OPINIONS

Η λεπτομέρεια στην έξοδο Κικίλια-Μπαλατσινού, που μόνο μία κοντή θα πρόσεχε

NDP Photo Agency

Και πάω στο θέατρο να απολαύσω σαν άνθρωπος κι εγώ μία παράσταση, να βγω από τη ρουτίνα. Έχω δώσει το εισιτήριο στην ταξιθέτρια και την ακολουθώ κατά πόδας για να με οδηγήσει στο κάθισμά μου. Το 1,59 μου δε μου επιτρέπει κάτι άλλο, πέρα από επίκληση στα θεία κατά τη διαδρομή από την είσοδο στη θέση. Κοιτώ γύρω μου σχεδόν όπως τα εκπαιδευμένα σκυλιά της αντιτρομοκρατικής δύο εισπνοές πριν τον εκρηκτικό μηχανισμό, να βρω τους πιο ψηλούς. Βαδίζω ακόμα, μη νομίζεις πως δε σε ενημέρωσα για την τοποθέτηση μου. Εξετάζω και το έδαφος. Να δω την κλίση. Όσο πάμε πιο πίσω, τα καθίσματα είναι πιο ψηλά. Μέχρι εδώ καλά. Μόλις κάθισα. Θέση 6. Ωραία, είμαστε. Ας ξεζαλωθώ την τσάντα, να βολευτώ, να περιμένω τα τρία κουδούνια, να ακούσω και τη φωνή του κυρίου Αντωνόπουλου να μου υπενθυμίζει να κλείσω το κινητό μου και να ξεκινήσει η παράσταση.

Διάβασε ακόμα: Τα βάσανα μίας κοντής

Οι μπροστινές μου θέσεις άδειες. Εδώ πρέπει να σταθούμε. Το 1,59 μου (δεν ψήλωσα τα τελευταία 10 λεπτά στον λόγο της τιμής μου) δε χωράει και πολλές δοκιμές. Τα ενδεχόμενα όλα ανοιχτά αλλά στις δύο θέσεις που είναι τοποθετημένες μπροστά μου δεν πρέπει να καθίσει κάτι παραπάνω από 1,70. Και βάζω και λίγο παραπάνω, όχι γιατί είμαι large, αλλά γιατί θα χτυπήσω ώμο, θα ζητήσω συγγνώμη και θα ζητήσω όσο γίνεται να χωθεί στην καρέκλα του κι όχι να σταθεί σαν να ‘χει καταπιεί λοστό. Όταν ξεφεύγουμε πολύ, όσο κι αν σκύψει, δουλειά δε γίνεται.

Όλα αυτά γιατί στα λέω; Έχω τον λόγο μου και είναι σημαντικός. Να καταγγείλω θα ήθελα τους δίμετρους που πάνε στα θεάματα αλλά δεν είναι άνθρωποι αυτοί; Δεν έχουν ψυχή; Ντροπή μου και που το σκέφτηκα. Αλλά, όπως καταλαβαίνεις τα βάσανα της κοντής συμπεριλαμβάνουν κι αυτό.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Τζένη Μπαλατσινού και Βασίλης Κικίλιας, στις 29 Ιουνίου, πήγαν στο Θέατρο Άλσος για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Το δικό μας σινεμά». 1,75 η Τζένη, 2 (στρογγυλά) ο Βασίλης. Μεταξύ μας, αν σου κληρώσει να καθίσεις από πίσω τους και διαθέτεις τα δικά μου τα προσόντα, τότε παίρνουν όλα άλλη τροπή.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Τη δική μου περιγραφή είχαν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι στο Άλσος. Αν δεις τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν θα προσέξεις πως οι θέσεις πίσω του, σε δύο σειρές, είναι κενές. Οι λόγοι ευνόητοι. Τι να κάνει κι αυτός; Πώς να το διαχειριστεί το μπόι.

Ταυτίζεσαι. Χωρίς να μιλήσουμε έχουμε με τα μάτια συνεννοηθεί. Αν είσαι στο γκρουπ δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με πλάτες ”αεροδιάδρομο” και ανάστημα ”προεδρική φρουρά”. Αυτά έχει η ζωή. Με ό,τι έχουμε πορευόμαστε.

Και το καλύτερο όλων. Αυτή εδώ η φωτογραφία με την Ελένη Γερασιμίδου και την Πηνελόπη Πιτσούλη. Ακούμπησε στο τραπεζάκι για να υπάρχει πλάνο. Όλες οι φωτογραφίες μου είναι κάπως έτσι.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Μία από τα ίδια και στις selfies.

NDP Photo Agency

NDP Photo Agency

Και στην τελική, «Το δικό μας σινεμά» μιούζικαλ είναι. Τα άκουσες όλα. Φύσει θέσει αισιόδοξη.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency