OPINIONS

Η υποδειγματική απάντηση του Αποστόλη Τότσικα για τη διαφορά ηλικίας με τη Ρούλα Ρέβη και η εμμονή στην κατινιά

NDP Photo Agency

Πρέπει να πάμε παρακάτω. Να προχωρήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Αδήριτη η ανάγκη να ανοίξουμε τον βηματισμό μας. Μπροστά να πάμε. Μπροστά. Είναι κι εύηχο το μπροστά. Το πίσω είναι βαρύ. Βαρίδι. Ας ξεκινήσουμε από τις ερωτήσεις μας. Είναι μία καλή αρχή.

Διάβασε ακόμα: Το σέξι φόρεμα της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, ο πληθυντικός ευγενείας και τα κολλημένα μυαλά μίας σύγχρονης γυναίκας

Να ρίξουμε τα μπετά και να περάσουμε στους ορόφους. Η ερώτηση είναι η βάση και η νοοτροπία το σήκωμα του οικοδομήματος. Ερωτήσεις που κρύβουν εμμονές. Ερωτήσεις που τις φορτώνεις σε άλλους για να βγάλεις από πάνω σου τη ρετσινιά. Όχι, εγώ. Μία φίλη μου.

Το γεγονός ότι αρνείσαι την προσωπική σου εμπλοκή δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Αν έλεγες: «θέλω να σε ρωτήσω ευθέως» θα σου πίστωνα την ειλικρίνεια. Όταν όμως όχι εσύ αλλά μία φίλη σου ρωτάει μέσω εσού τότε η περιπλοκή είναι εμφανής. Μαζί και η ενοχή. Θέλω αλλά δεν μπορώ. Κι αυτό το δέχομαι. Ο Αποστόλης Τότσικας κάθισε στον καναπέ της εκπομπής ‘’Happy Day’’.

Τα επαγγελματικά, η οικογένεια, τα παιδιά, η Ρούλα. Ποια Ρούλα; Η Ρέβη; Η γυναίκα του; Αυτή που τον περνάει χρόνια πολλά; Μεγαλύτερή του, το ξέρεις; Κάθισε στον καναπέ και τότε η παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή, επικαλέστηκε τον κόσμο και τον ντουνιά για να του θέσει το επόμενο ερώτημά της. Επαναλαμβάνω και κάνω χρήση παθητικής φωνής (απόρροια παθητικής στάσης). Ακούγεται και λέγεται. Ο κόσμος, όχι εγώ, προς θεού. Σε εκείνους να το χρεώσεις. Εγώ, απλή αναμετάδοση.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Πολλοί λέγανε για τη σχέση σου με τη Ρούλα ότι αυτή η διαφορά ηλικίας δεν θα βοηθούσε ώστε να δέσει αυτή η σχέση.

Αποστόλης Τότσικας: Κουράστηκα ήδη.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ήταν μια ανασφάλεια δική της, όμως, επειδή το άκουγε από τους άλλους.

Αποστόλης Τότσικας: Δεν το άκουσε ποτέ, ούτε εγώ το άκουσα ποτέ. Μόνο μια φορά ειπώθηκε σε μια εκπομπή και το θεώρησα πολύ λάθος και ρατσιστικό. Και δεν έφυγα από αυτή την εκπομπή με τις καλύτερες διαθέσεις. Αλλά ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμένα δεν με ενδιαφέρει, είμαι με τον άνθρωπό μου αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί.

Και δεν κουράστηκε μόνο ο Αποστόλης. Κουράστηκαν πολλοί. Έτσι ακούγεται. Ανάμεσά τους κι εγώ. Κουράστηκα να ακούω τέτοιες ερωτήσεις και να έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες αντιλήψεις. Μία γυναίκα παντρεύεται έναν άντρα μεγαλύτερο από εκείνη. Τελεία. Χωρίς περιθώρια ανάπτυξης το θέμα.

Κοινωνικά στερεότυπα που οφείλουμε στον εαυτό μας να τα πολεμήσουμε μέχρι να τα νικήσουμε. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να νιώθει και να είναι ελεύθερος να επιλέξει τον σύντροφό του με τα δικά του κριτήρια. Στις ανθρώπινες σχέσεις δεν χωρούν νόρμες. Η επιλογή δική σου #διπλής.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency