεση

Κάντε μια βόλτα στο Santa Claus Kingdom

Σε περίπτωση που θέλετε να περάσετε όλη την μέρα μέσα στην πιο χριστουγεννιάτικη και παραμυθένια ατμόσφαιρα πρέπει να πάτε μια βόλτα στο Santa Claus Kingdom! Εκεί θα βρείτε αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

A post shared by @santa_claus_kingdom on

Ετοιμάστε μαζί γλυκά

Τα πιτσιρίκια τρελαίνονται με τις μαγειρικές δραστηριότητες, αφενός γιατί ανακατεύονται με τα υλικά και τους φαίνεται σαν παιχνίδι και αφετέρου γιατί νιώθουν ότι βοηθάνε τους γονείς τους κάτι που ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους. Μια εύκολη και fun συνταγή, όπως αυτή με τα μπισκότα που μοιάζουν με τα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια θα τα ενθουσιάσει.

Υλικά για να φτιάξετε μπισκότα σε σχήμα candy cane

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ αλάτι

1 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ. άχνη ζάχαρη

2 κρόκους αυγών

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ εκχύλισμα μέντας

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (περίπου 20 σταγόνες)

Εκτέλεση

1. Χτύπα το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε σιγά- σιγά τους κρόκους, την μέντα και την βανίλια και συνέχισε για λίγα λεπτά το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος βάλε το αλεύρι και το αλάτι.

2. Μοίρασε τη ζύμη στη μέση- πλάσε το ένα κομμάτι σε κυλινιδρικό σχήμα και βάλ’ το στο ψυγείο για μια ώρα. Το άλλο άφησέ το στο μπολ, πρόσθεσε το χρώμα, ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια πλάσε και αυτό στο ίδιο σχήμα και βάλ’ το στο ψυγείο.

3. Μετά από 1 ώρα περίπου, βγάλε τα ζυμάρια από το ψυγείο, άπλωσέ τα με ένα πλάστη και μετά τοποθέτησέ τα το ένα πάνω στο άλλο και βάλ’τα για άλλη μισή ώρα στο ψυγείο.

4. Αλεύρωσε καλά μια επιφάνεια και άπλωσε τη ζύμη. Με ένα μαχαίρι κόψε σε λωρίδες τη ζύμη και στρίψ’ τη για να δημιουργηθεί το εφέ που έχει το μπαστουνάκι.

5. Ψήσε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς κελσίου για 13 λεπτά.

Δείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες

Αφού φτιάξατε τα μπισκότα σας, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε στον καναπέ και να πατήσετε το play σε μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Το ”Elf” θα σας βάλει αμέσως σε χριστουγεννιάτικο mood και ο Buddy θα σας κάνει να τραγουδήσετε δυνατά το ”Santa Claus is coming to town”, γιατί όπως έχει μάθει στο σχολείο των ξωτικών ”The best way to spread Christmas cheer is singing loud for all to hear”.

Επισκεφτείτε bazaar

Σε όλη τη διάρκεια των γιορτών γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και bazaar σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση συλλόγων που φροντίζουν παιδιά, ζωάκια και παρέχουν βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται. Μια βόλτα σε ένα από αυτά, όχι μόνο θα μάθει στο παιδί τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη, θα σας δώσει την ευκαιρία να αγοράσετε χειροποίητα δωράκια.

Ενδεικτικά αυτό το σαββατοκύριακο μπορείτε να επισκεφτείτε τα εξής bazaar:

Χριστουγεννιάτικο Bazaar KAZ, 2 & 3 Δεκεμβρίου, στο ΘΕΑΤΡΟ 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αίθουσα Open Space για την ενίσχυση του φιλοζωικού σωματείου KAZ.

Fairtrade Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Flamingo, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, 16.00 – 21.00, Ευφράνορος 22 -24 & Κρησίλα Παγκράτι

Αγοράζοντας #fairtrade προιόντα, έχετε την ευκαιρία να στηρίξετε τους μικρούς παραγωγούς σε όλες τις γωνιές του πλανήτη προσφέροντας συνθήκες αξιοπρεπούς ζωής και εργασίας – και συμβάλοντας με αυτό τον τρόπο στη μάχη κατά της φτώχειας και των ανισοτήτων, τη μάχη κατά της παιδικής εργασίας και τελικά σε έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

3ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, 1 & 3 Δεκεμβρίου, στη Μηχανική Καλλιέργεια, Λεωφ. Θηβών 245 (απέναντι από το Village) για την ενίσχυση του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας-Κερατσινίου.