OPINIONS

Κύριε Δένδια νιώσατε άσχημα ή ακόμα;

Σε περίπτωση που φοβόσουν πως τα σεξιστικά στερεότυπα έχουν εξαλειφθεί να σε διαβεβαιώσω πως είναι όλα στη θέση τους και δεν υπάρχει πρόβλεψη να τα αποχωριστούμε σύντομα. Λήξη συναγερμού. Έχω τις πήγες μου σου λέω παιδί μου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς πως μεγαλώνεις σε μία κοινωνία με ανοιχτά μυαλά χωρίς στερεοτυπικά βαρίδια. Δε θέλω να αγχώνεσαι για την ισότητα. Παραμένουμε κατώτερες. Γύρνα πλευρό και κοιμήσου σαν πουλάκι.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές μου. Επιμένεις δηλαδή; Θέλεις να μάθεις οπωσδήποτε; Δηλαδή εγώ που σε διαβεβαιώ δεν είμαι φερέγγυα; Θέλεις να το ακούσεις από επίσημα χείλη;

Εσύ το ζήτησες. Εσύ επέμεινες. Εσύ φταις.

Ο κύριος Δένδιας ανέφερε στη Βουλή πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήθελε να βγει ραντεβού με την Scarlett Johansson ως “αμοιβή της εξαιρετικής εργασίας την οποία παρέχει διαπραγματευόμενος” και κατέληξε στο να πει “και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου, πολύ σας πέφτει”.

(δυστυχώς στο πλάνο φαίνεται πως βρήκε χαριτωμένη την ατάκα και μία γυναίκα)

2017. Έλληνας βουλευτής χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό χαρτί εντυπωσιασμού μία φράση που κρύβει μία τρομακτικά αναχρονιστική αντίληψη.

Γιατί ρε γαμώτο; Γιατί να κάνουμε κουβέντα για τα αυτονόητα; Γιατί η αξία μίας γυναίκας να είναι ανάλογη της εξωτερικής εμφάνισής της; Γιατί να υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι; Γιατί να σκέφτονται βλακωδώς;

Και αντί λοιπόν να ”ισοπεδώσει” τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ”ισοπέδωσε” την πίστη μας στην αλλαγή. Το κακώς εννοούμενο χιούμορ είναι πολλές φορές επικίνδυνος σύμβουλος. Η ισότητα έχει ακόμα πολύ μέλλον για να επιτευχθεί. Αποτελεί ζήτημα παιδείας και κοινωνικής αντίληψης και από αυτά τα τελευταία χωλαίνουμε.

Εντάξει κύριε Δένδια όλα καλά. Πολύ ωραία τα είπατε. Μόνο που δεν σκεφτήκατε ποτέ πως ασχήμια δεν προκύπτει από μία μεγάλη μύτη ή από χοντρές γάμπες. Η ασχήμια της ψυχής και του μυαλού δεν καλλωπίζεται. Αυτή θα είναι εφ’ όρου ζωής εκεί για να τυραννάει πρώτα από όλα αυτόν που την κουβαλάει.

Ο Νίκος Δένδιας έχει διατελέσει Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Περαστικά μας.

Ή μάλλον περαστικά του.