OPINIONS

Η πιο ενοχλητική λεπτομέρεια στο Greece’s Next Top Model

Κάθομαι στην αποβάθρα του μετρό και περιμένω. Ανά δύο δευτερόλεπτα στρέφω το βλέμμα μου στη φωτεινή οθόνη που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μου εν είδει αντίστροφης μέτρησης. Κατέβηκα τρέχοντας τις σκάλες με κίνδυνο το λυμένο κορδόνι μου να εγκλωβιστεί στις εγκοπές κι αντί για το Συγγρού-Φιξ να χρειαστεί να κατέβω Ευαγγελισμός. Το βήμα ταχύ δεν βοήθησε ιδιαίτερα αφού αν έχεις τύχη διάβαινε.

Μόλις πάτησα το πόδι μου στην αποβάθρα ο συρμός έκλεινε τις πόρτες του κι έλεγε au revoir. Σκάναρα τον χώρο και βρήκα τη θέση μου. Κοντά στην οθόνη για να έχω άμεση πρόσβαση στα λεπτά που απέμεναν για να επιβιβαστώ. Αναθεματισμένε αστιγματισμέ.

Διάβασε ακόμα: Η Βίκυ Καγιά στο GNTM είπε την πιο λάθος φράση στην πιο σωστή στιγμή

Καθώς λοιπόν απολαμβάνω τη μουσική ασανσέρ ξεκινώ να παρατηρώ τους ανθρώπους που περνούν από μπροστά μου. 25 λεπτά είναι αυτά με κάποιον τρόπο έπρεπε να γεμίσει ο κενός χρόνος. Και τότε αντιλαμβάνομαι πως κάτι δεν πάει καλά. Έχει αρχίσει και με ενοχλεί κάτι πάρα πολύ. Αυτό το κάτι κάθεται απέναντί μου.

Φορά μαύρη φούστα, λευκό πουκάμισο, ένα μαντό στο χρώμα της μέντας κι ένα εξαιρετικό ζευγάρι παπούτσια σε στιλ brogues. Τι με ενόχλησε θέλεις να ξέρεις. Το σετ ένα όνειρο μα καθώς κατεβαίνει το βλέμμα και φτάνει στον πάτο του παπουτσιού θέλω να βάλω τις φωνές από την απέναντι όχθη.

«Βγάλε βρε χρυσό μου την κολλημένη ταμπέλα κάτω από το παπούτσι». Λευκό αυτοκόλλητο που το βλέπω παλλόμενη neon ταμπέλα σε φαστφουντάδικο επαρχιακής οδού. Λόξα, παραξενιά, κόλλημα, ψυχαναγκασμός; Ό,τι και να πεις θα το δεχτώ.

Το Greece’s Next Top Model ήταν η αφορμή για να υπενθυμίσω στον εαυτό μου πόσο πολύ με ενοχλεί το αυτοκόλλητο. Η Σουζάνα μαθαίνει τα μαντάτα και κάθεται στα σκαλιά για να αποχαιρετήσει τις φίλες (;) και συμπαίκτριές της. Απλώνει τις ποδάρες (θεέ και κύριε τι πόδια είναι αυτά) και εμφανίζεται αυτό που δεν ήθελα να δω. Μαύρη σόλα και στη μέση το αυτοκόλλητο.

Μα, φταίνε και τα καταστήματα. Γιατί να βάλεις την ταμπέλα σε αυτό το σημείο; Γιατί να κάνεις το λάθος αυτό; Και να την δεις πρέπει να φας τη ζωή σου για να βγει. Για να βγει σωστά χωρίς να αφήσει υπολείμματα κόλλας πάνω στα οποία θα κολλήσουν τρίχες και λοιπές αηδίες. Χάθηκαν τα σημεία; Η εσωτερική πλευρά του παπουτσιού; Εκεί γιατί όχι δηλαδή;

Είδα τη Σουζάνα κι ένιωσα την ανάγκη να το βγάλω από μέσα σου. Δύο ολόκληρες σεζόν. Καθημερινά επεισόδια. Και διπλό το Σάββατο. Δεν ακούγατε τον Στέλιο Κουδουνάρη να λέει και να ξαναλέει στο My Style Rocks για τα αυτοκόλλητα;

«Ντροπή, ντροπή, αυτό είναι ντροπή. Αλήθεια στο λέω (…) Είναι ντροπή ρε παιδί μου, είναι πράγματα που λέμε κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει πως δεν επιμελείστε σωστά τις εμφανίσεις σας. Δεν γίνεται να κυκλοφορείτε με τα αυτοκόλλητα πάνω στα παπούτσια, με τα barcode και τις τιμές. Το παπούτσι αυτό, εκτός του ότι έχει το αυτοκόλλητο, δεν πάει με όλα αυτά τα πράγματα που φοράς» είχε τότε πει.

Τζάμπα καίει η λάμπα κύριε Κουδουνάρη μου. Μακριά από ταμπέλες λοιπόν, πάσης φύσεως.