OPINIONS

Mόνο θλίψη. Μόνο μαύρο. Mόνο σιωπή για την ανείπωτη αυτή τραγωδία

Εurokinissi

Είναι από αυτές τις ημέρες που τα λόγια είναι περιττά. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει όσα διαδραματίστηκαν χθες στην Κινέτα, το Μάτι, το Νέο Βουτζά, τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη Αττικής.

Στέκεσαι όρθιος μπροστά στην τηλεόρασή σου και απλά κοιτάς σαστισμένος τα όσα γίνονται. Όχι, δε συμβαίνουν σε κάποια τριτοκοσμική χώρα που δε γνωρίζουμε καν το όνομά της. Όχι δε συμβαίνει κάπου πολύ μακριά από εμάς. Συμβαίνει δίπλα μας. Μερικά μόνο λεπτά από το σπίτι μας. 30, 40, 50 δεν έχει σημασία. Μερικά λεπτά είναι. Βρισκόμαστε τόσο κοντά στην καταστροφή αλλά και τόσο μακριά.

Η πύρινη λαίλαπα δεν άφησε τίποτα όρθιο. Η φωτιά τα ισοπέδωσε όλα στο πέρασμά της. Μακάρι να έκαιγε μόνο τοίχους και ντουβάρια. Μακάρι να κατέστρεφε μόνο αυτοκίνητα και μηχανάκια. Δυστυχώς έκαψε και ανθρώπους. Ζωντανούς. Παιδάκια, οικογένειες, ηλικιωμένους.

Εurokinissi

 

Όλο το βράδυ το πέρασα μιλώντας με την κολλητή μου φίλη, την Ερμιόνη που κατοικεί στον Νέο Βουτζά. Οι εικόνες που μου έστελνε στο κινητό μου ήταν σοκαριστικές. Μαζεμένοι άνθρωποι στο λιμάνι, να κλαίνε και να ψάχνουν τους δικούς τους. Μητέρες να αναζητούν τα παιδιά τους. Παιδιά να ψάχνουν τους ηλικιωμένους γονείς τους. Η θάλασσα γεμάτη ανθρώπους. Φουσκωτά και καράβια να προσπαθούν να τους σώσουν. Η φωτιά έφτασε κυριολεκτικά μέχρι την παραλία. Απόγνωση. Τίποτε άλλο. Από τη μια μέρα στην άλλη χάθηκαν άδικα τόσες ψυχές. Από τη μια στιγμή στην άλλη. Τόσο απλά.

Δε σε αγγίζει; Θα μπορούσε να ήταν ο πατέρας σου, η μητέρα σου, τα αδέρφια σου, ο σύντροφός σου, οι φίλοι σου, εσύ. Για αυτό και μόνο σιωπή μπορώ να δεχτώ σήμερα. Ούτε «κατηγορώ», ούτε χαζές ερωτήσεις του τύπου «μα καλά δεν μπορούσαν να τρέξουν να σωθούν;».  

Εurokinissi

 

Σιωπή, μαύρο, θλίψη μπροστά στην ανείπωτη αυτή τραγωδία.

Σήμερα για εμάς δεν υπάρχει χώρος για lifestyle ειδήσεις. Σήμερα δεν ΠΡΕΠΕΙ να αφορά καμιά από εμάς κανενός είδους celebrity νέο, tips διατροφής και γυμναστικής, νέα πάνω στη μόδα και στην ομορφιά. Σήμερα απέχουμε συνειδητά από τα καθιερωμένα μας θέματα γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Γιατί όταν ακούς πως ένα 13χρονο κορίτσι πήδηξε στον γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες είσαι τουλάχιστον αστείος να ασχολείσαι με άλλα θέματα.

Εurokinissi

 

Στο news247.gr και στο Ραδιόφωνο 24/7  μπορείς να ενημερώνεσαι λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις.

Αν επιθυμείς κι εσύ να βοηθήσεις τις πληγείσες περιοχές:

– Όποιος επιθυμεί να δώσει αίμα για τους τραυματίες μπορεί να μεταβεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

– Υπάρχει άμεση ανάγκη για Fucidin, Betadin, πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές και παξιμάδια. Συγκεντρώνονται στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι κοντά στο ΟΑΚΑ.

– Τα προαναφερθέντα συγκεντρώνει και ο Δήμος Βριλισσίων, Λεωφόρος Πεντέλης 62, 210 6135611.

– Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, συγκεντρώνονται επίσης φάρμακα και τρόφιμα στην οδό Ποσειδώνος και Λοκρίδος, στο Μοσχάτο από το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

– Συγκεντρώνονται επίσης τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 104, 22943-20582).

– Ο όμιλος FF Group δημιούργησε 4 σταθμούς συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Μπορείς να παραδόσεις τα προϊόντα στους εξής σταθμούς:

1. Κεντρικά γραφεία Αγίου Στεφάνου- Αποθήκη Le Grand, 23ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, Άγιος Στέφανος. Ώρες: 08:00- 16:00

2. Factory Outlet Αεροδρομίου, Παιανία 190 02. Ώρες: 10:00-18:00 παράδοση στη reception

3. Factory Outlet Πειραιώς, Πειραιώς 76. Ώρες:10:00-18:00 παράδοση στη reception

4. Θεσσαλονίκη, Εμπορικό Κέντρο Λιμάνι, 26ης Οκτωβρίου 43– Θεσσαλονίκη, όροφος 5ος, Γραφείο 504. Ώρες: 09:00-17:00

– Περίθαλψη ζώων στο 210 8013302 και στο κτηνιατρικό κέντρο Μιχάλης και Βανέσσα Μάντακα, 2102826969.

– Ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεοδώρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν, 6975664142.

* Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, απευθύνει έκκληση σε όσους αναζητούν τους ανθρώπους τους, να επικοινωνούν με τον αριθμό κλήσης «199» που αντιστοιχεί στο Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Φωτογραφίες: Εurokinissi